Foto bij Zaalvoetballers Excelsior'31 3 spelen gelijk tegen SK Turkuaz (samenvatting geplaatst)

Het derde zaalvoetbalteam van Excelsior’31, koploper in de 1e klasse O, speelde afgelopen donderdagavond een oefenwedstrijd tegen SK Turkuaz uit Deventer. De selectie van SK Turkuaz bestond deze avond uit drie spelers van het eerste team, welke koploper is in de Hoofdklasse, aangevuld met spelers uit het tweede en derde team die uitkomen in de 1e klasse.

Excelsior’31 3 is een team dat zich voornamelijk in laat zakken en kan vertrouwen op een solide defensie. Met betrouwbare aanspeelpunten als Gerald Janssen en John Loohuis voorin kan men van achteruit razendsnel counteren. SK Turkuaz beschikt over veel technische spelers en maakt als team doorgaans zelf het voetbal.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren voor SK Turkuaz. Met veel balbezit en leuke combinaties kwamen ze dan ook verdiend op 0-1.

Pieter-Dirk Zuijderduijn maakte met een dribbel a la Messi de gelijkmaker. Op links kreeg hij de bal aangespeeld en in één beweging zette hij zijn tegenstander met een pana te kijk. Hierna moest de keeper er met een subtiele beweging aangeloven en stond het 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Excelsior’31 begon gretig aan de 2e helft. In de 30e minuut van de wedstrijd resulteerde dit in een 2-1 voorsprong. Een aanval over vijf schijven werd prima ingetikt door Gerald Janssen.

SK Turkuaz ging opzoek naar de gelijkmaker. Keeper Jan Baan zag een bal op de paal belanden, vervolgens keerde hij een schot vanaf de rand cirkel. Bij één van de volgende aanvallen was het wel raak. Na een aanval schoof de spits van SK Turkuaz de gelijkmaker binnen onder de glijdende keeper: 2-2.

Excelsior’31 kreeg hierna kansen op de 3-2, maar wist deze niet te benutten. Dit deed SK Turkuaz wel. Door onoplettendheid bij Excelsior’31 scoorden zij 10 minuten voor tijd de 2-3.

Een minuut later kwam Excelsior’31 op gelijke hoogte. Gerald Janssen reageerde attent na gestuntel in de verdediging van SK Turkuaz: 3-3.

In het verloop van de wedstrijd creëerden beden teams nog een paar kleine kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Voor Excelsior’31 3 een nuttige oefenwedstrijd in een periode van 3,5 week zonder competitiewedstrijd. Men speelde niet haar beste wedstrijd. In de defensie liet men onnodig steekjes vallen en voorin gingen er veel kansen verloren. De eerstvolgende competitiewedstrijd speelt men op 29 februari uit tegen HHC 2. De concentratie en gretigheid moet dan weer optimaal zijn.