Foto: we kunnen het ons niet voorstellen dat het überhaupt veiliger op straat wordt, met een als politietravestiet verklede Bart Slagman. Gelukkig maakte het onderdeel uit van het vrij-gezellig-feest van Bart, waardoor Excelsior'31 2 vanmiddag in en tegen Bennekom aan moest treden zonder Arnaudovic Gerritsen en Jeltona Cup v/d Berg... en uiteraard Bart zelf!

Bartzje stapt op 1 april (heus geen grap!) in het huwelijksbootje (zal wel een kanorace op de Regge worden, maar dit terzijde)

Excelior’31 2 wint bij Bennekom (2-3)

Opstelling: Alex, Ruud, Harald, Johan, John, Jurgen, Wim, Adrian, Dylan, Gerald, Arnoud

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Bennekom op het programma. Dat betekent een moeilijke maar vooral een mooie pot voetbal. We moesten om 09.15 aanwezig zijn op ’n Belt voor de wedstrijdbespreking, waar uit kwam dat we goed aan de wedstrijd moesten beginnen.

Eenmaal in Bennekom aangekomen en aan de warming up te zijn begonnen (met een lekker zonnetje op onze bol) moest Ruud al snel naar de verzorging. Dat was een kleine tegenvaller maar vlak voor het eind kwam hij toch weer op het veld.

We begonnen goed aan de wedstrijd met verzorgd voetbal maar tot echt hele grote kansen leidde het niet uitgezonderd het schot van Arnoud dat onderweg werd geraakt waardoor de keeper de bal makkelijk kon oppakken.

In de 9de minuut was er de verrassende voorsprong voor Bennekom. De bal werd van achteruit lang gespeeld. Harald dacht aan buitenspel maar onze grensrechter Dieks was het daar niet mee eens waardoor de spits alleen op ons doel afging en simpel scoorde: 1-0.

Daarna pakten we het goed op en gingen we met verzorgd voetbal verder op zoek naar de gelijkmaker. Maar echt verder dan hun “16” kwamen we niet. Bennekom kwam niet meer onder de druk vandaan.

Vlak voor rust kwam het toch tot de verdiende gelijkmaker. Mooie actie van Adrian die Wim vrijspeelde op het middenveld, zijn voorzet, waarbij Arnoud niet hinderlijk buitenspel liep, werd door Jurgen strak in de kruising gekopt: 1-1. Goede beslissing van uitstekend leidende scheidsrechter. Dit was tevens de ruststand.

In de rust mocht Dieks het woord doen die ons op het hart drukte dat we er vol voor moesten gaan.

Daar werd in de 2de helft dan ook maar al te graag gehoor aan gegeven. We lieten de bal via mooi combinatievoetbal rondgaan. Willard kwam de moe gestreden Arnoud vervangen. Na amper enkele minuten in het veld, werd hij ingespeeld en draaide simpel weg van de tegenstander en schoof de bal met veel gevoel (love) in de lange hoek: 1-2.

Ook daarna bleven we goed voetballen waardoor er een paar kleine kansjes ontstonden. Met mooie combinaties werd Adrian ingespeeld: hij speelde Dylan in, die de bal kaatste waarna Adrian inspeelde op Willard die de bal klaar legde voor de aanstormende Adrian die na een fantastische aanval bekwaam afrondde: 1-3. Dat werd ook wel eens tijd na de vele kansen die niet werden afgerond de vorige weken.

Na het doelpunt ging Bennekom opzoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er doordat de bal niet goed werd weggewerkt en een speler van Bennekom daardoor alleen op onze doelman afging. Die speelde de bal langs hem maar werd licht aangeraakt en hij gretig naar de grond ging. Onze keeper kwam er met geel goed vanaf. Maar wat nog restte was een penalty. Die goed werd ingeschoten 2-3.

Daarna kwam Bennekom met een slotoffensief maar tot heel veel kansen leidde dat niet. Alleen moest Johan nog één keer redding brengen op de doellijn.

Al met al een zeer sportieve pot voetbal en verdiend gewonnen. Op naar volgende week. Dan wacht ons de thuiswedstrijd tegen Nunspeet waar we nog wat tegen recht te zetten hebben. Dus dat belooft een spektakel te worden. Dus bij deze bent u allen van harte welkom om 12.30 op ’n Belt.