Foto bij Brede selectie Excelsior'31 betaalt zich uit (samenvatting en foto's zijn geplaatst!)

Excelsior'31 - IJsselmeervogels 2-1 (0-1).
0-1 Jasmin Ramic (30),
1-1 Robert Wilens (47),
2-1 Gerald ten Hove (56)

Klik op de TV hierboven voor een bijkans 13 minuten lange samenvatting, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis. Klik hier voor 126 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

Opstelling Excelsior'31:

Arjan Kok, Kevin Siemelink, Andreas David, John Lubbers, Michel Gerritsen Mulkes, Jan Borghuis, Niek Davina, Dennis Rosink, Gerald Ten Hove (84.Orshein Eilyo), Robert Wilens, Nigel Michels (90. Caleb Rahajaan).

Opstelling IJsselmeervogels:

Armand van de Top, Wilco Krimp, Arnoud van Toor, Raymond Bronkhorst (76. Jan de Graaf), Ferdinand Katipana, Maikel de Harder (82. Wouter van Hoof), Peter Vastenhouw (73. Tim Peters), Tony Tol, Jasmin Ramic, Geoffrey Verwey en Cerezo Fung a Wing

Scheidsrechter: dhr. De Lima Schepens
Toeschouwers: 1100
Gele kaart: Dennis Rosink (Excelsior’31) en Raymond Bronkhorst (IJsselmeervogels)

Klik hier voor de samenvatting op IJsselmeervogels TV

Excelsior’31 met bloed zweet en tranen langs IJsselmeervogels (2-1)
RIJSSEN – Voor aanvang was met name onder de supporters van de thuisploeg de discussie hoe hoog de overwinning van de bezoekers en titelkandidaat IJsselmeervogels wel niet zou uitvallen, op basis van de waslijst aan absenten bij de Rijssenaren: Maurice Bartelds (geschorst), Gradus Hempenius (geblesseerd), Amanuel Isa (ziek), Bunyamin Özkök (geblesseerd), Karim Chengachi (geschorst). En niet te vergeten de langere tijd geblesseerde Kevin Winkelhuis en Maarten Smit. Zij allen ontbraken op het appel.

Tel daarbij de mindere resultaten van de laatste weken. Zelfs de meest hondstrouwe Excelsior’31 supporter gaf daarom vooraf amper nog een stuiver voor de winstkansen van zijn ploeg. Hoe anders verliep het duel, tegen ‘het grote’ IJsselmeervogels.  Excelsior’31 nam van acquit brutaalweg het initiatief, met veel passie, strijd en beleving. ‘Bloed, zweet en tranen’, als het ware. Het publiek ging er maar eens goed voor zitten. Zou het dan toch?

Kansen kreeg de thuisploeg reeds in de openingsfase, waarbij het weifelende optreden van doelman Arman van de Top de bezoekers al evenmin hielp. Toch kwamen de Vogels op voorsprong, middels een fantastische bicycle–kick van Jasmin Ramic, 0-1.

Excelsior’31 leek aangeslagen, maar herpakte zich razendsnel. Middels een snoeihard afstandschot van Dennis Rosink (op de paal) was men zelfs dicht bij de gelijkmaker. Die kwam er eerst na rust. Aanvaller Robert Wilens (foto, boven) bekroonde een prima wedstrijd met zijn tweede treffer van het seizoen, 1-1. Op basis van zijn sterke optreden, vanmiddag, bepaald niet de laatste van het seizoen, mogen de supporters van de club van rood en wit zich in hun oren knopen.

Matchwinner werd echter goudhaantje Gerald ten Hove, die een indraaiende voorzet van Nigel Michels met verfijnd raffinement achter de kansloze Vogels goalie Van de Top wist te werken, 2-1. De Koerbelt barstte bijkans uit de voegen, zo groot was de ontlading bij de thuisploeg.

Zo nu en dan met kunst en vliegwerk wist de formatie van de geplaagde coach Dennis Demmers de overwinning uiteindelijk over de streep te trekken. Een dik verdiende overwinning, met veel inzet, passie, bloed, zweet en tranen was dan ook een meer dan terechte beloning.

Komende week zaterdag (22 oktober) staat er een KNVB Districtsbekerduel tegen KOSC (Ootmarsum) op de agenda. Het uitduel tegen de zondag 3e klasser begint om 16.15 uur

IJsselmeervogels pijnlijk onderuit bij Excelsior'31
Bron: klik hier
RIJSSEN - IJsselmeervogels heeft in Rijssen drie punten verspeeld. Excelsior'31 was de betere ploeg en won terecht met 2-1. Jasmin Ramic bracht de Vogels nog op voorsprong, na de pauze ging het mis.

Zoeken
Beide ploegen waren vooral zoekende en creëerden geen kansen. Na een half uur kwam daar plots verandering in. Op een voorzet van Cerezo Fung a Wing producerede Jasmin Ramic een fraaie omhaal. Via beide palen vloog de bal in het doel voor alweer zijn negende treffer van het seizoen.

Paal
In de laatste tien minuten voor rust had Excelsior’31 toe kunnen slaan. Een vrije trap van Andreas David werd gered door Armand van den Top en Dennis Rosink vuurde op de paal. Na de onderbreking lukte het wel gelijk voor de equipe uit Rijssen. Robert Wilens werd diepgestuurd en schoot diagonaal binnen.

Ten Hove
Nog geen tien minuten later was het zelfs 2-1, gezien het spelbeeld verdiend. Een vrije trap van Nigel Michels draaide in en werd door Gerald ten Hove binnen getikt. Met nog twintig minuten op de klok ging trainer Jan Zoutman alles-of-niets spelen en bracht aanvaller Tim Peters voor verdediger Peter Vastenhouw. Jan de Graaf kwam er als vierde aanvaller bij voor Raymond Bronkhorst.

Vasthouden
Ondanks veel druk bleven doelpunten voor IJsselmeervogels uit, waardoor de landskampioen wederom punten laat liggen. Voor Excelsior'31 is het een opleving na een serie slechte resultaten, waaronder de 0-5-nederlaag van twee weken geleden tegen Rijnsburgse Boys.

|

Stunt voor Excelsior'31
RIJSSEN - Topklasser Excelsior’31 leverde een topprestatie door IJsselmeervogels te verslaan. De ‘rooien’ uit Spakenburg werden thuis met 2-1 opzij gezet.

De winst betekende voor Excelsior’31 een uitstekend begin van het zware programma dat de ploeg te wachten staat. Na drie duels zonder winst was het ditmaal raak voor de ploeg van Dennis Demmers.

Excelsior begon prima, maar het was IJsselmeervogels dat op voorsprong kwam. Jasmin Ramic liet met een prachtige omhaal Excelsior-doelman Arjan Kok kansloos. De Rijssense formatie liet zich niet van de wijs brengen en trok de goede lijn door. De ploeg kreeg veel kansen, zo mikte Rosink op de paal.

Na rust tekende de thuisploeg voor de dik verdiende gelijkmaker. Robert Wilens schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Niet veel later zette Gerald ten Hove Excelsior op voorsprong. Hij scoorde uit een vrije trap van Nigel Michels. IJsselmeervogels zette in de slotfase nog aan, maar Excelsior hield dapper stand.