Topklassers niet langer zeker van KNVB Beker

Foto bij Topklassers niet langer zeker van KNVB Beker

Topklassers niet langer zeker van KNVB Beker

Bron: klik hier
De invoering van periodetitels in de Topklasse heeft meer gevolgen voor de competitie opzet. Niet alle clubs uit Topklasse zijn automatisch meer zeker van deelname aan de KNVB Beker.
 
Huidige opzet
In de eerste drie jaar van de Topklasse was het zo dat alle clubs uit de hoogste amateurdivisie van Nederland direct waren geplaatst voor de eerste ronde van de KNVB Beker. Dit werd vanuit het amateurvoetbal opgevuld met de halve finalisten uit alle districten van de regionale beker.
 
Periodetitels
Vanaf dit seizoen worden er periodetitels ingevoerd in de Topklasse. Dit is om de spanning in de klasse op te voeren. De afgelopen twee jaar was het zo dat veel clubs al in februari waren uitgespeeld. Degradatie was ontlopen, maar het kampioenschap was tegelijkertijd ver uit zicht. Door de invoering van de periodetitels hebben deze clubs ergens om voor te strijden. De periodewinnaars stromen namelijk pas in de tweede ronde van de KNVB Beker in.
 
Wijzigingen
Dit heeft er wel voor gezorgd dat de voetbalbond een aantal wijzigingen heeft doorgevoerd. Acht clubs uit de Topklasse stromen in de tweede ronde in, samen met de 36 clubs uit het betaalde voetbal. Vanuit de Topklasse zijn dit de twee kampioenen én de drie periodekampioenen. In de eerste ronde doen zestien clubs uit de Topklasse mee. Dit zijn de zestien hoogstgeplaatste Topklassers die geen prijs hebben gepakt.

Dit betekent dat normaalgesproken de nummers 13 en de drie promovendi niet zullen deelnemen aan de KNVB Beker. Dit zullen deze clubs af moeten zien te dwingen door de halve finale van de districtsbeker te bereiken.
Kalender icoon zaterdag 23 juni 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers