Even voorstellen: Pieter Oosthoek, nieuw bestuurslid Commerciële Zaken bij Excelsior'31

Even voorstellen: Pieter Oosthoek, nieuw bestuurslid Commerciële Zaken bij Excelsior'31

Vreemde eend in de bijt..?

Beste mensen, 

Recentelijk ben ik gevraagd de functie van bestuurslid commerciële zaken bij Excelsior'31 voor mijn rekening te nemen. Het lijkt mij nuttig even een korte introductie van mijzelf te geven.

Ik ben geboren en getogen in Rijssen waar ik al heel mijn leven actief sporter ben. Een aantal van jullie zal mij zeker kennen van wandelgangen langs veel voetbalvelden.

Als ik aan vroeger terug denk, dan waren de duels tussen Sportclub Rijssen 2 en Excelsior 4 altijd hoogtepunten. Want winnen van Dieks Geerling en zijn maten, dat wilden we wel. Lukte overigens niet altijd!

Voetballen in een veteranenelftal doe ik nog steeds en om fit en gezond te blijven ren ik zeker twee a drie keer per week erg vroeg in de morgen 9 kilometer. Mooi rondje rond de Friesenberg. Deelnemen aan Rijsserbergloop en Schwarzwaldcross doe ik al vele jaren, daar geniet ik van.

In de loop der  jaren heb ik in Rijssen verschillende bestuursfuncties gedaan. Voorzitter van 750 jaar Stad Rijssen, 10 jaar voorzitter VVV, tijdje in bestuur regio VVV, 10 jaar boake georganiseerd, lid van Sportraad geweest en nu alweer 9 jaar voorzitter van VEK. Daar zit mijn tweede termijn er nu op.

Vorige week kwam er een bijzonder verzoek. Van Excelsior'31 kwam de vraag of ik manager of bestuurslid Commerciele zaken wilde worden. In die portefeuille zit onder andere alle vormen van sponsoring en ook PR in brede zin. Ook dus alles m.b.t. Top Support, business club en zo meer.

Een mooie uitdaging om daar wat meer vorm aan te geven en ook iets waar ik waarschijnlijk veel van kan leren.  Eerst naar betrokken mensen luisteren zal zeker mijn motto zijn. Lijkt mij echt een mooie klus!

Lijkt mij met name een echte uitdaging om werkgevers en HABI meer te betrekken bij sport en 'win/win' situaties te creëren. Mijn termijn bij VEK is afgelopen maar omdat VEK dit jaar 75 jaar bestaat en ik als voorzitter erg betrokken ben in het organiseren van allerlei evenementen gedurende het hele jaar, heb ik wel beloofd in ieder geval het VEK jaar af te maken.

Even kijken dus hoe en wanneer ik kan instappen. Maar geleidelijk aan zal dat wel gebeuren. Commerciële zaken en PR bij Excelsior is een uitdagende klus, nu, maar zeker in de toekomst ook. Dus heb ik besloten deze klus te aanvaarden!

Een mooie uitdaging om hier iets moois van te maken samen met jullie. Maar ook voor mij een uitdaging met de nodige nieuwe aspecten. In de loop der jaren heb ik natuurlijk wel een beeld gekregen hoe een vereniging er naar mijn idee uit moet zien.

Enkele van deze wijsheden wil ik graag even benoemen. Natuurlijk is een eerste team en de selectie voor een vereniging van groot belang. Het vlaggenschip van de vereniging en dat zal altijd zo blijven.

Een nog meer betrokken vereniging met voldoende aandacht voor alle jeugd, senioren en bijzondere teams (denk aan G team) , is iets wat voor mij hoog in het vaandel staat. Dit is voor mij de enige vereniging met bestaansrecht, in deze tijd.

Er moet ergens een balans zijn! In Rijssen is zeker ruimte voor twee zaterdagvoetbal verenigingen! Een ander punt dat naar mijn idee belangrijk is, 'samenwerking, daar waar mogelijk!'  

Ben natuurlijk benieuwd naar verdere reacties en voor reacties en ideëen hierbij mijn mail adres, poosthoek123@hotmail.com.

Wel kan het zijn dat mijn reactie even duurt omdat mijn spamfilter nieuwe mailadressen even stopt.

Samen gaan we er iets moois van maken!

Pieter Oosthoek.
Kalender icoon zondag 6 februari 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers