Excelsior'31 B1 op inzet van de mat geblazen bij Den Ham (5-0)

Foto bij Excelsior'31 B1 op inzet van de mat geblazen bij Den Ham (5-0)

Vrouwelijk schoon, uit Den Ham

Den Ham B1 - Excelsior'31 B1 5-0 (rust 1-0)

* Hier is alvast een promo van het duel, op kunstgras in Den Ham

B1 aanvaller Dick-Jan Goorman lag aan de ketting bij zijn uitstekende opponent, de rechtsback van Den Ham B1. Amper 5 turven hoog, maar een groot talent...

Excelsior'31 B1 heeft zaterdag een lesje inzet en wedstrijdmentaliteit gekregen, bij Den Ham. Qua voetbal was er (met name voor rust) bar weinig aan de hand. Excelsior'31 B1 creeëerde zich een handjevol doelkansen maar miste de scherpte in de afwerking.

Den Ham deed dat bepaald nauwkeuriger, moet gezegd. Wanneer je over 80 minuten speeltijd 8 doelkansen krijgt en er vijf keer uit weet te scoren, kun je gerust spreken van een hoog rendement.

Bij Excelsior'31 B1 deed het ontbreken van 'verbindingsspeler' Ties ten Barge nadrukkelijk gelden. De Needenaar kampt met problemen aan de kniebanden. Een 'oude' blessure, uit zijn periode bij De Graafschap.

Excelsior'31 B1 spits Marco ten Bolscher moest zijn 50e treffer van het seizoen nog (minimaal) met één week uitstellen. Een aantal keren was hij er dichtbij, dat wel.

Hij blijft vooralsnog op 49 treffers staan...

Excelsior’31 B1 verliest met duidelijke cijfers
Verslag door B1 coach Bram Freie

Waar alle teams van Excelsior’31 genoten van een vrije zaterdag speelde Excelsior’31 B1 een oefenwedstrijd in Den Ham tegen het plaatselijke B1-team. Het was koud (het vroor zo’n 5 graden), maar er waren ook pluspunten te ontdekken deze zaterdagmiddag: een prima bespeelbaar en (zo goed als) sneeuwvrij kunstgrasveld, een heerlijk zonnetje, geen zuchtje wind en daarnaast een zeer gemotiveerde tegenstander.

We moesten het vandaag doen zonder de langdurig geblesseerde aanvoerder Wouter Smit en daarnaast viel Ties ten Barge op het laatste moment uit en ook op hem kon geen beroep gedaan worden. Hij heeft weer wat last van zijn oude knieblessure, wat er precies aan de hand is is nog niet duidelijk, we verwachten hier de komende weken meer over te weten te komen. Uiteraard hopen we beide heren zo spoedig mogelijk weer op het veld te mogen begroeten!

Excelsior’31 B1 speelde met de volgende spelers:
Robin Ligtenberg, Kevin Jansen (Jord Jansen), Jurriaan Seppenwoolde, Ronald Brinkman, Rik Willems, Devid Michiels, Tijs Theijink, Mark Breukink, Dick Jan Goorman, Marco ten Bolscher, Patrick Smelt

Door het weer hadden we de afgelopen week nauwelijks iets kunnen doen, afgezien van een potje Speedsoccer in Wierden, misschien was dat de reden dat we wat slap aan de wedstrijd begonnen, al is dit natuurlijk een drogreden. Den Ham begon heel fel en zette ons direct onder druk, we kwamen zeer moeilijk onder de druk vandaan, we verloren veel duels en werden duidelijk afgetroefd op felheid. In de 6e minuut zorgde dit voor een goede kans voor Den Ham, gelukkig werd deze niet verzilverd.

Na deze kans leken we wat wakker geschud te worden en kregen zelf 3 goede mogelijkheden, maar vergaten deze te verzilveren. In de 19e minuut scoorde den Ham. Over de rechterkant werden 3 spelers van ons zeer gemakkelijk gepasseerd en de afgemeten voorzet die volgde werd door hun spits op waarde geschat, met een doffe knal liet hij de winkelhaak trillen en zo stonden we met 1-0 achter.

Na het doelpunt pakten wij het initiatief weer en creëerden een paar goede kansen, al was het spel zeker niet groots. De ruststand had ook 3-5 kunnen zijn, maar het bleef 1-0.
In de rust was er uiteraard weinig reden tot tevredenheid en werden er enkele aanpassingen gedaan. We spraken af de tegenstander direct vast te zetten, achtereen 1 op 1 te gaan spelen, de duels te winnen en te zorgen dat we veel nadrukkelijker op hun helft kwamen te voetballen om van daaruit kansen te creëren en te benutten.

Net zoals we dat vorige week de 2e helft tegen Achilles’12 prima hadden gedaan. Dat dit plan geen kans van slagen had, bleek al naar enkele minuten. Wanorde in de verdediging en een dodelijke counter van Den Ham zorgden voor 2-0. De koppies gingen hangen en de organisatie was weg. In de 2e helft die zich overigens wel bijna volledig op de helft van Den Ham afspeelde, kwamen we nauwelijks voor het vijandelijk doel.

Tot 20 meter van het doel was het veldspel redelijk, maar daarna ontbrak het ons aan creativiteit en vorm. Veelvuldig knullig en onnodig balverlies speelden Den Ham in de kaart, ze konden er vrolijk op los counteren en deden dit zeker niet zonder gevaar. Keeper Robin, een van de weinige die vandaag een voldoende haalde, wist nog een aantal keren prima redding te brengen. Als er vandaag al enigszins beleving inzat, dan was die de laatste minuten helemaal verdwenen en daar maakte Den Ham graag gebruik van door er nog 3 treffers bij te maken.

Twee prima uitgespeelde counters, waarbij het er niet goed uitzag van onze kant en een prachtig afstandschot van 25 meter zorgden voor de 5-0 eindstand. Een eindstand die gezien het totale spelbeeld geflatteerd was, maar wel volledig bij de totale offday van onze kant paste.

De dikste nederlaag dit seizoen tot nu toe was met 2 doelpunten verschil (3-1 Rohda Raalte en 3x met 4-2 in de competitie), onbegrijpelijk dat uitgerekend 1e klasser Den Ham ons dan terecht moet wijzen met 5-0, waar ter vergelijking vorige week nog met 10-1 gewonnen werd van hoofdklasser Achilles’12 B1. Een verklaring is soms heel lastig te geven, maar zo zie je maar weer dat voetbal ten alle tijde begint met 100% inzet en scherpte. En dat was hetgeen waar het vandaag bij ons aan ontbrak.

Woensdagavond spelen we in Vroomshoop een wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys t/m 17 jaar (de beste 2e jaars B-spelers en 1e jaars A-spelers) en kunnen we de nare nasmaak van deze zaterdag hopelijk direct weer wegspoelen.

Volgende week zaterdag spelen we thuis voor de competitie tegen Sparta Enschede B1, bij een algehele afgelasting gaan we naar Oldenzaal om daar vriendschappelijk tegen Quick’20 B1 te spelen.