Start zaalvoetbalselectie seizoen 2012/2013

Foto bij Start zaalvoetbalselectie seizoen 2012/2013

Start zaalvoetbalselectie seizoen 2012/2013

De zaalvoetbalselectie van Excelsior’31 mag weer vol aan de bak. Aankomende zaterdag speelt Excelsior’31 1 een voorbereidingstoernooi op de UT in Enschede, waarna in de twee weken hierna voor de verschillende selectieteams trainingen en oefenwedstrijden op het progamma staan, om vervolgens in de week van 3 september aan de competitie te beginnen.

Excelsior’31 1
Afgelopen seizoen wist Excelsior’31 pas in de laatste competitiewedstrijd lijfsbehoud veilig te stellen in de Hoofdklasse, maar de verschillen vanaf de nummer vier tot en met de nummer laatst op de ranglijst waren zeer klein.

Met de aanwinsten Arnoud Baan (Excelsior’31 2 veld), Gilano Samangoen (Sparta Enschede) en Jos Bruggink (Excelsior’31 3 zaal) zijn de verwachtingen voor aankomend seizoen hoog. Natuurlijk wordt een hoge eindklassering niet alleen behaald door kwaliteit, maar ook kwantiteit en optimale training spelen een rol.

Excelsior’31 1 wil zo graag weer de stap maken naar de 1e divisie (vanaf aankomend seizoen Topklasse genoemd), waar het een aantal jaar terug ook op heeft geacteerd. Hoewel voor aankomend seizoen over promotie nog niet wordt gesproken, spreekt men links en rechts over een top drie klassering en de hoop op een periodetitel in de Hoofdklasse F. De concurrentie om de bovenste plaatsen zal hoogstwaarschijnlijk komen van Club Hac uit Twello en ABC Hekwerk uit Heerde.

Excelsior’31 2
In verliespunten behaalde Excelsior’31 2 afgelopen seizoen een keurige gedeelde tweede plaats in de 1e klasse O. Aangezien het geroutineerde Excelsior’31 3 in deze klasse het kampioenschap binnenhaalde, heeft Excelsior’31 aankomend seizoen naast het eerste team recht op een tweede team in de Hoofdklasse. Excelsior’31 2 zal zijn competitiewedstrijden afwerken in de Hoofdklasse G.

Hoewel geen enkele speler van kampioen Excelsior’31 3 de stap naar Excelsior’31 2 maakt, is de nieuwe leider/coach Ichtus Rahanra er van overtuigd dat Excelsior31 2 zich zal moeten kunnen handhaven in de Hoofdklasse G.

Nieuw bij Excelsior’31 2 zijn; Niek Haase, Lennart v/d Maat en Batista Labobar, allen overgeheveld van Excelsior’31 4. De nieuwe keeper is Marien Baan, als vervanger van de gestopte Ruud Kreijkes.

Excelsior´31 3
Ondanks het kampioenschap van afgelopen seizoen komt Excelsior´31 3 aankomend seizoen wederom uit in de 1e klasse O. Opnieuw kampioen worden zal gezegd worden, ware het niet dat ook Excelsior´31 3 een metamorfose heeft ondergaan. Routiniers Jan Baan (blessure), John Loohuis (RKSV 1) en goalgetter Piet Dirk Zuijderuijn (verhuisd) verlaten evenals Laurens Beverwijk (lager team) en Jos Buggink (Excelsior’31 1) het team.

De overgebleven routiniers Gerald Janssen en Arsenin Rodriguez, krijgen samen met de jeugdige Gert Wichers aankomend seizoen gezelschap van de nieuwelingen; Harald Eertink (Excelsior’31 2 veld), Daan Kreijkes (Excelsior’31 4), Reinout ten Hove (geen club) en keeper Nick Schakelaar (Excelsior’31 7).

Op papier heeft Excelsior’31 3 zeker weer een team welke bovenin mee zou kunnen draaien in de 1e klasse O. De concurrentie om de bovenste plaatsen zal waarschijnlijk komen van Sparta Enschede 1, Hoekje/Toyota O’zaal 2 en TFC/Three Musketeers 1.

Excelsior’31 4
Het afgelopen seizoen presteerde het nieuwe selectieteam boven verwachting met een plaats in de middenmoot in de 1e klasse. Natuurlijk telt resultaat, maar het belangrijkste voor de technische commissie is de ontwikkeling bij de spelers in dit laagste selectieteam. Zo maakten maar liefst vier spelers de overstap naar hogere teams.

Op één speler na een compleet nieuw Excelsior’31 4 voor het seizoen 2012/2013. Voornamelijk spelers die afgelopen seizoen actief waren in de 3e en 4e klasse. Wederom een plek in de middenmoot lijkt te hoog gegrepen, maar voor de nieuwelingen een uitgelezen kans om zich op dit niveau te kunnen laten zien.

Kalender icoon woensdag 15 augustus 2012 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers