Excelsior'31 bakt ze na rust bijzonder bruin (foto's en verslag geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 bakt ze na rust bijzonder bruin (foto's en verslag geplaatst!)

Excelsior'31 - SC Heerenveen/Emmen beloften 1-3 (1-1)
1-0 Christian Cicek
1-1 Enzo Huntink
rust
1-2 Arsenio Valpoort
1-3 Emanuelson Duku

verslag op de website van SC Heerenveen
Afgelopen dinsdag speelde Jong Heerenveen/ Emmen een oefenwedstrijd tegen Excelsior'31. Jong Heerenveen/ Emmen won deze wedstrijd met een eindstand van 3-1. Doelpuntenmakers aan de kant van Heerenveen waren Enze Huntink, Arsenio Valpport en Emanuelson Duku (testspeler).

Excelsior'31 (Topklasse zaterdag) begon goed aan de wedstrijd. Na 13 minuten kwam Excelsio´31 op een voorsprong door een treffen van Christian Cicek. Deze voorsprong hield Excelsior`31 niet lang vol. Na vijf minuten stond het 1-1. Enzo Huntink strafte een fout van de Excelsior-doelman Arjan Kok.

Na rust nam Jong Heerenveen/Emmen de leiding weer volledig in eigen handen. Een individuele actie van Arsenio Valpoort bracht de stand op 1 - 2  in de 56e minuut. Na het tweede doelpunt aan de kant van Jong Heerenveen/ Emmen bracht trainer De Jonge testspeler Emanuelson Duku in. Zijn eerste kans was gelijk doeltreffend (1-2 67e minuut).

Na afloop van de wedstrijd was Trainer De Jonge met name tevreden over de veerkracht, de beleving en de gezonde portie agressie van het team.

Opstelling:
Doel: Jurjan Wouda;
Achter: Johnny de Vries (77': Vasileios Emmanouil), Kenny Otigba, Thomas Bakker (aanvoerder) en Kevin Görtz (46': Jens-Jurn Streutker);
Midden: Matthieu Bemba (64': Hakim Ziyech), Enzo Huntink en Faysal Shayesteh;
Voor: Robin Eriksson (60': Emanuelson Duku), Arsenio Valpoort en Ernesto Seymonson (71': Luciano Slagveer)

Excelsior’31 na rust onherkenbaar
RIJSSEN – Excelsior’31 heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen de beloften van SC Heerenveen/Emmen met 1-3 verloren. Hoewel resultaten in de voorbereiding (vanzelf) weinig tot niets zeggen, is het verval na rust van de Rijssense Topklasser toch iets wat de technische staf zorgen zou kunnen baren.

Voor rust was het een gelijk opgaand oefenduel, met lichte voordelen voor de thuisploeg. Het nam niet eens onverdiend de leiding, middels de razendsnelle en trefzekere Christian Cicek, 1-0. Luttele minuten later verzuimde de scheids de bal op 11-meter te leggen, na een loepzuivere handsbal, binnen de SC Heerenveen/Emmen 16.

Arbiter Schiphorst (normaal gesproken assistent-scheidsrechter in het betaalde voetbal) wuifde het voorval wat al te onverschillig weg.

Dat de bezoekers tegen de verhouding in al snel op gelijke hoogte kwamen, had te maken met slordig balverlies op het middenveld, dat genadeloos afgestraft werd, 1-1. Excelsior’31 bleek wat dat aangaat maar weinig te hebben geleerd van de drie vergelijkbare tegendoelpunten, bij het oefenduel van jl. zaterdag, in (en tegen Rohda) Raalte.

Bij afwezigheid van Bunyamin Özkok (geblesseerd), Robert Wilens (herstellend van een griepaanval) en met name de topscorer van afgelopen seizoen, Karim Chengachi, was het (buiten Christian Cicek) aanvallend uiterst pover en voorspelbaar, wat Excelsior’31 na rust liet zien.

Zaterdag 6 augustus (14 dagen voor aanvang van het begin van de competitie in de Topklasse!) wacht (opnieuw) een serieuze testcase voor Excelsior’31, in de vorm van de kersverse Topklasser WKE  Ook de Emmenaren hebben bij uitstek een ploeg die defensieve slordigheden, zoals Excelsior’31 nu al twee duels achtereen liet zien, genadeloos zal afstraffen

Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 15.00 uur.

Excelsior’31 speelt zaterdag 6 augustus zijn eerste oefenwedstrijd. In Ermelo is DVS’33 2 de tegenstander. Dit duel begint om 14.30 uur

Opstelling Excelsior'31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink (25. Jan Borghuis), Maurice Bartelds, John Lubbers (58. Niek Davina), Andreas David, Gerald ten Hove (80. Karim Chengachi), Amanuel Isa, Dennis Rosink (58. Gradus Hempenius), Nigel Michels,  Kevin Winkelhuis en Christian Cicek

Getraind met 2e elftal: Michel Gerritsen Mulkes, Karim Chengachi, Wim Oosthoek, Robert Wilens en Maikel Kampjes. Geblesseerd: Bunyamin Özkök en Maarten Smit

Excelsior'31 onderuit
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior'31 verloor dinsdagavond in Rijssen met 3-1 van het belofteteam van Heerenveen. Excelsior'31 moest op het eigen sportpark De Koerbelt buigen voor Jong Heerenveen. het werd 1-3. Cicek zette de Rijssenaren nog wel op 1-0. Voor rust werd het door een fout in de Twentse defensie gelijk, in de tweede helft beslisten de Friezen het duel. Trainer Dennis Demmers sprak van ,,een nuttig duel waarin Excelsior verdiend verloor en vooral na rust te veel balverlies leed."