Arjan Kok, Michel Gerritsen Mulkes, Andreas David, John Lubbers, Kevin Siemelink, Dennis Rosink (81. Caleb Rahajaan), Niek Davina, Nigel Michels, Jan Borghuis (75. Bunyamin Özkök), Robert Wilens en Gerald Ten Hove (57. Gradus Hempenius).

Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Taoufik Adnane, Wouter Bonke, Martin van Eck (74. Koen Oost), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Jasper Bolland  (65. Tonnie Cusell) en Joey Snijders (87. Anouar Tmim).

Toeschouwers: 750
Gele kaart: Michel Gerritsen Mulkes (Excelsior’31) en Bart Hulsbos (GVVV)

Excelsior'31 aanvaller Robert Wilens lag aan de ketting bij de GVVV defensie

Excelsior'31 doet zichzelf tekort
Excelsior’31 heeft vanmiddag de volle drie punten aan GVVV moeten laten. Een nederlaag die bepaald te voorkomen was, mag je gerust concluderen. Aan de openingstreffer van good-old Dennis van Meegdenberg, vanaf de 11 meterstip, ging een tweevoudige glijpartij van Excelsior’31 verdediger John Lubbers vooraf. Spelers aan beide kanten gingen sowieso, met name voor rust, met grote frequentie op de gekste momenten onderuit. Verkeerd gekozen schoeisel, zou je denken. Navraag leerde dat bij de thuisploeg iedereen met ‘pinnen’ speelde. Daar zou het dus niet aan mogen hebben kunnen liggen…

Excelsior’31 kwam op gelijke hoogte middels Nigel Michels, 1-1. Voordat Excelsior’31 er erg in had stond men opnieuw achter. Jasper Bolland strafte weifelend optreden van de Excelsior’31 defensie genadeloos af, 1-2. Na de thee werd het er allemaal niet beter op. Al helemaal niet toen Excelsior’31 in de slotfase geforceerd risico’s nam, in de hoop op een beter resultaat. De organisatie op het middenveld was zoek en GVVV kon simpelweg vrij ‘oversteken’. De uiteindelijke overwinning van 1-3 had zomaar ruimer uit kunnen vallen, zou GVVV wat nauwkeuriger in de afwerking zijn geweest.

Niek Davina komt een teenlengte te kort om de geniale steekpass van Nigel Michels (midden, op de achtergrond) te verzilveren

Excelsior’31 coach Dennis Demmers ‘Twitterde’ dan ook ‘Terechte nederlaag, 3 doelpunten kado gegeven. We gaven 1e helft niet thuis. 2e helft beter, maar te weinig afgedwongen.’Al met al weet Excelsior’31 ook weer wat verliezen is, na een serie uitstekende resultaten. Komende zaterdag wacht het uitduel bij ARC, dat vanmiddag verloor van SVZW, met 0-1.

Al met al betekent de nederlaag tegen GVVV een afsluiting van een trieste week, waar Excelsior’31 en topscorer Karim Chengachi, afgelopen seizoen nog goed voor 12 doelpunten, om verschillende redenen uit elkaar besloten te gaan.

Excelsior'31 verdediger John Lubbers (rechts) had zijn handen vol aan de geslepen Dennis van Meegdenburg (38 lentes jong)

Excelsior'31 verliest van GVVV
Bron: klik hier
RIJSSEN - Topklasser Excelsior'31 wist thuis niet te winnen van GVVV uit Veenendaal. De nieuwkomer in de topklasse was met 3-1 te sterk voor de Rijssenaren. Excelsior, met de na een schorsing terug gekeerde Kevin Siemelink in de basis, kwam na een penalty op achterstand. John Lubbers beging een domme overtreding in het strafschopgebied en Van Meegdenburg maakte vanaf de stip geen fout: 0-1.

Dennis Rosink (links, gebukt) wordt bijkans onthoofd

De ploeg van Dennis Demmers kwam snel terug via middenvelder Nigel Michels. Hij kopte raak na een voorzet van Robert Wilens. Het duurde echter niet lang voordat Excelsior opnieuw op achterstand kwam. Na gepruts in de achterhoede van de thuisploeg mocht Bolland scoren.

Excelsior miste vooral verdedigend de nodige overtuiging. Toch bleef de ploeg het wel proberen. De Rijssenaren hadden veel balbezit, maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Excelsior gooide alles op de gelijkmaker, maar moest in de slotfase de derde tegengoal incasseren. Cusell profiteerde van de ruimte en maakte op schitterende wijze de 1-3.

Zwaarbevochten overwinning voor GVVV in Rijssen

RIJSSEN - GVVV heeft op de vijftiende speeldag in de zaterdagse topklasse wederom drie belangrijke punten binnengesleept. De Veenendalers wonnen in Rijssen met 1-3 van Excelsior'31.

De ploeg van trainer Erik Assink speelde zeker in de tweede helft een moeizame wedstrijd, maar de aandringende thuisclub ontbeerde het aanvallende vernuft om het GVVV echt lastig te maken.

Gerald ten Hove, vorige week tegen Katwijk bij vlagen brilliant, was tegen GVVV onzichtbaar

GVVV controleerde de wedstrijd in de eerste helft en al in de zevende minuut resulteerde dat in de openingstreffer. Joey Snijders brak door, maar werd in het strafschopgebied ten val gebracht door verdediger John Lubbers. De toegekende strafschop werd door Dennis van Meegdenburg koel en zakelijk benut: 0-1.

Excelsior maakte in de 23ste minuut gelijk. Uit een voorzet van Robert Wielens kwam Nigel Michels voor GVVV-verdediger Bart Hulsbos om de bal achter doelman Johan Jansen te werken: 1-1. Alweer
twee minuten later repareerden de Veenendalers de schade. In een scrimmage legde Wilco den Hartog de bal klaar voor Jasper Bolland, die de bal voorbij Excelsior-goalie Arjan Kok schoot: 1-2.

GVVV ging de pauze te veel mee in het vechtvoetbal van thuisclub. Op het spekgladde hoofdveld van sportpark De Koerbelt slaagden beide ploegen er lange tijd niet in een fatsoenlijke aanval op te zetten. Excelsior speelde in de slotfase alles of niets, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Tonnie Cusell (na ruim een uur ingevallen voor de geblesseerde Bolland) tekende voor de voorbereiding; net buiten de zestien krulde Snijders de bal achter de kansloze doelman Kok in de verre hoek: 1-3.