Van Dijkhuizen opvolger Dennis Demmers

Foto bij Van Dijkhuizen opvolger Dennis Demmers

Van Dijkhuizen opvolger Dennis Demmers

De T.C. van Excelsior’31 heeft in Hans van Dijkhuizen (43) een opvolger gevonden voor de na 4 seizoenen vertrekkende coach Dennis Demmers.



Kampenaar Van Dijkhuizen is momenteel coach van hoofdklasser Staphorst. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij Nunspeet.

De nieuwe coach tekende voor 1 seizoen in Rijssen.

Palmares
Hans van Dijkhuizen voetbalde bij DOS Kampen ooit samen met Jaap Stam, Henrie van der Vegt en Gerald van de Belt. Dit trio maakte de overstap naar het betaalde voetbal. Hans van Dijkhuizen (30-11- 1967) bleef de Kampense topamateurclub trouw, zwierf als speler door het hele elftal en werd uiteindelijk trainer. Na twee seizoenen bij de C-jeugd van DOSK maakte hij de overstap naar de A-jeugd van plaatsgenoot Go Ahead. Vervolgens 5 jaar trainer van DOS Kampen 1, 3 jaar Nunspeet en uiteindelijk 3 jaar Staphorst.

Van 2005 tot 2009 was Hans van Dijkhuizen in dienst bij FC Zwolle als Hoofd Opleiding. Van Dijkhuizen is, net als Dennis Demmers, werkzaam in het onderwijs. 

Geen flankaanvallers
“Mijn favoriete formatie of systeem? Die heb ik eigenlijk niet echt. Als trainer/coach zul je in eerste instantie moeten handelen naar de kwaliteiten van de spelersgroep. Je kunt wel een mooi plan hebben, maar het moet wel bij die spelers passen. Waar ik sowieso geen voorstander van ben, is spelen met buitenspelers met de kalk aan de schoenen. Dat vind ik veel te statisch. Ik speel liever met twee spitsen voorop. Eentje die goed en slim de diepte benut en een targetman die goed in de bal kan spelen.', aldus Van Dijkhuizen in 2009 op de website 'Trainerssite'. 

Hans van Dijkhuizen aan het woord, bij de persconferentie na WHC - Staphorst, van 29 oktober jl.

Foto: Niels Boersema

Kalender icoon donderdag 24 november 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers