Topklassers laten zich niet opjagen door KNVB

Foto bij Topklassers laten zich niet opjagen door KNVB

Topklassers laten zich niet opjagen door KNVB

Bron: klik hier
Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB gooide gisteren een bommetje onder de Topklasse. Hij maakte bekend dat de profclubs een onderzoek doen om een Tweede Divisie in te voeren. In eerste reacties zijn de Topklasse-clubs hier niet van onder de indruk.

Promotieplicht
De proftak van de voetbalbond wil dat de amateurtak akkoord gaat met een verplichte promotieregeling. Ondertussen onderzoeken de profclubs of er een Tweede Divisie kan komen, waar ook reserveteams van bvo’s instromen. (Lees hier het hele verhaal van Bert van Oostveen).

Light-licentie
Inmiddels hebben de eerste bestuurders van de Topklassers gereageerd. Harrie Derks (foto), voorzitter van de Topklasse CV en Achilles’29 doet zijn verhaal tegenover Voetbal International. “De bond wil dat er een soort voorlopige light-licentie komt. En als je daaraan voldoet en je wordt kampioen, moet je verplicht promoveren. Als de kampioen dat toch niet wil, zou eerst degradatie volgen, wat later werd afgezwakt tot zes punten in mindering. Maar als wij hier ja tegen zeggen, krijgen we hele dubieuze praktijken in de Topklasse. Clubs die niet willen promoveren zullen er alles aan doen om niet aan de eisen van de light-licentie te voldoen.”

In de strop
Tegenover RTV Utrecht reageert IJsselmeervogels-voorzitter Peter van Diermen. “De KNVB eist van een topklasseclub dat die binnen drie jaar zijn begroting vervijfvoudigd. Geen enkele club steekt zijn kop in die strop. De invoering van een 2e divisie verandert daar niets aan.”

Onduidelijk
Collega Henny Verbruggen van GVVV ziet voorlopig nog weinig veranderen voor zijn club. “Er is heel veel onduidelijk. De topklasse bestaat nog maar net, laat ons eerst volwassen worden. Ik zal de vereniging nooit uitleveren aan de profeisen van de KNVB. We zijn nu financieel gezond, en dat willen we zo houden.”

 

Kalender icoon dinsdag 5 juni 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers