Laatste sponsorbijeenkomst van het jaar bijzonder geslaagd

Foto bij Laatste sponsorbijeenkomst van het jaar bijzonder geslaagd

Laatste sponsorbijeenkomst van het jaar bijzonder geslaagd

Donderdag ontving Excelsior’31 haar sponsoren en relaties. In een gezellige en in kerstsferen aangeklede kantine, werd teruggeblikt op de eerste seizoenshelft en werden de sponsoren bijgepraat over de meest recente ontwikkelingen binnen de vereniging. Pieter Oosthoek (foto onder), bestuurslid commerciële zaken, zat deze avond voor.



Hij en voorzitter Lamber Voortman, bespraken een aantal onderwerpen alvorens het buffet werd geopend. Met name de toelichting op onze nieuwbouwplannen werden verwoordt door Lamber Voortman:

Nieuwbouwplannen
De noodzaak voor de 16 nieuwe kleedkamers is enorm groot. Bouwcommissie onder leiding van de heren Zwoferink en Wolterink maken goede vorderingen t.a.v. de nieuwe tribune waarin de kleedkamers worden ondergebracht. Lamber schetst in grote lijnen het vervolgtraject. Nog tekort van circa 100.000 euro.  Definitief akkoord als alle kosten zijn afgedekt. Het Bestuur is voornemens een bijzondere ledenvergadering te organiseren om een toelichting te geven op de bouwplannen. Er is hoop dat er misschien al in maart met de nieuwbouw gestart kan worden. 

Er wordt bepaald niet stil gezeten, naast de nieuwbouwplannen ten aanzien van de kleedkamers is men momenteel bezig het terras uit te breiden, de kozijnen + ramen aan de achterkant van de kantine zijn reeds vervangen en de vloer wordt nog onder handen genomen. De 2 nieuwe kunstgrasvelden worden medio juni 2012 opgeleverd. Er wordt nagedacht over een feestelijke opening van deze velden.

Nieuwe sponsoren
Ondanks het gegeven dat veel bedrijven last hebben van de crisis zijn relatief weinig sponsoren afgehaakt en zijn de afgelopen periode toch meerdere nieuwe sponsoren toegetreden tot ons sponsorcollectief.  La Piazza, Hout plus en Brodshoes zijn de nieuwe gouden leden. Volker Wessels Telecom, Kroeze en Wevers, Asito en Munsterhuis zijn nu zilveren sponsoren en Agion is in het nieuwe voetbalseizoen toegetreden tot de SEJP.

Excelsior’31 is blij met dit gestelde vertrouwen en doet er ook alles aan om dit vertrouwen waar te maken. Zo is het aantal contactmomenten toegenomen, Excelsior’31 streeft er naar om periodiek (gemiddeld om de 2/3 maand) een activiteit te organiseren. Het gaat goed, maar het kan nog beter. Deze stappen moeten gezamenlijk worden gemaakt.  Meer de regio in is het streven. Daarbij is het motto: Samen zijn we sterk ! Initiatieven vanuit de hoek van de sponsoren zelf, zijn ook zeer welkom.

R.K.S.V.
Het bestuur van Excelsior’31 wordt regelmatig gevraagd een reactie te geven op de kwestie R.K.S.V. die vanaf volgend seizoen een elftal wil inschrijven in de standaardcompetitie van het zaterdagvoetbal. Het Bestuur heeft afgesproken niet steeds te reageren, maar nu wordt het tijd een duidelijk standpunt in te nemen. Om voldoende spelers te verkrijgen voor dit nieuw te vormen team heeft R.K.S.V. meerdere (30 tot 40) spelers van Excelsior’31 al in september direct, dan wel indirect benaderd. Er is een bijeenkomst georganiseerd waarin de plannen uit de doeken zijn gedaan. Ook is toen gewezen op het feit dat RKSV de nodige kosten moest gaan maken en zomeer.

Natuurlijk, Excelsior’31 benaderd zelf ook spelers en trainers van andere verenigingen, maar niet eerder dan dat (bijna altijd) vooraf contact wordt opgenomen met desbetreffende vereniging (een ongeschreven regel). Een afvaardiging van het DB is een gesprek aangegaan met R.K.S.V. om deze kwestie te bespreken. Het was uiterst moeilijk hiervoor een afspraak te maken. R.K.S.V. heeft aangegeven dat zij niemand hebben benaderd of laten benaderen, maar dat alle spelers vanzelf komen. Ook hebben zij dit standpunt later in de lokale media herhaald. Verder werd tijdens dit gesprek aangegeven dat geen bijeenkomsten waren georganiseerd.

Aangezien Excelsior’31 weet (mails heeft gezien) dat RKSV wel degelijk spelers direct of indirect heeft benaderd, kan zij niet anders concluderen dat RKSV in deze kwestie erg onbetrouwbaar en niet collegiaal is. Ook op de door R.K.S.V. georganiseerde bijeenkomst zijn verschillende Excelsior leden aanwezig geweest. Voor alle duidelijkheid,  Excelsior’31 gunt deze R.K voetbalvereniging uiteraard een standaardelftal, maar de wijze waarop men dit vorm  probeert te geven is beneden alle peil. Nog een voetbalvereniging erbij op zaterdag lijkt echt teveel.

Beleid Excelsior’31
Kijkt Excelsior’31 dan helemaal niet naar zichzelf? Jazeker wel, er zijn bij Excelsior’31 ook fouten gemaakt en dat zal in de toekomst ook gebeuren. Wij hebben te maken met een erg grote organisatie, met erg veel vrijwilligers en dan is het lastig om foutloos te werken. Tegelijkertijd wordt vanuit Het Bestuur en vanuit de TC veel gedaan om de betrokkenheid van spelers in onze voetbalelftallen te vergroten.  Waarbij het een gegeven is dat de trainers van 1, 2 en 3 (even als de andere trainers) maar 11 spelers kunnen opstellen.

Veel wordt geïnvesteerd in goede gediplomeerde trainers, zowel in de jeugd bij de senioren. Er wordt veel tijd en geld gestoken in goede randvoorwaarden, hierbij kan worden gedacht aan medische verzorging (fysiotherapeut,  ervaren verzorgers, hersteltrainer), specifieke training (techniek, maar ook medisch middels een sportfysiotherapeut), faciliteiten (kleding, ballen, kunstgrasvelden, kleedkamers enz). En last but not least, Excelsior’31 wil een warme en gezellige vereniging zijn voor iedereen.

Na de inleidende woorden van Pieter was het tijd voor het buffet.



De avond werd afgesloten met een paneldiscussie waarin Dennis Demmers (trainer Excelsior'31 1), Erwin Looms (voorzitter TC) en Fethi Ozerdogan (trainer 2e elftal) verschillende onderwerpen (zoals die ook hierboven staan) bespraken. Deze discussie stond onder leiding van Bert Bosschers.

Een zeer geslaagde avond, met dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt!

Kalender icoon vrijdag 16 december 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers