Foto bij  Excelsior ‘31 3 verstevigt koppositie na 4-0 winst op DOS Kampen 2 (2e onderuit tegen koploper DVS'33)

DOS Kampen 2 - Excelsior'31 3 0-4 (0-3)
Verslag door Laurens Harbers
Het tot nu toe succesvolle elftal onder de leiding van Harry Beldman, Joop Calkhoven en Paul Scholten had dit weekend DOS Kampen 2 op het programma staan. Op papier een lastige wedstrijd. DOS Kampen nam de vierde plek op de ranglijst in en kon aansluiten bij de top door vandaag te winnen. Na de wedstrijdbespreking vertrok het elftal per bus richting Kampen.

Na een goede warming up kon de wedstrijd beginnen en beide teams stelden zich op voor de aftrap. De scheidsrechter was het hier niet mee eens. Naar een scherpe analyse constateerde de scheidsrechter dat de cornervlaggen ontbraken. Verder zaten er gaten in de netten en had de grensrechter van Excelsior ’31 een reclamelogo op de achterkant van zijn T-shirt. Na enig padvinderswerk en shirtje wisselen kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

Excelsior begon de wedstrijd goed door aantrekkelijk voetbal te spelen met mooie combinaties en goed positiespel. Kansen bleven ook niet uit. De wedstrijd werd geopend door Stephen Jansen. Via een mooie combinatie met Bart Slagman kwam Stephen alleen voor de keeper, 0-1. Excelsior bleef goed doorgaan met druk zetten en dit betaalde zich ook uit. Halverwege de eerste helft werd de bal hoog voorgegeven binnen de 16 meter. De uitgekomen keeper moest het luchtduel aangaan met goudhaantje Yorrick. Het duel werd gewonnen door Yorrick die vervolgens de bal binnen tikte, 0-2.

Het inmiddels zoek gespeelde DOS Kampen begon zichzelf uit de wedstrijd te ´praten´. Eind eerste helft was het dan ook de linksback van DOS die de bal breed gaf op de rechtsback. Bart Slagman pikte de Tiendalli bal op en verschalkte de keeper. Excelsior kon pauzeren met een voorsprong van 0-3. De oplettende volger merkt op dat de uitslag 1-2 niet meer mogelijk is.

De tweede helft begon DOS sterker aan de wedstrijd. Duels werden moeilijker en her en der verloren. In het algehele speelbeeld veranderde echter weinig. De enigste reden waarom Excelsior minder kansen creëerde was het massaal ingezakte DOS Kampen. Halverwege de tweede helft was het Sjors die de bal met een mooie soloactie panklaar legde voor Bjorn. Bjorn koos vervolgens een hoek en schoof de bal strak binnen, 0-4. De laatste minuten van de wedstrijd werden foutloos uitgevoetbald. In de slotfase kreeg DOS nog een kansje welke werd gekeerd door de keeper.

Met drie welverdiende punten en goed voetbal kon Excelsior de terugreis inzetten. Aankomende week staat Sparta Enschede op het programma. De wedstrijd zal thuis worden gespeeld.

Nadere informatie zal uiteraard volgen op onze twitter account @Excelsior31_3

Opstelling:
Alex Calkhoven, Niek Bakker, Gert-Jan Schultink, Ruud Slagman, Mark Seppenwolde, Stephen Jansen, Robert Harbers, Jeroen (Tuute), Yorrick en Bjorn Calkhoven.

Wissels: Matthijs Zandvoort, Jeroen Spenkelink en Sjors van Gerresheim.

Excelsior 31 2 - DVS'33 (0-1)

Opstelling:
Kampjes, Wessels, Eertink, van P, S. Baysoy, Oosthoek, Gombert, van der Berg, Wilbers, Orshein, Baan.

Wissels: N. Baysoy, Siemerink, Kwintenberg, Chengachi

Excelsior 2 verliest van koploper DVS'33
(0-1)
Verslag door Arnoud Baan
Na de verloren wedstrijd van vorige week in Aalten hadden we vandaag wat recht te zetten en wel tegen de koploper. We begonnen fel en na 5 minuten was daar de eerste kans, Wilbers schoot de bal richting leeg doel, de keeper kon met een sliding nog redding brengen.

DVS  wist zich geen raad met de druk van ons en hanteerde de lange bal, terwijl wij de bal verzorgt rond bleven spelen en zochten na het openingsdoelpunt. Echter na nog een paar halve kansen van ons, begon de wedstrijd wat te kantelen. De tegenstander begon meer grip te krijgen op het middenveld en kreeg ook een paar kansen. Na 45 minuten was er nog steeds de brilstand (0-0), de scheids blies op z'n fluit, tijd voor thee dus.

We kwamen met frisse moed de kleedkamer uit om het karwei in de resterende 45 minuten te klaren. Toch waren het de gasten die na 1 minuut het net wisten te vinden. In principe niks aan de hand maar nu moesten we echt de schouders er onder zetten, maar het stugge DVS bleef goed stand houden.

We probeerden het met combinatievoetbal ,ook dit resulteerde in een paar halve kansen meer dan dat zat er vandaag en net  zoals vorige week niet in. De gasten bleven op de counter loeren maar elke aanval werd afgeslagen door onze verdediging.

We probeerden in de slotfase nog met lange ballen, maar het mocht niet baten. Einstand 0-1.

Helaas deze week weer geen punten, dus op naar volgende week uit tegen Fc Zutphen.