Beslissingswedstrijd voor Excelsior'31 D1 om kampioenschap in de Hoofdklasse O

Foto bij Beslissingswedstrijd voor Excelsior'31 D1 om kampioenschap in de Hoofdklasse O

Excelsior'31 D1 speelt woensdag 11 maart om 19.00 uur een beslissingswedstrijd tegen Longa'30 D1, om uit te maken wie er kampioen wordt van de Hoofdklasse O, van de D-pupillen.

Lokatie: sportpark Scholtenhagen, van HSC'21.

Excelsior'31 D1 wist het laatste competitieduel tegen TVC'28 D1 met een klinkende 4-1 overwinning af te sluiten. Longa'30 D1 had wat meer moeite met ATC'65 D1, maar wist bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter toch een 2-1 overwinning naar huis te brengen.

7 mei: TVC’28 D1 - Excelsior’31 D1 1-4 (0-3)

Opstelling Excelsior'31 D1:
1. Mart, 2. Jesse, 3. Gerald, 4. Bram, 5. Heval, 6.Stijn (c), 7. Tycho, 8. Matthijs, 9. Emre (Ruben), 10. Mark (Ronald), 11. Ronald (Maarten)
Wissels: Ruben, Maarten

verslag door trainer Jan Spenkelink
Excelsior’31 D1 deed wat het moest doen! Vandaag de ontknoping in de Hoofdklasse O. Na een hevige strijd tussen 5 (!) ploegen staan Longa’30 D1 (Lichtenvoorde) en Excelsior’31 D1 voor de laatste speeldag gezamenlijk aan kop van de ranglijst. Ook Sparta Enschede D1 (op 2 punten) maakt nog serieus kans op de titel.

Bij een gelijk aantal punten volgt er een beslissingswedstrijd. Excelsior speelde om 10:00u bij TVC, terwijl Longa om 13:00u bij ATC in Hengelo mocht aftrappen. Voor Excelsior was de missie duidelijk: zelf winnen en afwachten wat Longa doet!

Het is logisch dat zo’n wedstrijd voor iedereen een beetje spannend is. Voor de spelers, de begeleiding, maar vergeet zeker de ouders niet! Maar de spelers van Excelsior D1 waren direct vanaf het 1e fluitsignaal goed bij de les. De bal ging goed door de ploeg op het grote hoofdveld (echt gras!) van TVC.

Na 10 minuten werd het veldoverwicht al omgezet in een doelpunt. Emre joeg fanatiek door en de bal klutste tussen een aantal TVC’ers over de keeper in de goal. 0-1. Een beetje een “lucky goal”, maar wat kon het schelen!TVC ging daarna wat beter combineren en Excelsior ging een beetje te ver achteruit.

Echte grote kansen creëerden de gastheren (en –dame) niet, maar Excelsior D1 wel! Vanuit een rappe counter was het Stijn die Tycho in scoringspositie bracht. En onze “Benjamin van de ploeg” schoof de bal onder de keeper door in het doel: 0-2.

Een paar minuten later was diezelfde Tycho zeer attent bij een voorzet vanaf links. Hij kwam handig tussen 2 verdedigers door tikte de 0-3 binnen. Wat een weelde! Toen er wat meligheid rondom de ploeg ontstond profiteerde TVC hier nog bijna van: op slag van rust kopte de Tubbergse spits de bal op de lat.

Gelukkig floot de goede scheidsrechter voor de rust, zodat we even konden uitrusten en de concentratie weer konden gaan pakken.Het 1e kwartier van de 2e helft wederom een beter Excelsior. Matthijs schoot beheerst de 0-4 binnen. Daarna vond Excelsior het blijkbaar wel welletjes.

Over het laatste kwartier moeten we eigenlijk niets meer melden. Of toch nog 2 dingen: TVC schiet 5 minuten voor tijd een penalty in de kruising: 1-4. De scheidsrechter fluit af. Excelsior D1 doet wat het moest doen: winnen!

Jongens, gefeliciteerd met het behalen van… een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap!

Want na een broodmaaltijd reisde Excelsior D1 af naar Hengelo om te kijken hoe ATC-Longa zou aflopen. Ook de spelers en begeleiding van Sparta Enschede D1 zaten op de tribune. Zij zouden bij een overwinning van ATC immers nog 2e worden, een plek die recht geeft op de nacompetitie.

Een stunt bleef echter uit: Longa won verdiend met 1-2 van ATC en is aanstaande woensdagavond de tegenstander van Excelsior D1 in een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Een echte finale, zeg maar als FC Twente – Ajax.

Dus, woensdag 11 mei om 19.00 uur bij HSC’21 te Haaksbergen: de kampioenswedstrijd Excelsior’31 D1 – Longa’30 D1.

Komt allen om onze jongens aan te moedigen!