Nieuwe lichting Excelsior'31 clubscheidsrechters ontvangt diploma

Foto bij Nieuwe lichting Excelsior'31 clubscheidsrechters ontvangt diploma

Nieuwe lichting Excelsior'31 clubscheidsrechters ontvangt diploma

 Dinsdagavond 19 april hebben 13 scheidsrechters van Excelsior'31 hun scheidsrechtersdiploma ontvangen. De afgelopen weken hebben zij in het clubhuis en op de velden van sportpark De Koerbelt, samen met 2 leden van andere clubs uit de regio, de Basis Opleiding Scheidsrechter Veldvoetbal (BOS-cursus) gevolgd en met succes afgerond. 

Excelsior ’31 vindt het belangrijk dat elke zaterdag opnieuw zo veel mogelijk wedstrijden worden gefloten door goed opgeleide scheidsrechters. Tijdens de diploma-uitreiking werd dit nog eens benadrukt door de voorzitter van Excelsior’31. 

Lamber Voortman vertelde dat een wedstrijd zonder scheidsrechter niet mogelijk is en het volgen van een scheidsrechterscursus daarom van groot belang is.   

Eerder dit jaar was Eric Braamhaar te gast op De Koerbelt om het Rijssense scheidsrechterskorps te vertellen over zijn ervaringen als profscheidsrechter. 

'Het is geweldig om op hoog niveau te fluiten. Ook ik heb de opleiding gevolgd en ben begonnen met het fluiten van de jeugd van Excelsior'31. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om een wedstrijd te fluiten en je hobby met plezier doet.'

Tijdens dezelfde bijeenkomst benadrukte een vertegenwoordiger van de KNVB dat een vereniging ook hun waardering moet laten blijken voor de mensen die wekelijks hun wedstrijd fluiten op de velden. 

'Een clubbestuur moet altijd achter de scheidsrechters staan en waar nodig spelers en supporters er op aanspreken, wanneer zij zich ongepast gedragen, ten opzichte van de scheidsrechter. Het is een goede zaak dat bij Excelsior'31 een scheidsrechterscoördinator is aangesteld waar scheidsrechters altijd met vragen en/of problemen terecht kunnen."

(tekst: Harry Averesch)

Kalender icoon woensdag 20 april 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers