'Mans van Karro' genomineerd als 'Vrijwilliger van het jaar' van Rijssen/Holten!

'Mans van Karro' genomineerd als 'Vrijwilliger van het jaar' van Rijssen/Holten!

Genomineerden vrijwilligersprijs 2010 Rijssen-Holten
RIJSSEN-HOLTEN - De organisatie van de vrijwilligersprijs 2010 Rijssen-Holten heeft de genomineerden bekend gemaakt.

In de categorie individuen voor de kern Holten zijn het echtpaar Verboom, Henk Markvoort en het echtpaar Meijerink genomineerd. Het echtpaar Verboom is al 20 jaar zeer actief bij de wereldwinkel, Henk is al 33 jaar EHBO’er en actief bij de triatlon, de ijs- en skeelerclub en het echtpaar Meijerink gaat meerdere weken per jaar met vakantie maar dan niet voor ziczelf maar om mensen met een beperking een fijne vakantie te bezorgen.



In de categorie individuen kern Rijssen zijn Jan Goorman, Niesje Tijhuis en Mannes Achterkamp genomineerd. Jan is al sinds 1990 penningmeester bij de Muziekschool Rijssen, Niesje is een trouwe stille kracht bij de ROEC en Mannes is de ‘greenkeeper’ bij voetbalvereniging Excelsior’31.

In de categorie groepen voor zowel Rijssen als Holten zijn Gehandicapten Sport Vereniging Rijssen, Stichting Dierenambulance Hellendoorn&Rijssen-Holten en de bemanning van ‘Regt door Zee’ van de Enterse Zomp genomineerd.

Op dinsdag 7 december wordt tijdens een feestelijke avond voor alle vrijwilligers de prijs bekend gemaakt. Deze avond wordt gehouden in het Kulturhus te Holten en begint om 20.00 uur.

Deze vrijwilligersprijs is een initiatief van de gemeente Rijssen-Holten en het ServicePunt Vrijwilligers van het Sociaal Cultureel Werk Holten.

noot van de redactie:
Mannes Achterkamp is één van de vrijwilligers die - zonder te overdrijven - goud waard is voor Excelsior'31. Dagelijks is Mannes, samen met collega VUT-ploeglid Henk Goorman, van 08.00- tot 16.00 uur in de weer, op het sportpark De Koerbelt. 



collega VUT-ter Henk Goorman

Samen pleegt men tal van onderhoudswerkzaamheden, snoeit overtollige bebossing, reinigt de reclameborden etc etc. 's Maandags en vrijdags krijgt men daarbij assistentie van de overige VUT-ploegleden, van Excelsior'31.

Maar dat is nog niet alles! Fieldmanager Mannes Achterkamp is er in z'n ééntje verantwoordelijk voor dat álle velden op het sportpark De Koerbelt wekelijks voorzien worden van duidelijk zichtbare belijning. Oók die van Sportclub Rijssen. Mannes Achterkamp mag dan ook gerust de bindende factor genoemd worden, tussen beide verenigingen. Men zou kunnen stellen dat Mannes Achterkamp bij beide verenigingen 'de lijnen uit zet'...

Mocht het nodig zijn dan is Mannes Achterkamp niet te beroerd om 's zaterdags in alle vroegte hand en spandiensten op het hoofdveld te verlenen, om er zeker van te zijn dat de thuisduels van Excelsior'31 1 doorgang kunnen vinden. Daarnaast is Mannes op zaterdagochtend te bewonderen in het zwart, als leidsman van duels van de Excelsior'31 jeugd. 

Wanneer Mannes al een 'snippermiddag' neemt is dat om de conditie op peil te houden en loopt hij (in z'n eentje) een kilometer of 15 hard, met speels gemak. 

In de zomerperiode kent ook Mannes Achterkamp zijn 'huwelijkse voorwaarden' en trekt hij - om de 14 dagen - met moeders de vrouw er op uit. Per trein. Die dag staat álles in het teken van zijn wederhelft. 

Kortom: als er één recht heeft op deze unieke prijs van 'Vrijwilliger van het jaar' van Rijssen/Holten.... is het Mannes Achterkamp wel! 
Kalender icoon maandag 29 november 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers