Excelsior'31 de kansen, Staphorst de doelpunten (0-2) (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 de kansen, Staphorst de doelpunten (0-2) (samenvatting geplaatst!)

* Klik op de TV voor een uitgebreide samenvatting van 'Excelsior'31 - Staphorst', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Zaterdag 11 februari 12.15 uur,  kunstgras ASV'57 (Aadorp):
Excelsior'31 - Staphorst 0-2 (0-0)
50. 0-1 Rob Mijnheer
53. 0-2 Martijn Brakke

Bezige bij Excelsior’31 verzuimt opponent te ‘steken’
AADORP – Topklasser Excelsior’31 heeft zaterdag een oefenduel tegen Hoofdklasser Staphorst, met 2-0 verloren. Voor de bezoekers scoorden Rob Mijnheer en Martijn Brakke. Het duel werd gespeeld op het kunstgras van gastheer ASV’57, in Aadorp.

Excelsior’31 was met name voor rust heer en meester maar verzuimde bij herhaling de trekker over te halen en het lederen monster eens langs Staphorst goalie Alfred Knoll te jagen. De bezoekers sprongen op hun beurt bepaald effectiever met de doelkansen om. Al kwam men na rust dan ook ietwat gelukkig op voorsprong, middels Rob Mijnheer, 0-1. Weinig later lag ook de tweede treffer achter Excelsior’31 doelman Maikel Kampjes, een treffer van Martijn Brakke die niet volledig onhoudbaar oogde, 0-2.

In die fase was Excelsior’31 de controle over de wedstrijd wat kwijt. Tot aan de vijandelijke 16 oogde het allemaal wel aardig, wat de rood/witten lieten zien. Het Staphorst cordon, dat rond het strafschopgebied werd opgetrokken, bleek echter bij herhaling een te groot struikelblok voor de Rijssenaren. De inventiviteit bij Excelsior’31 was zaterdagmiddag dan ook ver te zoeken.

Het moet gezegd, de invalbeurten van Excelsior’ jonkies Gertjan ‘Patistuta’ Wilbers en Remco Gombert werkten uiterst verfrissend, ondanks de snijdende wind in het winters koude Aadorp.  Excelsior’31 creëerde ook na rust een waslijst aan doelkansen, maar tot scoren kwam men niet.

Dinsdag 14 februari speelt Excelsior’31 een oefenwedstrijd op kunstgras in Enschede, tegen zondag 1e klasser Sportclub Enschede, gecoacht door Theo Vonk. Aanvang 19.45 uur.

Het oefenduel betekent een treffen met o.a. aanvaller en topscorer Marco Aydin, die komend seizoen het rood/witte tenue van Excelsior’31 draagt.

Basisopstelling Excelsior’31, tegen Staphorst:
Maikel Kampjes, Kevin Siemelink, Andreas David, Maurice Bartelds, Michel Gerritsen Mulkes, Dennis Rosink, Amanuel Isa, Nigel Michels, Bunyamin Özkök, Gradus Hempenius en Niek Davina

Wissels: Gertjan Wilbers, Remco Gombert en Robert Wilens
Geblesseerd: Gerald ten Hove, John Lubbers, Jan Borghuis, Orshein Eilyo en Maarten Smit
Doelman Arjan Kok bleef zaterdag aan de kant

Ondanks het Burkaverbod was het handjevol supporters van beide kampen stevig ingepakt tegen de ijzig koude Poolwind, die over de Aadorpse landerijen joeg

Staphorst coach Hans van Dijkhuizen (uiterst rechts) maakt komend seizoen de overstap naar Excelsior'31, in Rijssen.

Verslag op de website van de v.v. Staphorst
Staphorst heeft vanmiddag een knappe 2-0 zege behaald op topklasser Excelsior’31 uit Rijssen. De eerste helft was het de ploeg uit Rijssen die de lakens uitdeelde. Echter telkens lag daar de goed keepende Alfred Knoll in de weg om een voorsprong te voorkomen.

Drie levensgrote kansen waren niet besteed aan de voorwaartsen van Excelsior’31. Staphorst kon daar alleen een kans van Rob Mijnheer tegenover stellen. De rust brak derhalve aan met een brilstand.

Na de pauze verzuimde Staphorst al gauw om op voorsprong te komen middels het missen van een kans. Toch zou het niet lang duren eer de ploeg van Hans van Dijkhuizen op voorsprong kwam.
Wie anders dan Rob Mijnheer bracht de openingstreffer op zijn naam. Overigens ging hier een prima voorzet van Bas Bloemen aan vooraf.

Drie minuten later verdubbelde Staphorst haar voorsprong. Martijn Brakke werd op de rand van de zestien aangespeeld door Rob Mijnheer. Vanuit de draai wist Brakke de bal uiterst precies achter de doelman van Excelsior’31 te werken. Een typische Brakke goal.

Hierna kreeg Staphorst nog enkele mogelijkheden, waarvan de kans van Frank Kuurman toch wel heel riant was. Jammer genoeg bleef de stand van 2 - 0 op het scorebord staan.

Ook de tegenstander uit Rijssen was nog een paar keer gevaarlijk voor de goal van Alfred Knoll. Tot scoren kwamen beide ploegen niet meer, waardoor Staphorst toch wel verrassend de zege wist op te eisen.

Een mooie opsteker voor het vervolg van de competitie.