Foto bij Nog één hindernis te gaan voor Excelsior'31 2 (en de kampioensvlag kan opnieuw gehesen worden)

Berkum 2 – Excelsior’31 2 0-2
0-1 Gerald ten Hove
0-2 Bart Slagman

Opstelling:
Alex Calkhoven, Lourens Smids, Johan Wessels, Harald Eertink, Ruud Slagman, Adriaan Kwintenberg, Gerald ten Hove, Dylan Siemerink, Jelte van der Berg, Gerald Janssen en Maarten Smit.

Reserves: Jurgen Siemerink, Bart Slagman en Arnoud Gerritsen

verslag door Wim Oosthoek
Berkum uit, waar we wat recht te zetten hebben na de 2-0 thuisnederlaag, met de tragische afloop voor Rene Remie. Anders dan anders begonnen we deze keer wel goed aan de wedstrijd. Maar zoals vaak was de eerste kans voor de tegenstander, door goed uitkomen van Alex kwam dit niet tot een doelpunt. Ons eerste echte wapenfeit kwam van de voeten van Adriaan, die een afgeslagen bal op de 16 goed op doel schoot, helaas was de doelman van Berkum alert.

Hierna bleven we goed ons eigen spel spelen. Vooral in balbezit lieten we de bal goed rondgaan en dit leidde dan ook tot een 3-tal goede kansen voor Gerald Janssen, Dylan en nog een keer Gerald Janssen, deze werden helaas niet omgezet in een doelpunt.

Totdat Gerald ten Hove door een goed uitgespeelde aanval alleen voor de keeper kwam en deze mogelijkheid goed binnen werkte door een hard schot in de verre hoek. De voorsprong was een feit.

Na de 0-1 bleven we goed voetballen. Al leidde dit niet echt tot kansen, doordat de eindpass vaak (net) niet goed was. Vlak voor rust werd Berkum nog gevaarlijk, hun aanvaller kwam voor de goal maar kon zijn kans niet omzetten in een doelpunt. We gingen met een verdiende maar een magere 0-1 voorsprong de rust in.

Na de thee begonnen we een stuk minder aan de 2e helft, we gingen veelal de lange bal hanteren. Toch werd Berkum voetballend zelden echt gevaarlijk. Daarentegen zocht Berkum in de 2e helft wel fysiek de duels waardoor er veel (harde) overtredingen op onze spelers  werden gemaakt.

We creëerden zelf nog een aantal goede mogelijkheden via Jelte, Bart en Gerald Janssen. Vlak voor het einde van de 90e min wilde Jelte Gerald Janssen diep weg sturen. Zijn pass kwam via de kluts voor de voeten van Bart, die alleen voor keeper heel koelbloedig afrondde, 0-2. Hierna blies de scheidsrechter af en waren de 3 punten een feit.

Al met al een goede eerste helft, een wat mindere 2e helft. Weinig kansen weggeven, x-aantal 100% kansen gecreëerd, alleen ontbrak voor de goal af en toe de scherpte.

Volgende week zaterdag wacht ons CSV Apeldoorn, de nummer 2 en directe concurrent, op de ranglijst! Bij winst kan het 2e voor het tweede opeenvolgende jaar kampioen worden.

Bij deze nodigen we alle supporters van Excelsior’31 uit om volgende week in grote getale te komen kijken en ons te steunen.

Aanvang 12.30 uur op veld 4, op ‘n Beelt’.