Excelsior'31 3 verslaat Den Ham 2 (1-0)

Foto bij Excelsior'31 3 verslaat Den Ham 2 (1-0)

Excelsior'31 3 verslaat Den Ham 2 (1-0)

Den Ham 2 - Excelsior 3 0-1
 
Opstelling Excelsior'31 3:
Alex Calkhoven, Marc Seppenwoolde, Arjan Schooten, Danny Spin, Jeroen Spenkelink, Laurens Harbers, Frank ten Brinke, Bjorn Calkhoven (40. Robert Harbers; 45. Tycho Deschamps), Jeroen Dangremond, Yorick Calkhoven, Erik de Keizer

Verslag door Excelsior'31 3 coach Harry Beldman
Op het progamma stond eigenlijk de schaduwwedstrijd tegen Berkum, maar die hadden om vage redenen een andere tegenstander uitgenodigd. Met dank aan onze wedstrijdsecretaris Artjan Dennekamp konden we vandaag toch spelen tegen Den Ham 2.

Een wedstrijd op een prima kunstgrasveld bij een gevoelstemperatuur van ongeveer -12 graden. We zaten wat krap in de spelers (...) omdat Gerwin Schalk geblesseerd is, Niek Bakker met zijn nieuwe stulpje aan het bouwen is en Sjors van Gerresheim en Matthijs Zandvoort bij het tweede mee moesten doen. Maar met behulp van spelers van het vierde konden we toch 13 man bij elkaar krijgen.

We begonnen wel redelijk de eerste 10 minuten maar daarna werd het behoorlijk minder. Er was te weinig beweging en we waren veel te slordig in balbezit. We zijn voor de rust een keer of vier in de zestien van de tegenstander geweest waar het eingenlijk maar twee keer gevaarlijk werd. Eén keer door een kopbal van Frank ten Brinke na een goede voorzet van de Tuute en de tweede keer kwam Yorick net te kort om een goeie aanval af te maken.

Net voor rust kwam Robert Harbers in het veld voor Bjorn Calkhoven maar die moest er na twee balkontakten met een zware enkelblessure alweer af.

Na rust was de opstelling noodgedwongen dan ook anders en dat pakte eigenlijk redelijk goed uit. We konden Den Ham onder druk houden en ondanks dat ze best gevaarlijke en snelle aanvallers hadden hebben we geen kans meer weggegeven. We hadden nog wel veel balverlies maar door soms fel door te jagen hadden we hem ook vaak snel terug.

Mede door een paar fantastische uittrappen van Alex kregen we behoorlijk veel kansen maar die werden niet benut. Vlak voor tijd was het Jeroen Spenkelink die de bal binnen schoot na een hoekschop van de Tuute.

Kalender icoon zondag 12 februari 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers