Achilles'29 winnaar KNVB districtsbeker Oost

Foto bij Achilles'29 winnaar KNVB districtsbeker Oost

Achilles'29 (inclusief Excelsior'31 aanwinst Gradus Hempenius) versloeg zaterdag rivaal De Treffers in de finale van de KNVB beker district Oost  - een onderling Groesbeeks treffen - met 2-0. Daarmee werd Achilles'29 winnaar van de KNVB beker district Oost. Hierdoor plaatsen de Groesbekers zich voor de halve finale, van de landelijke KNVB beker (alle districten).

n.b. Excelsior'31 sneuvelde reeds in de kwartfinale van de districtsbeker, tegen Berkum.

Achilles’29 verovert de disctrictsbeker
Bron: klik hier
Ten koste van plaatsgenoot De Treffers heeft Achilles op zaterdagavond de disctrictsbeker gewonnen. Het werd op De Heikant 2-0 in het voordeel van de wit-zwarten. De zege was verdiend te noemen. Hoewel De Treffers een grote mogelijkheid op de gelijkmaker liet liggen, kreeg Achilles de beste kansen.

De wedstrijd begon ruim 10 minuten te laat doordat er een speler van De Treffers vervangen moest worden wegens het verlopen van zijn spelerspas. Achilles begon sterk aan de wedstrijd. Al na 7 minuten wist De jubilerende Tim Verhoeven (hij speelde zijn 200e wedstrijd voor Achilles) middels een schitterende volley in de rechterhoek de 1-0 aan te tekenen.

Twee minuten later verdween een vrije trap van Peter van Putten over het doel van Dennis Smit. Hierna deed Treffers voor het eerst van zich spreken. Het was drie maal Erwin Koen die het doel van Bart van de Beek onder vuur nam. Zijn eerste schot werd een prooi voor de doelman, het tweede scheerde over de linkerkruising.

De tweede helft begon dramatisch voor De Treffers. Al na drie minuten kreeg Bjorn Suppers zijn tweede gele kaart voor het vasthouden van de ontsnapte Frank Hol.  Achilles kreeg hierop veel ruimte, maar deed hier in eerste instantie te weinig mee, doordat de eindpass te vaak slordig was. Twan Smits dook op voor Dennis Smit na een wel vlot lopende aanval, maar schoot recht in diens handen.

In de 57e minuut wist Bart van de Beek met een katachtige reflex de gelijkmaker van Guilliano Grot te verhinderen. Doordat De Treffers alles of niets speelde kreeg Achilles legio mogelijkheden op een monsterscore.  Bij de eerste de beste mogelijkheid ontsnapte Frank Hol aan buitenspel en bediende Gradus Hempenius. Deze stuitte in eerste instantie nog op doelman Smit, maar de rebound was voor Peter van Putten. Met een prachtige stift tekende hij voor 2-0.

Hierna volgden nog diverse grote mogelijkheden voor Arjan Goorman, Tim Verhoeven, Gradus Hempenius en Laurens Rijnbeek, maar deze waren niet scherp in de afwerking. Tussendoor werd het doel van Bart van de Beek diverse malen onder vuur genomen door o.a. Aleh Poutsila en Orin de Waard, maar aan de eindstand veranderde niets meer.

Achilles kreeg uit de handen van de bestuursleden van district Oost de dictrictsbeker uitgereikt, en mag tevens verder in de strijd om de landelijke KNVB-beker. Op 11 juni volgt een uitwedstrijd tegen de winnaar van district West I of West II, waarna op 18 juni een eventuele finale volgt tegen de winnaar van district Zuid I, Zuid II of Noord

Achilles'29 wint Groesbeekse bekerfinale
GROESBEEK - Achilles'29 heeft door een 2-0 overwinning op dorpsgenoot De Treffers beslag gelegd op de districtsbeker Oost. Net als in de competitie, toen de Heikanters vier punten op de aartsrivaal veroverden, waren de Heikanters zaterdag op eigen veld sterker.

Bij De Treffers ging het voor de wedstrijd al mis. Vlak voor de aftrap bleek dat het spelerspasje van middenvelder Robin Janssen te zijn verlopen. Hij mocht niet meedoen en werd na een kwartier vertragingvervangen door Derek de Bruijn. Tim Verhoeven bracht Achiles al na 8 minuten met een fraaie volley aan de leiding.

De Treffers had in de eerste helft veel overtredingen nodig. Dat brak de ploeg kort na rust op toen verdediger Bjorn Suppers na zijn tweede gele kaart moest vertrekken. Toch kwamen er nog kansen, maar Achilles-doelman Bart van de Beek hield onder meer na een uur met een schitterende reflex een inzet van Guillano Grot uit zijn doel. Uit de tegenaanval zorgde Peter van Putten met een fraai stiftballetje voor de beslissende 2-0.

Achilles heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finale van de strijd om de landelijke amateurbeker.