Foto bij Excelsior'31 B1 heeft geen kind aan Hulzense Boys A1 (170 foto's & verslag geplaatst!)

C1 speler Tom Lankamp kan samen met Mathay Kahraman en Indy ten Dam (eveneens C1) terugkijken op een verdienstelijk debuut in B1

Opstelling Excelsior'31 B1:
Robin Ligtenberg, Kevin Jansen (55. Mathay Kahraman), Jurriaan Seppenwoolde, Ronald Brinkman, Rik Willems, Jord Jansen (75. Devid Michiels), Tijs Theijink (45.Indy ten Dam), Mark Breukink, Dick Jan Goorman (45.Tom Langkamp), Marco ten Bolscher, Patrick Smelt (75.Dick Jan Goorman)

Excelsior’31 B1 wint knap met 0-5 van Hulzense Boys A1
Verslag door B1 coach Bram Freie
Excelsior’31 B1 speelde de laatste wedstrijd voor de start van de 2e competitiehelft uit tegen de A-junioren van Hulzense Boys. Op het prachtig kunstgrasveld in Hulsen werd er om 12.45 afgetrapt. Excelsior’31 B1 wordt nog altijd geplaagd door blessures.

Ties ten Barge, Wouter Smit en Mark Breukink ontbraken. Doordat Devid Michiels was vergeten hoe je een wekker moet zetten, moest de opstelling op het laatste moment nog gewijzigd worden. Daarnaast werden er 3 spelers uit de C1 bijgehaald om de gelederen te versterken.

Tom Lankamp, Mathay Kahraman en Indy ten Dam maakten hun debuut in B1 en deden dit zeker niet onverdienstelijk. B1 begon zwak aan de wedstrijd, na 40 seconde kon de spits van Hulzense Boys al alleen op keeper Robin afgaan, deze redde echter bekwaam. Hierna waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Weinig kansen deden zich voor en de wedstrijd speelde zich af op het middenveld.

In de 21e minuut scoorde spits Marco vanuit het niets de 0-1. Hier ging een verkeerde pass van een van de verdedigers van Hulzense Boys aan vooraf. Enkele minuten later werd Marco in de ruimte aangespeeld en scoorde de 0-2.

Excelsior’31 was vanaf dat moment heer en meester, het vele balbezit werd 5 minuten voor het rustsignaal omgezet in de 0-3. Marco maakte zijn derde treffer van de middag.

Na de thee kwam Hulzense Boys nauwelijks nog in het stuk voor. Doordat ook Excelsior’31 wat slordig speelde in balbezit kon de score echter niet opgevoerd worden. 10 minuten voor tijd maakte Dick Jan de 0-4 door alert te reageren op een schot die door de keeper van Hulzense Boys werd los gelaten. Vlak voor tijd maakte Dick Jan de 0-5 na een goede actie van Mathay.

Al met al een goede overwinning voor Excelsior’31 B1, die zodoende met een goed gevoel de competitie in kunnen. Volgende week wordt de competitie herstart tegen Sparta Enschede B1 op de Koerbelt in Rijssen om 12.45.

Laten we met z’n allen hopen op een prachtige 2e seizoenshelft!