Thuisduels Excelsior'31 niet live op televisie

Foto bij Thuisduels Excelsior'31 niet live op televisie

Thuisduels Excelsior'31 niet live op televisie

Bron: klik hier  
RIJSSEN - Thuiswedstrijden van Excelsior’31 zullen dit seizoen niet live te zien zijn op TV Oost. De club heeft de omroep laten weten af te zien van het initiatief om de duels tegen Overijsselse verenigingen van begin tot einde rechtstreeks uit te zenden.



„Je kunt voor het sentiment wel zeggen dat het mooi is om live op televisie te komen, maar het brengt ons niets”, verklaart Excelsior’31-voorzitter Lamber Voortman het besluit om nee te zeggen tegen een samenwerking met RTV Oost.

„We krijgen nul euro van Oost. Het enige wat we mogen, is sponsors aandragen die de uitzending mogelijk maken. Ik vind het heel goed dat Oost veel aandacht besteedt aan de topklasse, maar aan een live-uitzending mag een club toch zelf ook financieel wel wat overhouden. In plaats daarvan hebben we minder inkomsten. Ik weet zeker dat het Excelsior’31 honderden toeschouwers kost als een thuisduel rechtstreeks op televisie komt. Dat lijkt me toch niet de bedoeling.”
 
Uitduels van Excelsior’31 tegen verenigingen uit Overijssel zijn dit seizoen wel live te zien op de regionale omroep. Zoals afgelopen zaterdag, toen de club op bezoek ging bij SVZW. Een wedstrijd die, mede op verzoek van RTV Oost, om vijf uur begon in plaats van half drie ’s middags. Dit om meer mensen de mogelijkheid te geven de wedstrijd thuis of op het sportpark te bekijken.



„Dat laatste was in ieder geval niet zo”, aldus Voortman. „Ik had bij die derby toch minstens tweeduizend toeschouwers verwacht, maar die waren er niet. Wij zouden ons aanvangstijdstip zeker niet gaan wijzigen voor een live-uitzending”, aldus Voortman. „Half drie blijft half drie.”

Frans Leushuis, chef sport van RTV Oost, betreurt het besluit van Excelsior’31. „Maar we respecteren het wel. We zijn dit seizoen als omroep begonnen met een nieuw en uniek initiatief. Jammer dat Excelsior vooralsnog als enige van de zes topklassers uit Overijssel bij thuisduels niet mee wil werken. Als je iets niet doet, weet je ook nooit wat het oplevert. Een live-uitzending levert hoe dan ook een hoop exposure op. Dit is misschien niet meteen in geld uit te drukken, maar op termijn wellicht wel. Ik kan me zo voorstellen dat het voor sponsors interessant is om op een reclamebord te staan dat meerdere keren per seizoen negentig minuten in beeld is.”

Inmiddels heeft RTV Oost drie duels in de topklasse tussen Overijsselse clubs (SVZW - Genemuiden, HHC - SVZW en SVZW - Excelsior’31) live uitgezonden. Komend weekeinde zijn er twee potjes op één dag rechtstreeks te zien. Zaterdag vanaf 14.30 uur eerst Genemuiden - HHC, gevolgd door HSC’21 - Quick’20 (20.00 uur).

Leushuis: „De reacties van clubs zijn vooralsnog positief. Over de kijkcijfers kan ik alleen zeggen dat we tevreden mogen zijn.”
 
Kalender icoon woensdag 28 september 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers