Excelsior'31 2 herpakt zich knap van valse start (tegen Oranje Nassau 1) 3-3

Excelsior'31 2 herpakt zich knap van valse start (tegen Oranje Nassau 1) 3-3

Excelsior'31 2 aanvaller Bart Slagman had het 'lastig' tegen de ervaren Klaas Nieuwenhuis (aanvoerder O.N. 1)

Oranje Nassau 1 - Excelsior'31 2 3-3
6. 1-0 Ragnar Wolf
13. 2-0 eigen doelpunt Johan Wessels
40. 2-1 Gerald ten Hove (assist Maarten Smit)
rust
78. 2-2 Gerald Janssen (uit een directe vrije trap, in 2e instantie, met links!)
82. 2-3 Gerald ten Hove
85. 3-3 Klaas Nieuwenhuis

Klik hier voor 51 foto's (copyright www.excelsior31.nl). 

Opstelling Excelsior’31 2:
Alex Calkhoven, Johan Wessels, Harald Eertink, Arnaud Gerritsen en Edgar Siemerink, Dylan Siemerink, Gerald ten Hove, Maarten Smit, Jelte van der Berg, Bart Slagman en Arnoud Baan

wissels: John van Pijkeren, Gerald Janssen, Jurgen Siemerink, Adrian Kwintenberg
geblesseerd: Wim Oosthoek
getrouwd: Ruud Slagman

Na rust:
Alex Calkhoven, Jurgen Siemerink, Harald Eertink, Johan Wessels, John van Pijkeren, Dylan Siemerink, Gerald ten Hove, Maarten Smit, Adrian Kwintenberg, Gerald Janssen en Arnoud Baan

Excelsior'31 2 herpakt zich knap van valse start (tegen Oranje Nassau 1) 3-3
ALMELO - Excelsior’31 2 heeft zaterdagmiddag een verdienstelijk gelijk spel (3-3) behaald tegen de numero 4 van de 2e klasse H, Oranje Nassau 1. Het was opnieuw het bewijs dat een (reserve) team van het niveau Excelsior’31 2 uitstekend mee kan op dit (2e klasse) niveau.

Immers, eerder dit seizoen versloeg Excelsior’31 al eens DVO’71 1, dat momenteel op een 9e stek in diezelfde 2e klasse H bivakkeert. De KNVB zou er eindelijk eens werk van mogen maken. Wat dat aangaat heeft de KNVB de nodige overeenkomsten met de Rijssense lokale politiek. Maar dit terzijde…

Vanwege de bruiloft (op vrijdag) van verdediger Ruud Slagman (met jarenlange vriendin Inge Nijkamp: onze welgemeende felicitaties, overigens!) hadden nogal wat Excelsior’31 2 spelers behoorlijk ‘pap’ in de benen en was de warming-up van een allerbelabberdst niveau, citaat coach Erik Eshuis.

Dat Oranje Nassau binnen een mum van tijd een 2-0 voorsprong nam was dan ook allesbehalve verwonderlijk. De doelpunten werden min of meer cadeau gegeven. Bij de eerste O.N. treffer leek het meeste gevaar bij een scrimmage voor het Excelsior’31 doel reeds geweken, tot het moment dat linksback Edgar Siemerink - met een stijlvolle duik á la Bep Bakhuis-  dacht keeper Alex Calkhoven nóg eens serieus op de proef te kunnen nemen. O.N. aanvaller Ragnar Wolf reageerde alert en joeg de bal langs de verbouwereerde Excelsior’31 goalie, 1-0.



De 2eO.N. treffer was een cadeautje van rechtsback Johan Wessels. Zijn (strak ingespeelde) terugspeelbal (dat wél!) verraste doelman Alex Calkhoven volkomen, 2-0.

Het moet gezegd dat Excelsior’31 2 zich knap herstelde van deze twee doffe dreunen. Maarten Smit, voor rust zo ongeveer de enige Excelsior’31 aanvaller met voortdurende dreiging in zijn acties, raakte al eens met een strakke schuiver de binnenkant van de paal. Het wachten was op inlopende mensen die bal het laatste tikje zouden geven. Maar, die kwamen niet!



Even later deed Maarten Smit het nog eens dunnetjes over. Zijn loepzuivere steekpass bereikte Gerald ten Hove, die O.N. goalie Jos Kamp met een bekeken schuiver kansloos liet, 2-1. Dit betekende tevens de ruststand.

In de rust wisselde Excelsior’31 2 coach Erik Eshuis maar liefst 4x. Ook collega Tino Stoop bleef wat dat aangaat niet achter en bracht een aantal verse krachten in. Excelsior’31 2 meende na rust ‘serious business’ en zette O.N. van meet af aan gelijk het mes op de keel.

Toch bleef de gelijkmaker uit, tot de 78e minuut. Daarvoor had ‘Arnaudovic’ Gerritsen al eens een levensgrote kans om zeep geholpen, waarbij hij de bal op een presenteerblaadje voorgeschoteld kreeg, van Gerald ten Hove.



Laatstgenoemde slalomde door de O.N. defensie alsof hij de afdaling van de Matterhorn repeteerde, schonk uiteindelijk de bal aan ‘Arnaudovic’, daar waar hij misschien zelf wel had kunnen (of: moeten) scoren.

Zoals gemeld, in de 78e minuut kreeg Excelsior’31 2 eindelijk loon naar werken. Een directe vrije trap werd door Gerald Janssen in de muur geschoten. De boomlange huis-tuin-en-keuken schilder kreeg echter een herkansing, maar dan wel met zijn ‘chocolade linker’. Dit keer was het wel raak, 2-2.

Acht minuten voor tijd nam Excelsior’31 brutaalweg de leiding, door (opnieuw) Gerald ten Hove. In de slotfase herpakte O.N. zich behoorlijk en was ook een aantal keren dreigend. Het was uiteindelijk aanvoerder Klaas Nieuwenhuis (ex-STEVO en HSC’21) die beide partijen weer op gelijke hoogte bracht, 3-3.

Excelsior’31 2 coach Erik Eshuis ergerde zich na afloop aan de gemaakte (persoonlijke) fouten en de weggegeven tegendoelpunten. Positief punt was het herstel, na de overbodige 2-0 achterstand, voor rust.

Laatste melding: het voor dinsdag 14 december op de agenda staande KNVB Districtsbekerduel Excelsior'31 2 - SVZW 1 is vanwege de hevige sneeuwval afgelast.   

Kalender icoon zaterdag 11 december 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers