Foto bij Excelsior'31 2 overklast Urk 2 (en speelt op Hemelvaartsdag in de halve finale 'uit' bij WKE)

oto: Gerald ten Hove was vanmiddag 2x trefzeker...

s.v. Urk 2 - Excelsior'31 2 0-3 (0-3)
0-1 Gerald ten Hove
0-2 Jelte van der Berg
0-3 Gerald ten Hove

n.b. in de 6e minuut werd een treffer van Gerald Janssen afgekeurd..

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 speelt donderdag 2 juni (Hemelvaartsdag) in de halve finale van de race om het landskampioenschap voor reserveteams 'uit' tegen WKE (Emmen) 2. De Emmenaren wonnen zondag met 2-0 van Argon 2.

Zaterdag 4 juni is de return van WKE 2 - Excelsior'31 2, op sportpark De Koerbelt.

Voor de geïnteresseerden: de finale wordt zaterdag 11 juni gespeeld.

* Klik hier voor het wedstrijdschema van de ALK

Verslag van Excelsior'31 2 aanvoerder Harald Eertink

URK - Dit weekend stond de 2e ontmoeting met Urk 2 op het programma. Vorige week eindigde de wedstrijd op Sportpark de Koerbelt in een gelijkspel (1-1) en lukte het ons (met name aanvallend) niet om een vuist te maken. Dat was jammer, ook voor de vele supporters die vorige week langs de lijn stonden en die wij graag meer hadden willen laten zien.

Deze zaterdag hadden wij de kans om beter voor de dag te komen, om zo ook ons avontuur in het algeheel landskampioenschap voor reserveteams te verlengen. En dat wij beter voor de dag kwamen, bleek al snel. De omstandigheden waren goed, het was niet zo warm en benauwd als vorig weekend en de grasmat op veld 1 van Sportpark "de Vormt" lag er schitterend bij (complimenten!).

Vanaf minuut 1 zaten wij goed in de wedstrijd. Duels werden over het hele veld gewonnen en – in tegenstelling tot vorige week -  wisten wij elkaar dit maal goed en snel te vinden. Grote kansen bleven dan ook niet uit. Het was Gerald Janssen die na 5 minuten het net al wist te vinden, echter zijn goal werd afgekeurd in verband met buitenspel (net wel of net niet).

Even later wist zwager Gerald ten Hove de 0-1 wel op het scoreboard te brengen. Hij draaide goed weg na een slimme pass van Jelte van de Berg en wist zo voldoende ruimte te creëren om de bal in het doel te werken: de verdiende treffer was daar.In de momenten die volgden kregen wij meerdere kansen om de 0-2 te maken.

We wisten elkaar echter net niet te vinden of misten het laatste beetje scherpte/geluk om te scoren. De 0-2 kwam er wel, opnieuw na een mooie aanval. Lourens Smids kwam goed op en wist na een goede één-twee met Jelte (à la FC Barcelona), laatstgenoemde vrij voor de keeper te zetten en die rondde beheerst af.

Na de 0-2 namen wij wat gas terug, waardoor Urk iets meer in de wedstrijd kwam, maar echt gevaarlijk werden zij niet. Dus gingen wij met een 0-2 stand de rust in.Het kon niet anders of sv Urk zou de 2e helft uit een ander vaatje tappen. Dus was het zaak om de eerste 10 – 15 minuten goed door te komen, niet te verslappen en om snel de 0-3 te maken en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien.

Urk had inderdaad enkele aanpassingen gedaan om aanvallen meer te kunnen doen. Het moest daardoor achterin wel ruimte weggeven en daar wisten wij wel raad mee. Gerald Janssen kreeg een grote kans op de 0-3, maar zijn schot ging rakelings naast. Even later was het wel raak,en weer was het Gerald ten Hove die scoorde. Een goede pass van Bart Slagman, die Gerald vrij voor de keeper zette. Deze schoot de bal onhoudbaar binnen, 0-3. Daarmee was alle hoop bij Urk vervlogen.

We speelden de wedstrijd professioneel uit. Met een beetje meer scherpte en concentratie hadden wij de score kunnen laten oplopen naar 0-5 of 0-6. Maar nadat de goed fluitende scheidsrechter was er niemand die daar nog over klaagde. Wij hadden ons op zeer goede wijze hersteld van de vorige wedstrijd.

Een echte teamprestatie, waar iedereen (spelers op het veld, wissels als ook de begeleiding) een steentje aan heeft bijgedragen.Met als beloning voor dit alles de halve finale in de strijd om het algeheel landskampioenschap voor reserveteams tegen WKE 2 of Argon 2.

Op Hemelvaartsdag (aanstaande donderdag) spelen we eerst uit (in Emmen of Mijdrecht) en volgende week zaterdag de return (thuis op sportpark de Koerbelt, 14.30 ur. Wees welkom!

Als laatste dit: bedankt voor alle ondersteuning voor, tijdens en na de wedstrijd op Urk en vanuit Rijssen.

Ook de organisatie van de familiedag bedankt voor het ‘knallende’ onthaal, ook al waren we pas aan het begin van de avond weer in Rijssen.

Hopelijk kunnen wij ook de komende wedstrijden op deze support rekenen!

Klik hier voor een karrenvracht aan foto's, geschoten door 'Ouwe Wildt' (de Paul Huf, van s.v. Urk)

Jelte van der Berg zet de achtervolging in op Urk icoon Fokke-Jan Gnodde (foto: Ouwe Wildt)

Bron: OpUrk
Urk 2 uit landelijke titelstrijd

(foto: Ouwe Wildt)

URK - Het reserveteam van Excelsior’31 gaat door naar de finale van de landelijke titelstrijd van de reservehoofdklassen. De ploeg uit Rijssen was zaterdag veel te sterk voor Urk 2. De tegenstander uit Rijssen legde in de eerste helft met twee doelpunten de basis voor een 0-3 overwinning. De Urker ploeg werd in alle linies overklast, het seizoen bleek net even te lang om tegen de reserves van Topklasser Excelsior’31  een vuist te kunnen maken.

De bezoekers hanteerden dezelfde tactiek als in de eerste wedstrijd. De Rijssenaren zetten meteen druk zodat de Urker aanval, die toch al vrij traag was, niet tot bloei kwam. De aanpak van de oostelijke ploeg had vroeg succes. Al na acht minuten stond er 0-1 op het scorebord. Een van de vele aanvallen door het midden had het beoogde resultaat. Klaas Pasterkamp en Fokke Jan Gnodde wisten zich geen raad met de overvoed aan tegenstander die telkens op hen af kwamen.

Niet veel later was het bijna weer raak. En opnieuw ging de aanval door het midden. Deze keer stond Jan Marten Romkes op de goede plaats om grotere schade te voorkomen. Maar in defensief opzicht bleef het moeizaam gaan bij de Urkers. Opvallend daarbij was het zeer grote aantal verkeerde passes. Het gevolg was dat Excelsior’31 iedere keer rij snel opnieuw in balbezit kwam. Na een half uur werd de slordigheid bij Urk 2 voor de tweede keer afgestraft. Het was meteen het einde van de Urker aspiraties.

Toen Excelsior’31 vrij snel na de aftrap het derde doelpunt liet aantekenen, was het verzet van Urk tot een dieptepunt gedaald. De mannen van Piet Hakvoort probeerden af en toe het doel van de bezoekers te bereiken, maar de creativiteit, motivatie en wilskracht leken ver te zoeken na de derde treffer. Er kwamen nog weel twee kansjes, maar ook die werden niet verzilverd.

Excelsior’31 kwam twee keer goed weg bij kamikazeacties op de enkels van Urker spelers. De scheidsrechter hield slechts geel voor terwijl rood de enig juiste straf was geweest. Het arbitrale optreden gaf in die periode veel stof tot praten, ook van de mensen die de jonge arbiter moesten beoordelen. Deze voorvallen doen echter niets af van de kwaliteit van de Rijssense ploeg, die bol staat van kwaliteit en ervaring.