KNVB gaat vechtende spelers harder straffen

KNVB gaat vechtende spelers harder straffen

Bron: klik hier



Foto: Thinkstock

De KNVB wil vechtende amateurvoetballers vanaf volgend seizoen strenger straffen. Verder worden clubs opgeroepen hun geroyeerde spelers bij de voetbalbond te melden, zodat ze niet opduiken in andere teams.Dat meldt het AD vandaag.

Taskforce effectieve aanpak excessen van de KNVB reageert hiermee op de massale vechtpartij bij de wedstrijd tussen het Rotterdamse Schiebroek '94 en DRGS 6 uit Schiedam, afgelopen zondag. Het hele elftal van de Schiedamse amateurclub werd opgepakt, twee voetballers van Schiebroek '94 werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De komende maand worden de maatregelen van de KNVB ter goedkeuring voorgelegd aan het bestuur van de voetbalbond en de clubs. De strengere straffen, zoals jarenlang royement, moeten volgend seizoen van kracht worden. Hans Spierings van de Taskforce ziet de agressie op de amateurvelden steeds heftiger worden.

De problemen spelen met name in het district West II, met Rotterdam en Den Haag. "Elk weekeinde zijn er 20 tot 25 meldingen van excessen als vechtpartijen of het molesteren van scheidsrechters."

Groot probleem voor de KNVB is dat clubs het royement van hun voetballers niet bij de bond kenbaar maken. Vechtersbazen kunnen zich zo probleemloos inschrijven bij een andere club.  Kalender icoon dinsdag 15 maart 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers