Excelsior'31 C1 gebruikt Vroomshoopse Boys als schietschijf (0-6)

Foto bij Excelsior'31 C1 gebruikt Vroomshoopse Boys als schietschijf (0-6)

Excelsior'31 C1 gebruikt Vroomshoopse Boys als schietschijf (0-6)



Vroomshoopse Boys C1 - Excelsior'31 C1 0-6

Een vrij ongeïnspireerd Excelsior'31 C1 had vanochtend, ondanks de snijdende kou, geen kind aan gastheer Vroomshoopse Boys. Vanaf minuut één werd duidelijk dat het team van de (naar Cupa) vertrekkende coach Robert Peterman een maatje te groot was voor de 'Hopers. 

* Klik hier voor 117 foto's (copyright www.excelsior31.nl



Verslag van Excelsior'31 C1 coach Robert Peterman
Excelsior’31 C1 had drie weken geen wedstrijd gespeeld en begon dan ook gretig. Vroomshoopse Boys C1 werd aan het begin van de wedstrijd terug gedrongen op eigen helft en had Excelsior’31 C1 duidelijk het heft in handen. In de 10de en 15de minuut resulteerde dat in doelpunten van Tom Lankamp en Emre Hacarlioglugil (assist Jorn Nijkamp). Helaas werd de passing bij Excelsior’31 C1 wat ‘slodderig’ waardoor de aanvallen niet het optimale resultaat hadden. Mogelijk dat de roodhemden door het veldoverwicht er wat te makkelijk over gingen denken.

Voor de wedstrijd was het een goede zaak dat ook Vroomshoopse Boys C1 een team is dat verzorgd voetbal wil spelen en een aantal puike voetballers heeft. Enkele malen kwamen ze er dan ook voetballend onder de druk van Excelsior’31 uit. Dit resulteerde in enkele aanvallen waarvan één schot boven Remco Wellenberg op de lat uiteen spatte. Voor de rest heeft onze keeper weinig meer te doen gehad dan het verwerken van terugspeelballen.

De achterste lijn met aanvoerder Mathay Kahraman, Matthijs Seppenwoolde, Jorn Nijkamp, Tim Rolleman en later Stijn Beverdam verdedigde veelal vooruit waardoor uitbraken van de tegenstander veelal in de kiem werden gesmoord.

Opvallend was de ruimte die aan de rechter flank ontstond. De controlerende middenvelders Naut Dirksen en Gerben Schellevis konden daar meerdere malen de over zijn tegenstanders dominerende Tom Lankamp en de opkomende Jorn Nijkamp worden bediend. De buitenspelers Tom Lankamp en Denian Twellaar waren veelal hun directe tegenstanders de baas (Tom Lankamp wist bij één actie vijf spelers aan zich te binden en kwam er nog winnend uit) maar het rendement was vandaag helaas te beperk.



In de rust werd er nogmaals op gehamerd dat Excelsior’31 C1 het tempo in de wedstrijd hoog moest houden en dat hierbij de passen wel zuiver moeten zijn. Kort na rust resulteerde dit in goals van Indy ten Dam (na een sterke individuele actie) en Emre Hacarlioglugil (beiden op aangeven van Marnick Hazelhorst). Na tien minuten aanzetten in de tweede helft  liet Excelsior’31 helaas de teugels wat vieren, en daalde het niveau van de wedstrijd. Goed om te zien in de tweede helft was dat C2 speler Jesse Beltman goed mee kan voetballen met de C1. Hij speelde dan ook met vertrouwen.

Tegen het eind van de wedstrijd kwam Vroomshoopse Boys nog enkele malen voor een verkleumde Remco Wellenberg, maar hij wist zijn doel schoon te houden. Wakker geschut door een kans van de tegenstander, zette het Rijssense team nog even aan. Dit resulteerde nog in doelpunten van Emre Hacarlioglugil (assist Tom Lankamp) en een kopgoal van Marnick Hazelhorst na een voorzet van Naut Dirksen.



Al met al een wedstrijd waarin Excelsior’31 C1 de bovenliggende partij was. De uitslag had hoger kunnen uitvallen, als de zuiverheid in de passing groter was geweest. Het was in ieder geval prettig dat er weer een wedstrijd gevoetbald kon worden.

Vroomshoopse Boys C1 – Excelsior’31 C1 0-6 (0-2)
10’ 0-1 Tom Lankamp
15’ 0-2 Emre Hacarlioglugil (Jorn Nijkamp)
39’ 0-3 Indy ten Dam (Marnick Hazelhorst)
44’ 0-4 Emre Hacarlioglugil (Marnick Hazelhorst)
68’ 0-5 Emre Hacarlioglugil (Tom Lankamp)
70’ 0-6 Marnick Hazelhorst (Naut Dirksen)

Opstelling:
1e blok:
Remco Wellenberg; Jorn Nijkamp, Matthijs Seppenwoolde, Mathay Kahraman, Tim Rolleman; Naut Dirksen, Stijn Beverdam, Indy ten Dam; Tom Lankamp, Emre Hacarlioglugil, Denian Twellaar.
2e blok:
Remco Wellenberg; Jorn Nijkamp, Matthijs Seppenwoolde, Mathay Kahraman, Stijn Beverdam; Gerben Schellevis, Jesse Beltman, Indy ten Dam; Marnick Hazelhorst, Emre Hacarlioglugil, Denian Twellaar.
3e blok:
Remco Wellenberg; Stijn Beverdam, Matthijs Seppenwoolde, Indy ten Dam, TimRolleman; Gerben Schellevis, Jesse Beltman, Naut Dirksen; Tom Lankamp, Marnick Hazelhorst, Emre Hacarlioglugil.

Kalender icoon zaterdag 11 februari 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers