Excelsior'31 genomineerd voor Overijsselse sportploeg van het jaar 2010 (breng nú je stem uit!)

Excelsior'31 genomineerd voor Overijsselse sportploeg van het jaar 2010 (breng nú je stem uit!)

Foto: Excelsior'31 coach Dennis Demmers won in 2010 de Rinus Michels Award, voor beste coach van het jaar, bij het amateurvoetbal

Bron: klik hier
RIJSSEN / HOLTEN - Ondanks dat schaatser Mark Tuitert alweer een aantal jaren in Heerenveen woont, is hij toch genomineerd voor Sportman van Overijssel. Bij de sportploegen dingt Excelsior’31 mee naar de titel Sportploeg van Overijssel. 

De verkiezing van de beste Overijsselse sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar wordt gehouden door de dagbladen de Stentor en Twentsche Courant Tubantia en de regionale omroep RTV Oost.

Tot en met 1 januari kan het publiek een stem uitbrengen. Stemmen doe je hier!



De selectie van Excelsior'31 1 seizoen 2009/2010, die met het kampioenschap van de Hoofdklasse C promotie naar de Topklasse realiseerde.

Excelsior ’31
De voetballers van het Rijssense Excelsior ’31 grepen in 2010 voor de tweede keer in de clubhistorie de titel in de zaterdaghoofdklasse C. Tot aan de 25ste speelronde, waarin de ploeg het kampioenschap veroverde, verloor Excelsior slechts vier duels. Dit seizoen draait Excelsior goed mee in de nieuw gevormde Topklasse.

Mark Tuitert
Mark Tuitert (30) verbaasde op 20 februari 2010 de mondiale sportwereld met Olympisch goud op de 1500 meter. Op de koningsafstand wist hij de vorst van het schaatsen, Shani Davis, te verslaan. Tuitert versloeg in de Olympic Oval de Amerikaan op zijn afstand. Op de Spelen haalde Tuitert naast goud ook nog brons met de Nederlandse achtervolgingsploeg. Op het NK Sprint won de schaatser uit Holten zilver.

De nominaties zijn:
Sportvrouw:
Hinkelien Schreuder (Goor) Zwemmen
Moniek Nijhuis (Overdinkel) Zwemmen
Silke Tulk (Albergen) Klootschieten

Sportman:
Jeroen Dubbeldam (Weerselo) Paardensport
Mark Tuitert (Holten) Schaatsen
Ronald Mulder (Zwolle) Schaatsen

Sportploeg:
Excelsior ‘31 (Rijssen) Voetbal
FC Twente (Enschede) Voetbal
Tex Town Tigers (Enschede) Softbal
Kalender icoon dinsdag 14 december 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers