Excelsior'31 2 verzuimt afstand te nemen van WKE (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 2 verzuimt afstand te nemen van WKE (samenvatting geplaatst!)

Gerald ten Hove was voor rust weergaloos, na rust onzichtbaar

Op Hemelvaartsdag speelde Excelsior'31 2 op Sportpark Grote Geert tegen WKE 2, in de halve finale om het landskampioenschap van Nederland, voor reserveteams.

Na een goede start,  waarin Excelsior heer en meester was, verzuimde het te scoren. Het eerste doelpunt juist voor rust en werd gemaakt door Gerald Janssen, 0-1.

Na rust kwam WKE behoorlijk sterk opzetten en had Excelsior'31 het bepaald lastig. Desondanks kreeg Excelsior'31 enkele goede mogelijkheden, waaronder een schot op de paal van Jurgen Siemerink.

WKE kwam uiteindelijk op gelijke hoogte, uit een voorzet die fraai, tegendraads werd ingekopt., 1-1

WKE ging vervolgens alles of niets spelen en werden legio ballen de 16 van Excelsior'31  ingepomt. Uiteindelijk was het Willard Janssen die de uiteindelijk verdiende 1-2 liet aantekenen.

Zaterdag 4 juni is de return. Excelsior’31 2 – WKE 2 wordt geleid door arbiter J.H.T. Mellendijk

Assistenten zijn de heren A. Th. de Witte en M.G. Paarhuis.

* Klik hier voor het wedstrijdschema van de ALK

De basis 11, van Excelsior'31 2 (tegen WKE 2)
staand, v.l.n.r.: Harald Eertink (av), Gerald Janssen, John van Pijkeren, Gerald ten Hove, Bart Slagman, Jelte van der Berg en Alex Calkhoven.

gehurkt, v.l.n.r.: Lourens Smids, Adrian Kwintenberg, Ruud Slagman en Wim Oosthoek

Jelte van der Berg draait weg van zijn opponent

WKE 2 – Excelsior’31 2 1-2 (0-1)
Verslag door aanvoerder Harald Eertink
Op een zonnige Hemelvaartsdag (géén Woonboulevard of Intratuin voor ons…) maar de halve finale van de landstitel voor reserveteams! Uit de koker kwam WKE 2, dat in de poulefase als eerste eindigde, door jl. zondag te winnen van Argon 2.

De eerste van de twee wedstrijden speelden we ‘uit’, in Emmen. Om 14.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin. Het werd direct duidelijk dat wij deze middag de bovenliggende partij zouden zijn. Even als bij het ‘uit’duel ‘op’ Urk (van vorige week) lukte het ons om de tegenstander onder druk te zetten, in balbezit vonden wij elkaar makkelijk.

Bart Slagman kijkt uit naar zijn huwelijksreis en was op Hemelvaartsdag in bloedvorm

Na 5 minuten konden de toeschouwers (ook de nodige uit Rijssen, waarvoor dank!) de eerste grote kans noteren. Bart Slagman draaide de bal scherp voor en Jelte kwam goed voor de man, maar zijn poging ging net naast.

Ook in de fase daarna kregen wij meerdere kansen, het bleef echter 0-0. Noemenswaardig is de poging van Gerald ten Hove, die vanaf een meter of 30 á 35 uithaalde. Zijn afstandsschot schampte de deklat en belandde vervolgens in het vangnet.

Wim Oosthoek's 2e hobby: karate!

Na een minuut of 20 kwam WKE 2 meer opzetten, maar tot grote kansen leidde dat niet. Op het middenveld waren wij nog steeds dominant. In balbezit, maar ook in balverlies. Dat bleek ook in de 40e minuut, toen wij de 0-1 scoorden.

... en nu maar afwachten of deze balcontrole van Gerald ten Hove terug te zien is, in de samenvatting van Thijs Nieuwenhuis (op het dak van de tribune)

Het was Gerald ten Hove die de bal veroverde en Jelte alleen voor de keeper zette. Zijn poging mislukte, maar de bal kwam voor de voeten van good old Gerald Janssen. Die wist er wel raad mee, 0-1 op een gunstig moment.

Vlak voor rust was er toch nog een tegenvaller: Lourens - die tot dan goed speelde - moest het veld verlaten,  in verband met een blessure.

Op verzoek van het vrouwelijk schoon, langs de lijn: een foto van de WKE doelman, in actie

Met de 0-1 tussenstand gingen we rusten. Benadrukt werd dat we door moesten gaan met voetballen en we de kansen in goals moesten omzetten. Een goede uitslag zou betekenen dat we met één been in de finale zouden staan.

Zover was het nog lang niet. Dat bleek ook wel in de 2e helft. Wij probeerden te blijven voetballen, maar het middenveld was niet meer volledig in onze handen.

Jurgen Siemerink in een vrij-worstelduel verwikkeld

Desondanks kregen wij nog meerdere  100% kansen om de score uit te bouwen. De keeper bleek echter meerdere keren een sta-in-de-weg, was hij eens gepasseerd dan stond het aluminium (paal) in de weg.

Gerald ten Hove in duel met Zwikker junior

Daarmee hielden wij WKE 2 in leven en zorgden we er zélf voor dat ze steeds meer gingen geloven in een gelijkspel (of misschien wel meer). En die gelijkmaker kwam er, nadat WKE al een tijdje 1-op-1 speelde. Een voorzet van de zijkant werd goed binnengekopt, 1-1 in de 84e minuut.

Een flinke teleurstelling, gezien het spelbeeld. Daarna kreeg WKE kansen op de 2-1. Zo belandde vlak voor het laatste fluitsignaal van de scheids een goed genomen vrije trap op de paal.

Wim Oosthoek in een luchtduel verwikkeld

Uiteindelijk gingen toch met de overwinning aan de haal. In de 90e minuut zette Bart Slagman goed voor en de ingevallen Willard Janssen (foto, onder) raakte met zijn weelderige hardos de bal lichtjes aan. Genoeg om deze in de kruising te laten verdwijnen, 1-2.

De familie Janssen volgt eega (en zwager) Willard op de voet

Een verdiende overwinning, alhoewel wij het onszelf wel makkelijker hadden kunnen (en moeten) maken. Tegelijkertijd een knappe winst, WKE 2 was namelijk tot nu nog toe ongeslagen thuis.

Aanstaande zaterdag is de return, thuis op de Koerbelt. Aanvang 14.00 uur.

Cameraman Thijs Nieuwenhuis is er a.s. zaterdag óók bij, assistent-cameraman Ryan Eertink is dan met vakantie (veel gekker moet het niet worden...)

Wij weten wat we moeten doen: blijven voetballen, een goede inzet (minstens evenveel als WKE 2) en de kansen benutten. Wanneer dat lukt én we kunnen rekenen op de nodige support, dan is de finale binnen handbereik.

Bent u van plan om ons aan te moedigen zaterdag, vergeet dan niet onze verzorger Hennie in ’t Hof en onze buschauffeur / begeleider Klaas Harbers te feliciteren. Zij zijn deze week beiden 65 jaar geworden.

Wij gaan er alles aan doen om hen als cadeau een finaleplek te geven!