0-5 Gerald Janssen
0-6 Gerald Janssen
0-7 Yorick Calkhoven

Verslag door Lourens Smids
Excelsior 31 2 heeft zaterdag op eenvoudige wijze een 0-7 winst geboekt, in Hulzen. Op sportpark de Smidserve hadden we weinig moeite met de zaterdag 2e klasser Hulzense Boys 1.

Doel vooraf: vooral ritme opdoen, lekker voetballen en werken naar de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag. In het begin was het duidelijk wennen aan het kunstgrasveld. De eerste tien minuten was er hier en daar een foutje in de passing, wat tot weinig vermaak leidde voor het publiek.

Na deze aftastende tien minuten kwam er meer lijn in het spel en wist Excelsior'31 2 de tegenstander goed onder druk te zetten. Dit leidde dan ook in de 1-0 door Dylan Siemerink (foto). Even bijzonder vermeld, aangezien Dylan en scoren een weinig voorkomende combinatie is.

In de minuten hierna kon Hulzen alleen achter de bal aanlopen met als meest typerend moment het eigen doelpunt bij de 3-0. Met bij vlagen schitterende aanvallen wisten we uit te lopen naar een 6-0 ruststand. Wedstrijd gelopen.

Na een bakkie thee en een viertal wissels de opdracht de tweede helft in dezelfde lijn door te gaan en de voorsprong verder uitbouwen. Hiervoor moet je kansen creëren, iets wat ons keer op keer lukte. Helaas waren we niet scherp in de afwerking, waardoor we uiteindelijk maar één doelpunt wisten te maken.

Opvallend was de gretigheid van Maarten Smit, die na iedere gemiste kans vooral zichzelf hiervan de schuld gaf. Hij kwam helaas niet tot scoren.

Eindstand: 0-7.

Goede wedstrijd, goede uitslag, bij vlagen goed spel. We zijn klaar voor de beladen bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag tegen de 'hoofdklasser met Topklasse ambities', SVZW 1. De wedstrijd op sportpark de Koerbelt begint om 20.00 uur en zal sowieso doorgaan.