Wim Brinks wijst Excelsior'31 zaalvoetballers de weg tegen Sparta Nijkerk

Foto bij Wim Brinks wijst Excelsior'31 zaalvoetballers de weg tegen Sparta Nijkerk

Wim Brinks wijst Excelsior'31 zaalvoetballers de weg tegen Sparta Nijkerk

 De zaalvoetballers van Excelsior hebben donderdagavond de thuiswedstrijd tegen middenmoter Sparta Nijkerk met 3-1 gewonnen. Grote man aan de zijde van de thuisploeg was vuurvreter Wim Brinks, die met een twee doelpunten en een assist bij alle doelpunten betrokken was. Door deze overwinning schuift Excelsior weer wat plaatsen op richting de middenmoot. 

In de vertrouwde Reggehal begonnen de gasten uit Nijkerk sterk aan de wedstrijd. Het was echter aanvaller Agassi Daneljan die na een schitterende steekpass van Wim Brinks de score opende voor Excelsior. De 1-1 van Sparta was een discutabele treffer. 

Bij een individuele actie van een aanvaller van Sparta beging John Lubbers een kleine overtreding. De scheidsrechter floot hiervoor, maar in het fluitsignaal schoot de aanvaller op doel. Omdat keeper Willard Baan al een fluitsignaal had gehoord, reageerde hij niet meer op het schot. Toen de bal in het doel verdween, paste de leidsman plots de voordeelregel toe en was de gelijkmaker een feit. 

Na de rust was het Wim Brinks die de wedstrijd besliste voor Excelsior met twee doelpunten. Uit een corner van Gerald Keizer tikte hij de 2-1 binnen en bij de 3-1 veroverde hij zelf de bal en schoot hij de bal, op de voor hem karakteristieke wijze, hard binnen. Hierna kon Excelsior het favoriete countersysteem spelen en stond keeper Willard Baan wederom uitstekend te keepen. John Lubbers bewees zijn waarde nog maar eens en was een aantal maal dichtbij een treffer.

Ook de zaalafdeling feliciteert Ryan Eertink met zijn contractverlening als assistent-trainer bij de veldtak van Excelsior. De hoop wordt uitgesproken dat hij dit wel zal kunnen blijven combineren met zijn rol als speaker bij de zaaltak van Excelsior.

Doelpunten Excelsior'31: 
Wim Brinks 2x, Agassi Daneljan 

Opstelling Excelsior'31:
Willard Baan (keeper), Alidus ter Harmsel, Gerald Keizer, John Lubbers, Wim Brinks, Agassi Daneljan, Sander Kwinteberg

Kalender icoon vrijdag 1 april 2011 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers