Excelsior'31 steunt terminaal ziek zusje C3 speler Dennis Groenink: U toch óók?

Foto bij Excelsior'31 steunt terminaal ziek zusje C3 speler Dennis Groenink: U toch óók?

Excelsior'31 steunt terminaal ziek zusje C3 speler Dennis Groenink: U toch óók?

Laura, het 10-jarige zusje van Excelsior’31 C3 speler Dennis Groenink, is ernstig ziek en heeft slechts een uiterst kleine kans dat ze zal kunnen genezen. Laura heeft een stofwisselingsziekte, waarbij de artsen aanvankelijk verklaarden dat ze mogelijk niet ouder zou worden dan 10 jaar.

In augustus wordt Laura 11 jaar. Haar vooruitzichten zijn allesbehalve rooskleurig. Ze lijdt mogelijk aan het syndroom van Rett, waarbij de verwachting is dat ze op termijn verlamd zal raken. Hierdoor zal ze haar armen en benen niet meer kunnen gebruiken en niet meer kunnen slikken.

        
 
Laura, zoals ze er amper een jaar geleden uit zag...
 
Op dit moment kan Laura nog kleine afstanden lopen en ‘een beetje’ praten, maar ook dit wordt steeds minder. Een dezer dagen wordt de uitslag van het ziekenhuis in Groningen verwacht.
 
Vooralsnog is Laura opgenomen in medisch centrum ‘Sein Zwolle’, om te proberen haar epilepsieaanvallen enigszins onder controle te krijgen.
 
Laura’s verstandelijke vermogens nemen nadrukkelijk af en kunnen momenteel worden ingeschat als die van een kind van twee jaar.
 
Naar de mening van de artsen is Laura in feite ‘uitbehandeld’, maar de directe familie van Laura geven de hoop (nog) niet op. Moeder Annemarie Temmink: ‘Het enige wat we nog voor Laura kunnen doen is proberen om haar nog een beetje van het leven te laten genieten.’



Een recentere foto, van Laura
 
Deze maand heeft Laura een aantal onderzoeken (in Groningen) op de agenda staan, in verband met zgn. cystes in haar eileiders en bloedvatproblemen.
 
Annemarie Temmink: ‘Laura zou het op prijs stellen wanneer mensen haar een kaartje zouden sturen. Eén van de weinige zaken waar ze nog van kan genieten. Wij, als familie, leven van dag tot dag en genieten van elke goede dag die Laura nog mag hebben. We vinden het erg fijn dat iedereen zo meeleeft. Dat doet ons erg goed!’.
 
Adres voor een kaartje is:
 
Sein Zwolle
Dr. Denekampweg 20
8000 AN Zwolle
afdeling A4
(t.a.v. Laura)
Kalender icoon zondag 6 mei 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers