Gretig Excelsior'31 sluit seizoen in stijl af met 3-0 winst op de kampioen (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Gretig Excelsior'31 sluit seizoen in stijl af met 3-0 winst op de kampioen (samenvatting geplaatst!)

Gretig Excelsior'31 sluit seizoen in stijl af met 3-0 winst op de kampioen (samenvatting geplaatst!)



Nigel Michels 'in the air', foto met dank aan Elena Jarova. Klik hier voor een serie foto's van Elena... 

* klik
hier voor 116 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* klik
hier voor een korte samenvatting op RTV Utrecht



v.l.n.r. voorafgaand aan het duel tegen IJsselmeervogels werd afscheid genomen van Lourens Smids (Enter Vooruit), René Remie (Glanerbrug), John van Pijkeren (lager elftal), Dylan Siemerink (Enter Vooruit), Erik Eshuis (trainer Hardenberg'85 1) en Michel van Zundert (gestopt)


Excelsior’31 sluit seizoen in stijl af
RIJSSEN – Excelsior’31 heeft het seizoen in stijl afgesloten, met een 3-0 overwinning op kampioen IJsselmeervogels. Daarmee eindigde de thuisploeg als de hoogst gekwalificeerde Oostelijke ploeg, in de eerste editie van de zaterdag Topklasse. Een prijs die dan wel geen prijs is, maar de ‘drive’ waarmee Excelsior’31 van meet af aan de koe (lees: IJsselmeervogels) bij de hoorns nam verdiende alle lof. 

Bovendien verliep het scoreverloop bepaald in het voordeel van de Rijssenaren. Binnen de minuut nam het brutaalweg de leiding, na een solo-over-rechts van Karim Chengachi, waarna Bunyamin Özkök de bal het laatste zetje gaf, 1-0.

Bij een rollertje van Karim Chengachi, in de 28e minuut, ging stand-in doelman Stefan Toonen kinderlijk in de fout, 2-0. Vlak na rust tekende Özkök zijn 2e treffer van de middag aan. Daarmee bood Excelsior’31 het thuispubliek een seizoensafsluiter in stijl.  



Bij wijze van uitzondering toverde Excelsior'31 een mega-pupil van de week uit de hoge hoed: Mark van de Mekke, balkunstenaar bij Team Sexy (liggend)

Excelsior'31 - IJsselmeervogels 3-0 (2-0)
01. 1-0 Bunyamin Özkök
28. 2-0 Karim Chengachi
48. 3-0 Bunyamin Özkök

Opstelling Excelsior ’31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers, Maurice Bartelds (65. Andreas David), Michel Gerritsen Mulkes (65. Lesley Nahrwold), Coen Zwollo, Dennis Rosink, Niek Davina, Nigel Michels, Karim Chengachi (73. Kevin Aman), Bunyamin Özkök.

Opstelling IJsselmeervogels:
Stefan Toonen, Jasper Bolland, Wilco Krimp (55. Damiano Schet), Bas Mooy, Nick Kuipers, Raymond Bronkhorst, Ferdinand Katipana (55. Wouter van Hoof), Kwong-Wah Steinrath (55. Tim Peters), Ceriel Oosthout, Tony Tol en Geoffrey Verwey



Arbiter Wijma deed het zaterdag af zonder kaarten, slechts af en toe sprak of (in het geval van Vogels' Geoffrey Verwey, zie foto) fluisterde hij een vermanend woord...

Scheidsrechter: dhr. Wijma
Toeschouwers: 750
Gele en rode kaarten: geen


 


 

Excelsior '31 verslaat kampioen
Bron: klik hier
RIJSSEN - Topklasser Excelsior '31 heeft op de slotdag kampioen IJsselmeervogels met 3-0 opzij gezet. De ploeg sluit het seizoen af met een vijfde plek.



De Rijssense topklasser kwam al vroeg op voorsprong tegen de kampioen. Bunyamin Özkök maakte na amper een minuut spelen de 1-0. Nadat Coen Zwollo een grote kans om zeep hielp, zette Karim Chengachi na bijna een half uur spelen de 2-0 op het scorebord. Hij profiteerde van een buitenkansje toen doelman Vogels van IJsselmeervogels compleet over de bal heen maaide.

Ook na rust prikte Excelsior er nog eentje in. Opnieuw Özkök zorgde met een harde knal voor de eindstand 3-0.

Terwijl de supporters van IJsselmeervogels langs de lijn nog een feestje vierden, raakte Özkök ook nog de lat. Dankzij de zege op de slotdag klimt de Rijssense ploeg nog een plekje in de topklasse. Excelsior sluit het seizoen af als vijfde. Omdat HHC uit Hardenberg verloor van Spakenburg, eindigt de Rijssense formatie als hoogste regionale ploeg in de topklasse.

Op de laatste speeldag degradeerden Sparta Nijkerk en Flevo Boys uit de zaterdag topklasse. Hoek was al gedegradeerd. ARC en CSV Apeldoorn speelden zich op de valreep veilig.

IJsselmeervogels gelooft het wel
Bron: klik hier 
BUNSCHOTEN / RIJSSEN - In de topklasse van het zaterdagvoetbal stond voor IJsselmeervogels en Spakenburg niets meer op het spel. Vogels, al kampioen, bolde wat uit tegen Excelsior'31 (3-0-verlies), terwijl de 'blauwen' er voor eigen publiek nog wel iets moois van maakten tegen HHC Hardenberg: 5-0.

Kampioen IJsselmeervogels leed een 3-0-nederlaag tegen Excelsior'31 in Rijssen, ofschoon de 'rooien' nog best met een representatief elftal binnen de lijnen verschenen. Alleen de dit seizoen slechts in bekerduels aan de aftrap verschenen reservekeeper Stefan Toonen mocht in plaats van Martijn van Strien onder de lat plaatsnemen.

De sluitpost kreeg al snel twee treffers om de oren. Binnen de minuut maakte Bunyamin Özkök al 1-0, na een knappe actie van Karim Chengachi. Die laatste maakte na een klein halfuur de 2-0 en daarbij maakte Toonen geen al te beste indruk. Al snel in de tweede helft besliste Özkök met zijn tweede doelpunt de wedstrijd.

Spakenburg, de nummer twee, voltooide het seizoen met een klinkende 5-0-zege voor eigen publiek op HHC Hardenberg. Hoewel de gasten in de eerste helft zeker niet minder waren, leidden de 'blauwen' halverwege met 2-0. Sargon Gouriye opende halverwege de eerste helft de score en Harry Zwarthoed verdubbelde op slag van rust de marge. Daarna werd de score nog flink opgevoerd.

Bij de 3-0 hielp Tim Siekman van de gasten een handje, maar na dit eigen doelpunt tekenden Thijs Houwing, die zijn afscheidswedstrijd speelde voor Spakenburg, en zijn vervanger Danny van den Meiracker nog voor treffers. Behalve Houwing kreeg ook Richard Rademaker een publiekswissel.
 

Kalender icoon zaterdag 14 mei 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers