Foto bij Koploper Excelsior'31 3 loopt uit op achtervolgers (2e moet punten in Aalten laten)

Opstelling Excelsior’31 2:
Maikel; Wim, Harald, John, Gertjan S; Johan, Jelte, Remco; Jurgen, Arnoud, Gertjan W
Wissels: Adrian, Simon, Stephen

Verslag door Gertjan ‘Pâdje’ Wilbers
Na een wat mindere wedstrijd, maar wel de 3 punten vorige week moesten we vandaag naar Aalten. De wedstrijd stond om half 3 gepland, maar wij vertrokken om 11 uur al van de koerbelt. We gingen eerst naar Doetinchem en hielden daar de wedstrijdbespreking en kregen een heerlijke lunch voorgeschoteld bij de trainer thuis. Tegen 1 uur reden we verder naar Aalten om daar tegen half 2 op het sportpark aan te komen.

De wedstrijd begon een beetje afwachtend. De tegenstander zakte al snel in en wij hadden dan ook een groot percentage balbezit. Dit was eigenlijk het hele beeld van de wedstrijd. Wij de bal en zij loerden op een foutje van ons om de counter te plaatsen. Ons balbezit speelde zich echter vooral veel achterin en op het middenveld af, de aanvallers werden wat moeilijker bereikt en hierdoor hadden we veel moeite om echte kansen af te dwingen. Na een paar halve kansjes en wat schoten uit de 2e lijn van ons, kwam er dan alsnog een grote kans, weliswaar voor de tegenstander en deze zat er direct in.

Na balverlies op het middenveld werd op de linkerkant een speler in de diepte gestuurd, deze gaf voor en bij de 2e paal kon de rechterspits eenvoudig binnen tikken. 1-0. Het vervolg van de eerst helft hadden we nog steeds moeite om kansen te creëren en zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand.

In de rust werd gezegd dat we wat meer diepte in ons spel moesten krijgen en meer variatie. We moesten geduld houden en dan zouden we ‘gewoon’ met de 3 punten naar huis gaan. Dit gebeurde echter niet. De tegenstander zakte zowaar nog verder terug waardoor er geen ruimte achter de verdediging lag. We bleven geduldig rond spelen maar ook de 2e helft creëerden we bijna geen kansen. Uit een hoekschop kregen we de grootste kans maar Jurgen schoot bij de 2e paal over.

Helaas maar de punten bleven in Aalten en dat hadden we vooral aan ons zelf te wijten, om dat we voetballend niet in staat waren kansen te creëren moeten we Azsv feliciteren met de winst.

Op naar volgende week waar we moeten spelen tegen de koploper, om 3 uur op de Koerbelt.

Excelsior 31 3 – ASV Dronten 2: 2-1 (rust 1-1)

Opstelling:
Patrick Loohuis, Ruud Slagman, Arjan Schooten, Niek Bakker, Jeroen Spenkelink, Jeroen Dangremond (76. Marc Seppenwoolde), Robert Harbers, Ninos Baysoy (70. Pieter Dirk Zuiderduin), Yorrick Calkhoven, Bjorn Calkhoven en Bart Slagman.

Verslag door Niek Bakker
Op een wederom prachtige voetbalzaterdag staat ASV Dronten op het programma.  Waar wij als motto hadden om fel uit de kleedkamer te komen is het echter het team uit Dronten dat er bovenop zit en zo de controle over de wedstrijd heeft in de beginfase. Niet dat dit gelijk tot grote problemen leidt, maar toch een teken dat het geen makkelijke middag zal worden. Na een goed 20 minuten spelen beginnen we toch ook aardig de wedstrijd naar ons toe te trekken.

Via de flanken komen we toch een aantal keer goed door, alleen is de eindpass niet voldoende of afwerking niet zoals we het graag zouden willen. Helaas is het ASV Dronten dat in de 29e minuut op voorsprong komt. Na goed doorzetten op het middenveld en aanval wordt Patrick Loohuis verschalkt met een “iets van een lopje” en stuitert de bal tergend langzaam over de doellijn. Toch even een tegenvaller, maarja, aangezien we patent hebben op een 2-1 overwinning (5x in 9 duels) zal de tegenstander toch ook een keer moeten scoren. Bij deze dus. In het laatste kwartier van de 1e helft hebben we echt de overhand, zitten er goed op en spelen goed voetbal.

Dit resulteert dan ook in de gelijkmaker van Bart Slagman. Zoals vaak vanmiddag komt Bart, na een goede lange bal, naar binnen, kapt een paar spelers uit en in de scrimmage rond hij met een droge schuiver af. 1-1. Een teken om erop en erover te gaan. Helaas komt de rust op een zeer ongelegen moment.  We gaan rusten met een 1-1 stand, waar het toch ook zomaar 2 of 3-1 had kunnen staan.

Het begin van de 2e helft gaat aardig gelijk op, tot de 55e minuut. Een tackle van de nummer 8 uit Dronten wordt bestraft met een 2e gele kaart en dus rood. Moet gezegd worden dat deze beslissing van de scheids een beetje overdreven is. Uiteraard komt er vanaf dat moment ruimte voor ons, alleen wordt het niet goed uit gevoetbald. Toch hebben we de overhand en na een spaarzaam goede combinatie weet Jeroen Dangremond de bal panklaar op het hoofd van Yorrick Calkhoven te leggen, die genadeloos inkopt. 2-1.

Helaas verzuimen we om de wedstrijd in de 2e helft in het slot te gooien, doordat we toch tal van mogelijkheden hebben. Echter, Dronten geeft niet op en het lijkt wel of wij met een mannetje minder staan, waardoor het toch nog billenknijpen is. Gelukkig wordt de voorsprong als collectief over de streep getrokken en kunnen er weer 3 punten bij worden geteld.

Doordat de directe achtervolgers, WHC 2 en DOS Kampen 2 gelijk spelen en verliezen, doet Excelsior 3 goede zaken in de 1e klasse A en staat het nu 5 punten voor op WHC 2 met alleen wel een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week volgt een belangrijke wedstrijd uit bij DOS Kampen.

We zullen uiteraard weer alles uit de kast halen om ook hier met 2-1 te winnen!