(samenvatting & foto's geplaatst!) Excelsior’31 houdt PEC Zwolle op 0-0

Foto bij (samenvatting & foto's geplaatst!) Excelsior’31 houdt PEC Zwolle op 0-0

Het eerste exemplaar van de Excelsior'31 presentatiegids, seizoen 2012 / 2013, werd in de rust van het duel tegen PEC Zwolle overhandigd aan dhr. A.J. ter Steege (sponsorcollectief Top Support) en bestuurslid PR & Sponsorzaken Pieter Oosthoek.

Op de foto, v.l.n.r.: Pieter Oosthoek, Martin Klaassen (redactie presentatiegidscommissie), dhr. A.J. ter Steege en Martin ter Harmsel (redactie presentatiegidscommissie).

Niet op de foto, de presentatiegidscommissieleden: Leon Simons (advertenties), Bert Bosschers (organisatie) en Jan Sanderman (redactie en fotografie). De presentatiegids werd mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de fotografen Marinus Wieten, Elena Jarova en Gerard Nieuwenhuis..

* Bekijk hier beelden van de overhandiging van de Excelsior'31 presentatiegids, via Excelsior'31 TV (gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis).

Foto's met dank aan Hans Dreyer

*
Klik op de TV voor een uitgebreide samenvatting (in HD) van dit duel via Excelsior'31 TV. Gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interview door Bert Bosschers.

Cenk Uguz schermt de bal af

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft vanmiddag de kersverse Eredivisionist PEC Zwolle prima tegenpartij geboden. Voetballend kon de Rijssense Topklasser met name voor rust goed mee met de Zwollenaren. Sterker nog, het had zelfs de betere kansen om de score te openen. Eén van de weinig wapenfeiten van de IJsselstadbewoners was een schuiver op de paal, vlak voor rust.

Na rust hadden de bezoekers dan wel wat meer balbezit, maar serieus in gevaar komen deed de thuisploeg maar zelden.

Met name de uitstekende doelman Arjan Kok was een voortdurende sta in de weg. Met enkele katachtige reflexen hield de Hardenbergse ZZP’er zijn doel schoon.

Hakim Ezafzafi kan alleen middels een overtreding gestopt worden

Ondanks de enorme huisbui, die een groot deel van de 2e helft het publiek en spelers teisterde kunnen met name de supporters van de thuisploeg terugzien op een boeiende en vermakelijke oefenwedstrijd, waarbij al vrij snel duidelijk werd dat de rood/witten met name in de aanvalslinie beduidend meer in de mars hebben dan afgelopen seizoen, na het (tussentijdse) vertrek van zowel Christian Cicek en Karim Chengachi.

Diezelfde Chengachi keert a.s. dinsdag terug op sportpark De Koerbelt, voor een oefenwedstrijd van zijn nieuwe club v.v. Berkum, tegen zijn ‘oude makkers’ van Excelsior’31. Dat geldt overigens ook voor Bunyamin Özkök. En coach Roeland ten Berge.

Het duel tegen v.v. Berkum begint dinsdag om 20.00 uur.

Excelsior'31 - PEC Zwolle 0-0
Scheidsrechter: GJ Beltman
Toeschouwers: 1200

Start-opstelling Excelsior’31, tegen PEC Zwolle:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, Andreas David, John Lubbers, Jan Borghuis, Dennis Rosink, Cenk Uguz, Amanuel Isa, Hakim Ezafzafi, Robert Wilens en Patrick Gerritsen

Wissels: Niek Davina, Dylan Vosskuhler, Remco Gombert, Marco Aydin, Maarten Smit, Orshein Eylio en Jodi van den Berg (k)

Geblesseerd: Gerald ten Hove, Maurice Bartelds, Denis Mahmudov en Gertjan Wilbers

PEC Zwolle ploeterend naar gelijkspelletje

Bron: klik hier
RIJSSEN - PEC Zwolle is er niet in geslaagd om topklasser Excelsior'31 te verslaan. De wedstrijd in Rijssen leverde zaterdag beduidend meer regen op dan doelpunten (0-0). PEC Zwolle speelde tegen het team van de Kamper trainer Hans van Dijkhuizen in de sterkst mogelijke opstelling van dit moment.

Maar zeker in de eerste helft was het krachtsverschil klein. Bij vlagen was het brutale Excelsior zelfs de betere ploeg. In de tweede helft zag trainer Art Langeler herstel bij zijn team. "Maar deze uitslag is in orde, we maakten geen aanspraak op de overwinning."

PEC Zwolle verblijft komende week voor een trainingskamp in Venlo. Met Diederik Boer, Furdjel Narsingh en Rochdi Achenteh, die herstellende zijn van kwetsuren. In Rijssen ontbraken ook Wiljan Pluim (ziek) en Joost Broerse (privé-omstandigheden).

De ploeg van Langeler speelt woensdag tegen het Griekse PAOK Saloniki (terrein Arnhemse Boys) en stuit vrijdag op NEC (terrein Veluwse Boys, Garderen).

Excelsior'31 - PEC Zwolle 0-0.

PEC Zwolle: Ter Wielen; Van Polen, Lachman, Aafjes (46. Saymak) en Van Hintum; Gravenbeek (46. Reniers) en Grot; Hiwat (70. Eloisghiri), Van den Berg en Drost; Benson (79. Cicek).

De vraag is: wie houdt nu eigenlijk wie vast?

PEC Zwolle en Excelsior'31 komen niet tot scoren

De Zwollenaren spelen matige eerste helft, maar herstellen zich na rust. Doelpunten worden er desondanks niet gemaakt. In de sterkst mogelijke opstelling van dit moment is het PEC Zwolle niet gelukt om te winnen van Excelsior'31. In de eerste helft is de thuisploeg de bovenliggende partij, na rust PEC Zwolle. Omdat beide ploegen wel het aluminium raken, maar niet het net, blijft het bij 0-0. ,,We zijn nog lang niet waar we moeten zijn", aldus trainer Art Langeler.

Zwolle kwam in de eerste helft moeizaam op gang. ,,Ik weet niet waardoor het kwam, maar we waren niet fel genoeg.", vertelde Bram van Polen na afloop. ,,Die eerste helft was echt een drama. We verloren alle duels en ook opbouwend ging het niet goed." Het leidde ertoe dat Excelsior zelfs grote kansen kreeg op de openingstreffer, maar de ploeg van Hans van Dijkhuizen faalde in de afronding. Vlak voor rust had de topklasser de grootste mogelijkheid.

Na een van richting veranderende voorzet schoot Robert Wilens vol op de lat. Aan de andere kant kwam Zwolle tot slechts één grote mogelijkheid, Giovanni Hiwat zag zijn inzet via de paal het veld weer inkomen. ,,Excelsior was bij vlagen gewoon de betere ploeg", stelde Langeler, die het door omstandigheden moest doen zonder Diederik Boer, Joost Broerse, Wiljan Pluim, Arne Slot, Furdjel Narsingh, Rochdi Achenteh en Frank Olijve.

Na rust werd het aan Zwolse kant beter. ,,Die helft was nog wel redelijk ja", beaamde Van Polen. Er werd, in de stromende regen, meer gevoetbald en dat leidde ook tot kansen. Een vrije trap van Bart van Hintum belandde via keeper Arjan Kok op de paal, terwijl invaller Ronnie Reniers oog in oog met keeper Kok niet scherp genoeg inschoot. Ook een kopbal van oud Excelsior-speler Christiaan Cicek trof geen doel. ,,Vooraf waren we benieuwd hoe ons niveau zou zijn, zaten we vol vraagtekens", vertelde Langeler. ,,We zijn in ieder geval nog niet waar we moeten zijn."