Excelsior'31 met 4-2 te sterk voor Jupiler Leagist SC Veendam (samenvatting en foto's geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 met 4-2 te sterk voor Jupiler Leagist SC Veendam (samenvatting en foto's geplaatst!)

Excelsior'31 met 4-2 te sterk voor Jupiler Leagist SC Veendam (samenvatting en foto's geplaatst!)

Klik hier voor 113 foto's (copyright www.excelsior31.nl). 

Klik op de TV (rechts) voor de samenvatting, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

Klik hier voor het resultaat van de fotoshoot van de selectie van Excelsior'31 , voor Orange Pictures, van jl. dinsdag



Excelsior'31 met 4-2 te sterk voor Jupiler Leagist SC Veendam
Topklasser Excelsior’31 heeft woensdagavond SC Veendam, uitkomend in de Jupiler League, lange tijd het vuur nader aan de schenen weten te leggen. Na 90 minuten voetbal, plús een minescule onderbreking vanwege een ‘konijnincident’, gaf het fictieve scorebord dan ook een eindstand van 4-2 aan. Een overwinning van de rood/witten waar weinig op af viel te dingen. Sterker nog, de score had zelfs zomaar hoger uit kunnen vallen. Al zou dat misschien wat teveel van het goede zijn geweest.

Je moet je ook afvragen of Excelsior’31 coach Dennis Demmers er blij mee zou zijn geweest. Waren de Veendammers dan zo slecht? Integendeel. Een uur lang boden de geel zwarten prima partij en creëerden zich de nodige kansen. Net als de thuisploeg, overigens. Coach Gert Heerkes weet de nederlaag met name aan de intensieve trainingen van de laatste dagen, in een reactie na afloop, op RTV Noord.

Op zijn beurt mocht Excelsior’31 coach Dennis Demmers meer dan tevreden zijn, over de prestatie van zijn team. Immers, de avond er vóór trainde Demmers voor het eerst, in de 2e serie, ter voorbereiding op een nieuw seizoen, in de Topklasse. Een training waarbij met name op conditioneel gebied veel van de spelers werd gevraagd. Zoals een energievretende shuttle-run.



De wedstrijd
SC Veendam kwam al na 7 minuten op een 0-1 voorsprong, middels een door Alair Cruz Vicente benutte strafschop. Dit, na een ‘bewuste’ handsbal van Dennis Rosink (die een treffer van Danny Menting probeerde te voorkomen), op de doellijn. In de competitie: een penalty en rood voor Rosink. Maar ja, het was ‘slechts’ een oefenpartij, dus kneep de scheids een oogje toe.

Excelsior’31 ging allesbehalve bij de pakken neer zitten en dook dan ook regelmatig op, voor het doel van SC Veendam doelman Leonard Nienhuis. Christian Cicek strafte tot twee keer toe weifelend optreden van de SC Veendam defensie genadeloos af en zette zijn team daarmee op een niet eens onverdiende 2-1 voorsprong.



Dat SC Veendam kort na rust op gelijke hoogte kwam, viel op het conto van SC Veendam middenvelder Anco Jansen te schrijven. Zijn – overigens niet onhoudbare - schuiver van 20 meter hobbelde uiteindelijk tegen de touwen, 2-2. Al moet gezegd dat deze treffer viel uit een vrije trap, die er geen was. Of, wel erg makkelijk gegeven.

Na rust werd er flink gehusseld in de basisformatie, aan beide kanten. Dat deed het duel amper goed. Met name voor de kleine 300 toeschouwers ‘kakte’ het duel enigszins in. Desondanks was het Excelsior’31 dat zich het best herstelde van het ‘intermezzo’. Het laatste kwartier creëerde het kans op kans. Zo kreeg Nigel Michels een bijna niet te missen kans om een doelpunt mee te pikken, geselde Christian Cicek de deklat en martelde Orshein Eilyo de vingertoppen van SC Veendam goalie Leoanard Nienhuis, middels een ziedend schot vanaf randje 16 metergebied.

De invallers maakten uiteindelijk het verschil. Gerald ten Hove kopte een ‘bananenflanke’ van Nigel Michels prachtig, cross in, 3-2. Karim Chengachi deed het nog eens dunnetjes over, na een eveneens effectvolle vrije trap van Jan Borghuis, een verloren zoon die terugkeerde op het oude, vertrouwde nest.

Al met al kon Excelsior’31 coach Dennis Demmers dik tevreden zijn met de prestatie van zijn team. Als je nagaat dat de Colmschater woensdagavond (nog) niet (eens) kon beschikken over de geblesseerde Maarten Smit en Michel Gerritsen Mulkes én de grieperige Robert Wilens, dan mag de conclusie zijn dat de toekomst hoopvol tegemoet mag worden gezien. Zonder naast de badslippers te gaan lopen. Uiteraard. 

Christian Cicek was een ware plaag voor de SC Veendam defensie

0-1 Alair Cruz Vicente (penalty, zie onder)



1-1 en 2-1 Christian Cicek
2-2 Anco Jansen
3-2 Gerald ten Hove (assist Nigel Michels)
4-2 Karim Chengachi (assist Jan Borghuis)

Toeschouwers: ca. 300



Christian Cicek bezorgde de SC Veendam defensie handenvol werk

Opstelling Excelsior'31:
Excelsior31: Arjan Kok, Kevin Winkelhuis, John Lubbers, Andreas David, Jan Borghuis, Niek Davina, Amanuel Isa, Dennis Rosink, Gradus Hempenius, Bunyamin Özkök en Christian Cicek.
46. Orshein Eilyo en Kevin Siemelink er in, Gradus Hempenius en Bunyamin Özkök, er uit
65. Karim Chengachi en Maurice Bartelds er in, Christian Cicek en Andreas David er uit.
75. Wim Oosthoek, Nigel Michels en Gerald ten Hove er in, John Lubbers, Dennis Rosink en Amanuel Isa er uit.

Niet van de partij: Michel Gerritsen Mulkes en Maarten Smit (beiden geblesseerd). Robert Wilems herstelt van een griep(je).



Gradus Hempenius
gooide met enige regelmaat de trukendoos los 



Naast Christian Cicek was er nóg iemand die het doel van SC Veendam bestookte: een konijn! Het dier had in hoogst eigen persoon een bijdrage geleverd aan de loopgraven, richting het SC Veendam doel. Het leverde fieldmanager Mannes Achterkamp en Jan Eshuis een ritje met een kruiwagen met zand op... 



Karim Chengachi dankt Jan Borghuis voor diens assist, bij de aanloop naar de 4-2


Excelsior'31 wint oefenduel tegen Veendam: 4-2
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior'31 heeft woensdagavond in Rijssen een oefenduel tegen eerstedivisionist SC Veendam met 4-2 gewonnen.Daarmee boekte de zaterdagtopklasser het tweede stuntje in de voorbereiding. Eerder werd eredivisionist RKC Waalwijk op 1-1 gehouden.

De Rijssenaren stonden bij rust al met 2-1 voor door twee goalsvan Cicek. Na rust maakten de Groningers gelijk maar door treffers van Ten Hove en Chengachi haalde ploeg van Dennis Demmers de winst naar zich toe.



SC Veendam goalie Leonard Nienhuis (zoon van oud-trainer en directeur annex clubicoon Henk Nienhuis) plukt de bal uit de lucht; John Lubbers zoekt steun bij Niek Loohuis (geboren en getogen in Losser).

Excelsior'31 wint overtuigend van SC Veendam
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior'31 lijkt klaar voor een nieuw seizoen in de topklasse. De ploeg van trainer Dennis Demmers versloeg woensdagavond SC Veendam met 4-2. Eerder al in deze voorbereiding werd RKC Waalwijk op 1-1 gehouden.



Excelsior was beter dan de bezoekers uit Groningen. Nieuweling Cicek maakte in het eerste bedrijf twee doelpunten. Veendam, dat getraind wordt door Gert Heerkes, scoorde voor rust ook een keer. Na rust kwam Veendam langszij, maar het was Excelsior dat bleef domineren. De ploeg uit Rijssen bepaalde via goals van Ten Hove en Chengachi de eindstand op 4-2.



SC Veendam goalie Leonard Nienhuis weet de inzet van Christian Cicek (buiten beeld) te keren

SC Veendam verliest van topklasser Excelsior ‘31
Bron: klik hier
RIJSSEN - Negen dagen voor de start van de competitie verloor SC Veendam woensdagavond met 4-2 van topklasser Excelsior '31 uit Rijssen. De ploeg van trainer Gert Heerkes kwam nog wel op voorsprong in het oefenduel door een benutte strafschop van Alair Cruz Vicente, maar dolf daarna terecht het onderspit tegen de sterke zaterdagamateurs.

Eerst was het twee keer Excelsior '31-spits Christiaan Cicek die de topklasser aan de leiding bracht. Twintig minuten voor tijd maakte Anco Jansen er namens Veendam nog 2-2 van, omdat de keeper van Excelsior '31 stond te schutteren. Maar in de slotfase trokken de Rijssenaren de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Vrijdag speelt Veendam de generale repetie tegen rivaal FC Emmen. Die wedstrijd op sportpark De Goorns in Gieten begint om 19.00 uur.



SC Veendam verliest na pittige (trainings)dag
Bron: klik hier
SC Veendam heeft een pittige (trainings)dag besloten met een 4-2 nederlaag tegen topklasser Excelsior ’31.De ploeg uit Rijssen maakte in de 88-ste en de 89-ste minuut het verschil. In deze slotfase scoorde het de 3-2 en de 4-2.



Trainer Gert Heerkes stelde om te beginnen dat het er qua resultaat niet goed uit zag vanavond. ‘Het was een duel van onze kant met wisselende momenten. Wij startten goed, daarna kenden we een iets mindere fase met voor rust weer een periode van herstel. Na rust komen wij goed op gelijke hoogte, maar vergeten wij door te drukken. Het geeft aan dat je een 100 procent focus moet hebben, wil je tegen een goede ploeg uit de topklasse winnen.’



SC Veendam had er een lange dag op zitten. Vanochtend werkte de selectie een pittige training af, waardoor het niet geheel okselfris aan de start verscheen.



Heerkes: ‘Wij zitten in een hele drukke periode met veel wedstrijden en veel trainingen. Juist in zo’n periode, heb ik de jongens verteld, moet je de bal het werk laten doen en vooral taakbewust spelen. Voor ons als staf is het in ieder geval leerzaam om te zien waar de ploeg staat op moeilijke momenten. In die zin zijn wij een stuk wijzer geworden. En over twee dagen wacht FC Emmen alweer.’



Tijdens de wedstrijd tegen Excelsior’31 deed Heerkes ook een beroep op testspeler Matthew Theodore.



Opstelling SC Veendam eerste helft:
Leonard Nienhuis, Angelo Cijntje, Niek Loohuis, Sander Rozema, Jozsef Piller, Alex Marello, Mitch Apau, Danny Menting, Alair Cruz Vicente, Pepijn Kluin, Jonathan Opoku.



Tweede helft: Leonard Nienhuis, Mitch Apau, Niek Loohuis, Rico Wolven, Jelle Wagenaar, Matthew Theodore, Petrit Hoxhaj (60. Lambooij), Haaije Feenstra, Alair Cruz Vicente, Anco Jansen en Jonathan Opoku (60. Menting).

Kalender icoon woensdag 27 juli 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers