Excelsior'31 met de schrik vrij in Paterswolde (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 met de schrik vrij in Paterswolde (samenvatting geplaatst!)

Klik op de TV (rechts) voor een uitgebreide samenvatting van dit bekerduel, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

Actief Paterswolde - Excelsior'31 1-2 (1-1)
05. min. 0-1 Christian Cicek
30. min. 1-1 Mark Wielenga,  vrije trap ineens (ca 40 meter)
35. min. gele kaart Amanuel Isa
rust
2e helft is begonnen, geen wissels bij Excelsior'31
65. min. gele kaart John Lubbers en Gert Boerma (AP)
70. min. Niek Davina en Karim Chengachi komen er in voor Bunyamin Özkök en Kevin Winkelhuis
80. blessurebehandeling scheidsrechter Bellinga
85. min. Nigel Michels komt er in voor Christian Cicek
verlenging:
92. min. gele kaart Ennio Jansen (AP)
95. min. 1-2 Gradus Hempenius
102. min. Excelsior'31 met 10, Amanuel Isa van veld met hoofdwond. Moet terug, er is immers al 3x gewisseld door Excelsior'31
115. min. geel Robert Wilens
Eindstand 1-2

Opstelling Excelsior'31:
Maikel Kampjes, Andreas David, Maurice Bartelds, John Lubbers, Jan Borghuis, Amanuel Isa, Kevin Winkelhuis, Bunyamin Özkök, Christian Cicek, Robert Willens en Gradus Hempenius
wissels: Patrick Loohuis (k), Karim Chengachi, Nigel Michels, Niek Davina

Opstelling Actief Paterswolde:
Honebecke, Wielenga, de Bresser, Jansen, Biemolt, Kruisselbrink, Mulder (Slijter), Krohne (Knol), Heijne, Boerma, Albada

Excelsior'31 komt in de tweede ronde van de KNVB beker uit tegen BVO Excelsior (Rotterdam).

Dit duel wordt gespeeld op 20, 21 of  22 september.

VV Actief strijdend ten onder in landelijke beker

Bron: klik hier
VOETBAL - Zondag tweedeklasser VV Actief uit Eelde-Paterswolde heeft woensdagavond net niet de tweede ronde van de KNVB-beker weten te bereiken. De ploeg van trainer Jacob Bosman verloor na verlenging met 1-2 van topklasser Excelsior '31 uit Rijssen.

Actief keek al snel tegen een achterstand aan. Na amper drie minuten opende Christian Cicek de score namens de gasten uit Overijssel. Toch kwam Actief, dat met veel passie speelde, terug in de wedstrijd. Mark Wielenga schoot een vrije trap van zeker 35 meter achter Excelsior-doelman Kampjes: 1-1.

In de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer richting de goal van de uitstekend keepende Rolf Honebecke van Actief. Na een paar fraaie reddingen had Honebecke in de zesde minuut van de verlenging geen antwoord op een afstandschot van Gradus Hempenius.

Die goal bleek achteraf de winnende te zijn en zo zit het bekeravontuur voor VV Actief er na één ronde op.

SVZW en Quick'20 uit KNVB-bekertoernooi
SVZW heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB-beker. De ploeg uit Wierden verloor in een doelpuntrijk duel van HBS. Na verlenging stond er een 4-5 eindstand op het scorebord. Ook Quick'20 werd uitgeschakeld. De Oldenzalers gingen hard onderuit bij ARC. Het werd 6-2.

Voor de overige Overijsselse clubs was er wel goed nieuws. Excelsior'31 won met 1-2 van tweedeklasser vv Actief. Hier had de ploeg van trainer Dennis Demmers wel een verlenging voor nodig. Door de overwinning komt de ploeg uit Rijssen in de volgende ronde uit tegen Excelsior Rotterdam.

HHC Hardenberg had een makkelijke avond bij Be Quick Groningen. Na een 0-1 ruststand, werd het 0-3. Ook SC Genemuiden won met duidelijke cijfers. Bij Someren werd het 1-4 (ruststand 1-2).

Staphorst had geen moeite met Groene Ster. Op eigen veld stond er na negentig minuten een 4-2 eindstand op het scorebord. Berkum daarentegen had wel moeite om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Uit bij Urk werd er nipt gewonnen met 1-2. HSC'21 won in Haarlem van Young Boys. De ploeg van trainer Paul Krabbe kwam terug van een 1-0 achterstand. Het werd 1-2.