Periodetitel voor Excelsior'31 3 (beschamende bekernederlaag voor 2e team)

Foto bij Periodetitel voor Excelsior'31 3 (beschamende bekernederlaag voor 2e team)

Excelsior 3 wint eerste periode
door Jeroen Dangremond
Hoewel er afgelopen zaterdag geen wedstrijd voor de competitie gespeeld werd, speelde Excelsior 3 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Den Ham 2.

Na een slecht begin van beide kanten was het Den Ham dat in de eerste helft op voorsprong kwam. Toch wist Excelsior zich na de rust te herpakken. Met name door de drie verse krachten en een goede teamprestatie wist excelsior de 0-1 om te buigen in een verdiende 3-1 overwinning.

WHC 2, de nummer 2, speelde een inhaalwedstrijd, voor de eerste periode, tegen Dos Kampen 2.  Wanneer er gewonnen werd door WHC zou de eerste periode naar Wezep heen gaan. Gelukkig was tegenstander DOS Kampen 2 erg scherp en wisten zij na 90 minuten een 3-1 overwinning op het scorebord te zetten.

Hierdoor is Excelsior 3 verzekerd van de eerste periode. Voor de strijd in de tweede periode spelen de Rijssenaren aankomende zaterdag een thuisduel tegen SVVN 2.

MVV’29 2 – Excelsior’31 2 2-0

Opstelling Excelsior’31 2:
Patrick Loohuis, Ruud Slagman, Gert-Jan Schultink, Wim Oosthoek (C), Simon Baysoy, Amanuel Isa, Kevin Winkelhuis, Remco Gombert, Stephen Jansen, Gertjan Wilbers, Bart Slagman.
* Wissels Excelsior’31 2: John van Pijkeren, Harald Eertink, Jorrick Calkhoven.

Verslag door Simon Baysoy

Zaterdag 26 november stond voor Excelsior’31 2 de bekerwedstrijd tegen MVV’29 2 op het programma. In de voorbereiding heeft Excelsior’31 2 ook al tegen MVV’29 gedaan, alleen was het deze keer tegen het 1e elftal. Deze wedstrijd verloor het 2e met 2-0. Excelsior’31 2 had dus wat recht te zetten tegen het 2e elftal van MVV’29, dit ook vanwege de resultaten van de afgelopen weken.

Excelsior begon slap en ongeïnspireerd aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten waren ook voor de tegenstander wat resulteerde in een doelpunt voor de thuisploeg 1-0. Excelsior begon na het doelpunt beter te voetballen en probeerde steeds op balbezit en met goed positiespel de tegenstander kapot te spelen. In deze periode was Excelsior te onrustig en waren ze onzorgvuldig met het balbezit en hierdoor ontstonden ook geen grote mogelijkheden voor de gasten uit Rijssen.

Dit kwam ook door de tegenstander, ze hielden veel mensen achter de bal en speelde vaak de lange bal om te counteren. MVV’29 kwam een paar keer gevaarlijk uit, maar tot doelpunten leidde het niet.

Na de rust zag je weer dezelfde spelverhoudingen als voor rust. Excelsior’31 met de bal en MVV’29 met veel man achterin. Excelsior probeerde via de zijkanten meer te creëren en dit lukte aardig maar de eindbal kwam vaak niet aan. Ondanks dat Excelsior de wedstrijd domineerde en probeerde om de gelijkmaker te scoren viel de goal, geheel tegen de verhoudingen in, aan de andere kant. Excelsior’31 pakte het weer op na de tegentreffer en was op zoek naar de aansluitingstreffer maar, Excelsior was de hele wedstrijd al niet scherp genoeg en zouden in deze wedstrijd ook niet scoren.

Het moet gezegd worden dat MVV’29 goed aan het verdedigen was en dat ze koste wat kost geen tegendoelpunt wilden incasseren. De thuisploeg had veel inzet en vocht voor de punten en zoals de grensrechter van Excelsior’31 2 (‘Dieks’) na de wedstrijd zei; dat Excelsior 2 meer inzet moet tonen en meer duels moet winnen.

Als je een wedstrijd niet op een mooie manier kunt winnen, moet je voor de 3 punten vechten als team en die overtuiging was er vandaag niet. Al met al een teleurstellende nederlaag voor het 2e elftal van Excelsior. Dit betekent dat Excelsior’31 2 klaar is dit seizoen met bekervoetbal en ze kunnen zich nu volledig richtten op de competitie. Volgende week komt VSCO’62 op bezoek bij Excelsior’31 en zal de hekkensluiter van de competitie alles er aan gaan doen om het de thuisploeg zo moeilijk mogelijk te maken.

Excelsior’31 is dus gewaarschuwd en zal moeten ‘vechten’ om de 3 ‘punten’ in Rijssen te houden.