Verplicht uitwijken naar kunstgras

Foto bij Verplicht uitwijken naar kunstgras

Verplicht uitwijken naar kunstgras

Bron: klik hier of klik hier
Verenigingen uitkomend in competities georganiseerd door KNVB district Oost en met een goedgekeurd kunstgrasveld, zijn vanaf 25/26 februari verplicht om bij een incidentele afgelasting van het natuurgras hun eerste elftal mannen uit te wijken naar kunstgras.

Klein verschil
Omdat de weersomstandigheden op dit moment verre van ideaal zijn en er al een aanpassing is doorgevoerd in de speeldagenkalender heeft het bestuur van KNVB district Oost besloten om het uitwijken naar kunstgras bij incidentele afgelastingen verplicht te stellen. Op deze manier probeert de KNVB om midweekse wedstrijden te voorkomen, de laatste twee programma's gelijktijd te laten spelen en verschil in wedstrijden binnen de poules zo klein mogelijk houden.
 
Verenigingen die gebruik maken van de regeling om uit te wijken staan vermeld in deze lijst. Verenigingen die de veiligheid van spelers en publiek niet kunnen garanderen op het kunstgrasveld zijn verplicht dit, met opgave van reden, te melden aan het bestuur van KNVB district Oost.

Kunstgras district Oost per klasse
Voor eerste elftallen (mannen senioren veldvoetbal) geldt dat er voor competitiewedstrijden alleen naar het kunstgrasveld mag worden uitgeweken, indien dit vooraf door de vereniging is aangegeven. De opgave geldt voor het gehele seizoen.

De regeling geldt dus alleen voor eerste elftallen mannen seniorenvoetbal. Alle overige elftallen zijn verplicht uit te wijken naar kunstgras, ook bij een gedeeltelijke afgelasting. Hierbij dienen de elftallen/teams die uitkomen in de categorie A altijd als eerste te worden ingeroosterd!
 
Voorbeeld: er zijn drie wedstrijden die mogelijk op het kunstgras gespeeld kunnen worden, namelijk het 5e elftal categorie B om 9.30 uur, het 7e elftal categorie B om 11.30 uur en het 2e elftal categorie A 10.00 uur.
 
Het 2e elftal is verplicht te spelen (categorie A). Via de accommodatieplanning kan de vereniging de aanvangstijden op elkaar afstemmen om er een optimaal gebruik uit te halen.
 
Bekerwedstrijden vallen voor de afgelastingen altijd onder de categorie A, ongeacht het elftal/team. De bekerwedstrijd van de D4 gaat voor de competitiewedstrijd van de C5 (4e klasse).
 
Overzicht kunstgras per klasse
Om de verenigingen een indruk te geven welke verenigingen in Oost over kunstgras beschikken is er het document overzicht kunstgras per klasse gemaakt.

Deze lijst is bijgewerkt tot en met 14 december 2011.

Een kunstgrasveld wordt bij de accommodatie bezetting in Sportlink Club in het roze aangegeven.

 

Kalender icoon vrijdag 10 februari 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers