Excelsior'31 moet diep buigen voor rode lantaarndrager Eredivisie (0-5)

Foto bij Excelsior'31 moet diep buigen voor rode lantaarndrager Eredivisie (0-5)

Toeschouwers:  750
Gele kaart: Gradus Hempenius (Excelsior'31)

Klik hier voor de beelden van de doelpunten, via Eredivisie Live. Klik hier voor reacties op RTV Rijnmond, van Jason Oost en John Lammers, van BVO Excelsior. Klik hier voor een reactie van Andreas David, op RTV Oost.

RIJSSEN – Het was in feite binnen 420 seconden al over en sluiten voor Excelsior’31, tegen de nummer laatst van de Eredivisie, BVO Excelsior.

Het moet gezegd, met name na rust probeerde de Topklasser er absoluut nog een wedstrijd van te maken en het publiek nog enigszins te vermaken. Toegestaan door de Rotterdammers, dat onbewust wat gas terug nam.

Kansen kwamen er zeker, voor de thuisploeg. Doelman Deckers hield zijn doel desondanks relatief eenvoudig schoon.

Opstelling Excelsior'31:
Kampjes, Siemelink, Bartelds, Davina, Gerritsen Mulkes (62. Borghuis), Rosink, Isa (46. David), Michels, Hempenius, Wilens (46. Özkök) en Chengachi.

Opstelling BVO Excelsior:
Deckers, Scheimann, Smith, Broerse, Nieveld, Djellal, Alberg, Lagouireh, De Graaf (59. Maatsen), Oost (Te Vrede) en Vincken (59. Wattamaleo).

Toeschouwers:  750
Gele kaart: Gradus Hempenius (Excelsior'31)

Profs Excelsior kegelen Rijssense topklasser uit bekertoernooi
Bron: klik hier
RIJSSEN - Het bekertoernooi voor Excelsior'31 zit er op. In Rijssen waren de profvoetballers van het Rotterdamse Excelsior te sterk: 5-0.

Gehoopt was in Rijssen dat de zaterdagtopklasser lang mee zou kunnen spelen tegen de eredivisionist. Maar die hoop was eigenlijk na nog geen twee minuten spelen al vervlogen. Jason Oost opende de score voor de bezoekers uit Rotterdam, die vijf minuten later al op een 2-0 voorsprong kwamen via Alberg.

Voor rust scoorde Excelsior Rotterdam nog een keer: in de 33e minuut tekende Oost voor z'n tweede treffer in Rijssen.

In het tweede bedrijf probeerden de gastheren nog wel iets aan de achterstand, maar de ploeg van Dennis Demmers kwam niet verder dan een schot over van Chengachi en een actie van Davina. Ook die leidde niet tot een treffer voor de topklasser. Niet veel later vergrootte Alberg de voorsprong: 4-0 voor de bezoekers. Invaller Mitchell te Vrede bepaalde in de slotfase de eindstand op 5-0 voor Excelsior Rotterdam.