Flitsende invalbeurt Kevin Aman basis voor overwinning ‘lucky’ Excelsior’31

Flitsende invalbeurt Kevin Aman basis voor overwinning ‘lucky’ Excelsior’31

foto: Kevin Aman was een ware plaag voor Barendrecht rechtsback David Almeida  
 
Klik hier voor de 150 foto's, foto's copyright www.excelsior31.nl 
 
Klik hier voor een reactie van Niki Leferink en samenvatting op RTV Oost

Klik hier voor de foto's op Sportfoto RegioTwente
 
Excelsior’31 – Barendrecht 1-0 (0-0)



74. 1-0 Niki Leferink 

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink (46. Coen Zwollo), Maurice Bartelds, Michel Gerritsen Mulkes, Andreas David, Niek Davina (88. John van Pijkeren), Dennis Rosink, Lesley Nahrwold, Bunyamin Özkök (55. Kevin Aman), Niki Leferink en Karim Chengachi

Opstelling Barendrecht:
Mark Zegers, David Almeida, Patrick Stolk, Thijs Binnerts, Marco de Borst, Ferry van Lare, Perry van Eijken, Ramon Salas (79. John de Ronde), Matthijs Tabbers (79. Peter de Lange), Michael van Dommelen en Alex van Dommelen

Scheidsrechter: dhr. A.L. van de Ketterij (Goes)
Koukleumende toeschouwers: 550
Gele kaarten Excelsior’31: Andreas David, Michel Gerritsen Mulkes en Maurice Bartelds
Gele kaart Barendrecht: Ramon Salas
Rode kaart: geen   

Voor aanvang van het duel tegen Barendrecht werd Sander Kastenberg, 2000.000e bezoeker van de Excelsior'31 website, in het zonnetje gezet. Zondagavond om op de kop af 22.41 uur was hij de eerste die reageerde met een zgn. 'screenshot' van zijn pc.  

Flitsende invalbeurt Kevin Aman basis voor overwinning ‘lucky’ Excelsior’31

RIJSSEN – De krap 550 koukleumende toeschouwers op sportpark De Koerbelt in Rijssen zagen vanmiddag de kampioen van de Hoofdklasse C en A van afgelopen seizoen in actie, in een duel dat de kwalificatie 'kampioenen' onwaardig was. Natuurlijk, de omstandigheden waren moeilijk en (met name) de thuisploeg miste nogal wat basisspelers. Zo ontbraken o.a. John Lubbers (schouder uit de kom), Amanuel Isa (blessure aan de wreef).  

Ook Kevin Siemelink was niet fit, begon wel aan het duel tegen Barendrecht, maar werd in de rust vervangen door Coen Zwollo. Diezelfde Zwollo (ziek geweest) begon op de bank. Het kostte Excelsior’31 coach Dennis Demmers daarom wat puzzelen, om een solide basis 11 uit de hoge hoed te toveren.

Barendrecht, op zijn beurt, trad aan op volle oorlogssterkte en was ook duidelijk de wat makkelijker combinerende ploeg. Desondanks was het aan beide kanten ‘safety first’. Onnodige risico’s werden er nauwelijks genomen.



Dat de bezoekers na 90 minuten niet met de volle 3 punten West-waards keerden had men uiteindelijk volledig aan zichzelf te wijten. De Barendrecht aanvallers hadden het vizier vanmiddag bepaald niet op scherp en kregen dotten van kansen. Met name Perry van Eijken had het duel in z'n eentje kunnen beslissen. Ook na rust hadden de bezoekers het duel in hun voordeel kunnen beslechten, maar verzuimden steeds de trekker over te halen.



Met een wissel in de 55e minuut deed Demmers een gouden greep. Hij verving de vandaag wat ongelukkige Bunyamin Özkök voor de gretige Kevin Aman. Aman was van meet af aan een ware plaag voor opponent David Almeida. Een messcherpe voorzet van de Vriezenvener belandde op het kopgrage, bepleisterde hoofd van Niki Leferink. De rest is geschiedenis, 1-0.



Barendrecht drong nog wel aan, de thuisploeg maakte zo nu en dan wel een buiging, maar barstte uiteindelijk niet en hield daarmee de o zo dierbare 3 punten in huis. Een knappe, maar enigszins gelukkige overwinning voor de rood/witten, zo eerlijk moet je ook wel weer zijn.



Komende week wacht Excelsior’31 (opnieuw) een thuiswedstrijd, dan tegen het taaie FC Lisse. De geblesseerde John Lubbers bestempelde de huidige fase in de competitie als ‘de weken van de waarheid’. De eerste stap in de goede richting maakte Excelsior’31 vanmiddag…

Kalender icoon zaterdag 19 februari 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers