Zaalvoetballers Excelsior’31 bewaren vuurwerk tot het laatst (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 bewaren vuurwerk tot het laatst (samenvatting geplaatst!)

Zaalvoetballers Excelsior’31 bewaren vuurwerk tot het laatst (samenvatting geplaatst!)

Donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de eerste competitiewedstrijd van 2012 met 5-4 gewonnen van Sparta Nijkerk. Bij een schier onoverkomelijke 1-4 achterstand rechtte Excelsior’31 de rug en trok het uiteindelijk toch de eerste overwinning van dit kalenderjaar over de streep, een huzarenstukje.

Door het ontbreken van hardhitter Wim Brinks was het veteraan Gerard ten Berge (foto) uit het tweede die op 37-jarige leeftijd zijn debuut kon maken in het eerste team van Excelsior’31. Hij speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en bracht rust en onverzettelijkheid in de verdediging.

De thuisploeg begon dan ook redelijk aan het duel en kwam op voorsprong door Maarten Postma. Sparta Nijkerk nam echter het heft in handen en kwam door een aantal prachtige combinaties op een 1-4 voorsprong. Met nog een kwartier te spelen gooide Excelsior’31 echter het roer om en zette het maximaal druk op de verdediging van de gasten uit Nijkerk.

Door doelpunten van tweemaal Henk Lankamp (na de winterstop overgeheveld naar het eerste), Agassi Daneljan kwam Excelsior’31 in no-time op gelijke hoogte. Hierna was Nijkerk het spoor bijster en werd de haudini-act uiteindelijk een feit.

Na een aantal gele kaarten speelde de thuisploeg de man-meer-situaties ditmaal wel eens goed uit en was het goudhaantje Maarten Postma die de winnende treffer via een van zijn nieuwe schoenen fabriceerde.

Door deze overwinning stijgt Excelsior’31 naar de middenmoot in de Hoofdklasse. Over twee weken is volgende wedstrijd. Opnieuw in de vertrouwde Reggehal is dan op 3 februari om 20 uur subtopper ABC Hekwerk uit Heerde de tegenstander.

Scoreverloop: 
1-0  Maarten Postma
1-1  Sparta Nijkerk
1-2  Sparta Nijkerk
1-3  Sparta Nijkerk
rust
1-4  Sparta Nijkerk
2-4  Henk Lankamp
3-4  Agassi Daneljan
4-4  Henk Lankamp
5-4  Maarten Postma

Selectie Excelsior'31:
Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Agassi Daneljan, Gerard ten Berge, Robert en Sander Kwintenberg, Henk Lankamp, Maarten Postma

Coach: Alidus ter Harmsel
Grensrechter: Jan Booms

Klik hier voor de samenvatting gemonteerd door Jan Nijkamp van Multi Video

 

 

 

Kalender icoon donderdag 19 januari 2012 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers