Looms: 'HSC vanaf begin op de hoogte van onze interesse voor Wilens'

Looms: 'HSC vanaf begin op de hoogte van onze interesse voor Wilens'

Bron: klik hier  
RIJSSEN - Excelsior'31 blijft maar in het nieuws komen. Woensdagavond verlengde de topklasser het contract met aanvaller Karim Chengachi. Op Lesley Nahrwold na, die binnenkort met de club om tafel gaat, is van iedere speler inmiddels bekend of hij ook komend seizoen voor Excelsior'31 voetbalt.

Daarnaast versterkte de topklasser zich de voorbije periode met Christiaan Cicek, Jan Borghuis, Gradus Hempenius, Maikel Kampjes en Robert Wilens.
'Begin februari een selectie van twintig spelers voor komend seizoen al rond, dat kunnen niet veel clubs zeggen', aldus Erwin Looms.

De voormalig speler van de Rijssense club mag zich sinds kort voorzitter van de technische commissie van Excelsior'31 noemen. 'De opzet is om binnen een paar seizoenen bij de bovenste vijf ploegen van de topklasse te horen. Dat betekent dus investeren in de spelersgroep. Dat is de afgelopen periode gebeurd. In principe is de selectie voor komend seizoen rond, tenzij er nog een snoepje voorbijkomt.'

De overgang van met name Robert Wilens naar Excelsior'31 heeft voor nogal wat commotie gezorgd. Bij HSC'21, de huidige club van Wilens, zijn ze op z'n zachtst gezegd niet echt te spreken over de transfer.

Looms, die in het verleden succesvolle tijden kende als speler van HSC'21 en tot voor kort deel uitmaakte van de technische commissie in Haaksbergen, moet het daarbij ontgelden.

'Ik begrijp de teleurstelling bij HSC best', laat hij weten. 'Maar ik ben vanaf het begin duidelijk geweest richting HSC. Ze wisten van onze interesse voor Robert. Dat ik nu reacties lees en hoor dat Robert puur vanwege het geld naar Excelsior gaat, en dat ik nog veel meer spelers van HSC zou willen aantrekken, vind ik nogal sneu.'

'Een voetballer bepaalt zelf voor welke vereniging hij wil uitkomen. Het is misschien vervelend voor de zondagclubs om te moeten constateren, maar het zaterdagvoetbal is voor veel spelers inmiddels aantrekkelijker. Maar los daarvan is Excelsior'31 sportief een stap hoger dan HSC. Daarom heeft Robert die keus gemaakt.'  Kalender icoon donderdag 10 februari 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers