81e minuut  2-10 doelpunt PH
85e minuut  3-10 doelpunt PH
89e minuut  4-10 doelpunt PH

Excelsior’31 2 door naar de 1/8 finales (na duel met 14 doelpunten!)

ALMELO - Donderdagavond stond voor Excelsior’31 2 de 3e ronde van het KNVB Districtsbekerduel op het programma, tegen P.H. Almelo 3. De aanloop naar deze wedstrijd was alles behalve motiverend. Spelen op een hobbelig bijveldje, tegenstander P.H. 3 (dat uitkomt in de reserve 3e klasse), temperatuur rond het vriespunt, gevoelstemperatuur -17.

Voor de zekerheid had dokter Hennie In ’t Hof sr. zijn eigen thermometer meegenomen. Deze gaf toch echt -14,3 aan. Uiteraard speelden we deze wedstrijd onder protest...

Trainer Erik Eshuis waarschuwde ons vlak voor de wedstrijd voor onderschatting. Met dit gegeven in het achterhoofd begonnen we flitsend aan de wedstrijd. We zetten de tegenstander gelijk onder druk, hierdoor volgde al snel de 0-1 en de 0-2. Na een uitstekende pas van Bart Slagman kon Jelte v/d Berg zich door de verdediging wurmen en schoot de bal feilloos raak, 0-1.

Het 2e doelpunt kwam op naam van Bart Slagman. Individuele actie, kappen draaien, bammm! 0-2. Dit gebeurde allemaal in 10 minuten. Een goede start dus. 10 minuten later was het Aadje van de Kwinte die vanaf het middenveld Jelte v/d Berg inspeelde, waardoor Jelte ‘op snelheid’ de verdediging in de loer legde en behendig de keeper te kijk zette, 0-3.

Na de 0-3 werden we lichtelijk laconiek, waardoor de tegenstander zelfs een aantal goede mogelijkheden creëerde. Toch viel het volgende doelpunt áchter de PH doelman. Bart Slagman was voor even verhuisd naar de rechtsbuiten positie, waardoor hij de actie naar binnen moest maken, om de bal met zijn linker op goal te krullen.

Arnaud Gerritsen liep toevallig in de baan van het schot en gaf de bal met het hoofd een extra duwtje mee. De bal vloog ‘heerlijk’ over de doelman van PH, 0-4! Vlak voor rust benutte Jurgen Siemerink  de ruimte die was ontstaan, aan de rechter kant. Met een simpel één-tweetje met Arnaud Gerritsen legde ‘Juggel’ de bal op het hoofd van Björn Calkhoven. Deze kopte keurig de 0-5 binnen. Ruststand 0-5.

In de rust sprak trainer Erik Eshuis zijn tevredenheid uit. Ondanks de goede 1e helft moesten we dit in de 2e helft vol zien te houden. In de kleedkamer werd onderling gesproken over dubbele cijfers. Over de instelling konden we dus ook niet ontevreden zijn, maar die zit meestal wel goed bij Excelsior’31 2.

Erik Eshuis voerde een 3-tal wissels door, om de jongens van het 3e ook een kans te geven. Erik Eshuis had de wedstrijd van het 3e, afgelopen zaterdag tegen Deto 2, vanuit zijn achtertuin bekeken. Willard Janssen kwam voor Arnaud Gerritsen, Robert Harbers voor Jelte v/d Berg en Niek Bakker voor Harald Eertink.

De 2e helft werd goed opgepakt. Bart Slagman gaf vanaf de linkerkant de bal laag en strak voor, waardoor Willard Janssen bij de 1e paal de 0-6 binnen liep. De 0-7 (Robert Harbers) en de 0-8 (Willard Janssen) werden voorbereid door de opkomende ‘Rooney’ Slagman en ‘Juggel’ Siemerink.

Door een persoonlijke fout achterin gunden we de tegenstander toch een doelpunt. 1-8. In de 70e minuut was het Ruud Slagman die Björn Calkhoven de bal gaf, die vervolgens de 1-9 tegen de touwen werkte. 10 minuten later was het opnieuw Björn Calkhoven die zijn 3e van de avond maakte, 1-10.

1-10, met nog 10 minuten te spelen. Een prima tussenstand! Jammer genoeg viel de concentratie weg en gingen sommige jongens met de bal aan de wandel en werd er nog nauwelijks bewogen. Dit resulteerde in 3 tegendoelpunten voor onze Almelose vrienden, wat de eindstand op het scorebord bracht, 4-10.

Ik denk dat we kunnen terug kijken op een degelijke wedstrijd. De 4 tegendoelpunten waren niet nodig geweest. Maar goed als je er al 10 hebt gemaakt, dan is het bij heel veel ploegen zo dat de concentratie wegvalt. Tegen een tegenstander van het kaliber PH 3 kon dat….

Zaterdag, tegen AZSV 2, uiteraard niet! Dan moeten we er weer staan en moet er 90 minuten gebikkeld worden. We willen nog wel even vermelden dat er ondanks de bizarre omstandigheden toch welgeteld 4 supporters mee waren gereisd naar Almelo.

De dames Pluimers, Havenaar, Kroeze (bijna mevrouw Slagman) en Arjen v/d Berg, onze complimenten hiervoor!

a.s. Zaterdag staat de competitiewedstrijd tegen A.Z.S.V. uit Aalten op het programma. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur. Kom onze jongens aanmoedigen op ’n Beelt!