(samenvatting & foto's geplaatst!) Flitsende seizoenstart Excelsior’31

Foto bij (samenvatting & foto's geplaatst!) Flitsende seizoenstart Excelsior’31

(samenvatting & foto's geplaatst!) Flitsende seizoenstart Excelsior’31

klik hier voor 154 foto's (copyright www.excelsior31.nl



Bekijk hierboven de uitgebreide samenvatting (in HD) van Excelsior'31 TV. Gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Bert Bosschers. 



Flitsende seizoenstart Excelsior’31 bekroond met dik verdiende winst op GVVV (3-1)
RIJSSEN – Excelsior’31 heeft vanmiddag op overtuigende wijze de punten in eigen huis weten te houden. Ondanks de verzengende hitte maakten beide partijen er een alleszins levendige wedstrijd van. Eén waar de thuisploeg zich voor rust mocht verwijten de bezoekers uit het niets op gelijke hoogte te laten komen, terwijl er daarvóór reële mogelijkheden waren (voor met name Gerritsen en Uguz) om het duel reeds vroegtijdig in veilige haven te brengen.

Vanwege een blessure van rechtsback Kevin Siemelink besloot Excelsior’31 coach Hans van Dijkhuizen vooraf zijn formatie op 2 posities (noodgedwongen) aan te passen. Zo werd centrale verdediger Andreas David tegenover de razendsnelle GVVV linksbuiten Tonnie Cusell geposteerd en middenvelder Niek Davina een linie ‘teruggehaald’, naar het centrum..

Met name voor rust ging er veel dreiging uit van Cusell. Na de thee zat hij in de tas, bij David. De sterkte van de bank maakte uiteindelijk het verschil, voor Excelsior’31. Hakim Ezafzafi, afgelopen seizoen nog in de 1e klasse uitkomend voor FC Zutphen, had een invalbeurt ‘om van te dromen’. Hij verving een kwartier voor tijd Patrick Gerritsen, stond amper 60 seconden in het veld, anticipeerde uitstekend op een steekpass van Dennis Rosink, omspeelde GVVV doelman Johan Jansen en tikte uiteindelijk de allesbeslissende 3-1 binnen.

De overwinning was een feit. Een uitstekende seizoenstart, voor de Rijssenaren, dat a.s. woensdag zomaar een mooi vervolg kan krijgen. Dan komen de Rijssenaren immers uit in de KNVB beker en ontvangen zondag Topklasser FC Lienden, van coach André Paus.

Dit duel begint reeds om 18.00 uur, vanwege het (tijdelijk) ontbreken van kunstlicht op sportpark De Koerbelt. 

Opstelling Excelsior31:
Arjan Kok, Andreas David, Niek Davina (65. Maurice Bartelds), John Lubbers, Jan Borghuis, Dennis Rosink, Amanuel Isa (80. Maarten Smit), Cenk Uguz, Marco Aydin, Robert Wilens en Patrick Gerritsen (75. Hakim Ezafzafi)

Opstelling GVVV:
Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg (60. Roy Terschegget), Simon Brouwer, Wouter van Hoof (79. Mitchel Bottenheft), Tonnie Cusell, Tom Oostinjen, Maurice van der Wilt



Voorafgaand aan het duel Excelsior'31 - GVVV werd er een minuut stilte in acht genomen, voor de overleden Willem Baan (76). Willem vervulde bij Excelsior'31 tal van vrijwilligersfuncties, waaronder bestuurslid, jeugdleider en lid van de VUT-ploeg.  

Scheidsrechter: dhr. B.H. Huizinga
Toeschouwers: 500
Gele kaart: 65e min. Bart Hulsbos (GVVV)
Rode kaart: 55e min. Taoufik Adnane (GVVV)

Excelsior'31 - GVVV 3-1 (2-1)
15. Patrick Gerritsen 1-0
40. Simon Brouwer 1-1
45. Robert Wilens 2-1
85. Hakim Ezafzafi 3-1

GVVV verliest openingsduel bij Excelsior'31
Bron: klik hier
VEENENDAAL - De voetballers van GVVV zijn het seizoen in de topklasse slecht begonnen. De Veenendalers gingen in Rijssen met 3-1 onderuit tegen Excelsior'31. En dat was een onnodige nederlaag, vond teammanager Eddy Schoeman. ,,Het komt puur door individuele fouten van onze kant dat we hier vandaag verloren hebben. Die hebben ons de nek omgedraaid."

De Veenendalers misten in het snikhete Rijssen onder anderen aanvoerder Michiel van der Valk. ,,En dat scheelt nogal een slok op een borrel", vindt Schoeman. Misschien dat het daardoor kwam dat er achterin het één en ander mis ging bij de blauwen.

Excelsior'31 kwam na ongeveer een kwartier op voorsprong via Patrick Gerritsen. Pas daarna ging GVVV iets beter voetballen. Dat resulteerde ook in de gelijkmaker van Simon Brouwer na ruim een half uur spelen. ,,Toen zaten we echt wel even goed in de wedstrijd, want Simon had ook bijna de 1-2 gemaakt. Maar zijn schot ging net naast."

Niet veel later was het de thuisploeg die toch met een voorsprong de rust in ging. Bart Hulsbos werkte een bal niet goed weg, en ook doelman Johan Jansen had vervolgens moeite controle over het leer te krijgen. Robert Wilens was er als de kippen bij om Excelsior op 2-1 te koppen. Schoeman: ,,Dat was wel even een domper, het was echt de laatste seconde van de eerste helft."



Rode kaart
In de tweede helft ging GVVV vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. Er kwam echter een flinke kink in de kabel. Bij een uitbraak van Excelsior moest Taoufik Adnane aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Huizinga kon niks anders dan hem de rode kaart te geven. ,,Voor de overtreding was de rode kaart meer dan terecht", oordeelde Schoeman na afloop. ,,Maar het was een dubieus moment. Want vanaf de kant leek het wel heel erg op buitenspel. Hoe dan ook, met tien tegen elf werd het natuurlijk alleen maar moeilijker."

De tien GVVV'ers gingen nog wel op zoek naar de nieuwe gelijkmaker. Nieuwkomer Maurice van der Wilt, die spits Dennis van Meegdenburg naar de rechterkant heeft 'verdreven', raakte een keer de paal en ook Brouwer had weinig geluk in de afronding. Toen Rodny Hofman even later de bal iets te kort terugspeelde op doelman Jansen, werd het via Hakim Ezafzafi ook nog 3-1. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Verwachtingen
,,We zijn nog niet zo ver als vorig seizoen om deze tijd", ziet Schoeman. ,,Dat heeft misschien ook wel met het verwachtingspatroon te maken. Vorig seizoen was fantastisch en we zijn er kwalitatief best op vooruit gegaan. Dan mag men ook wat van ons verwachten. Of die verwachtingen te hoog zijn moet blijken." En dat zal snel blijken, want GVVV speelt de komende twee weken nog drie competitieduels en een keer voor de KVB-beker. ,,We moeten er wel meteen staan ja, anders lopen we meteen achter de feiten aan", besluit Schoeman.



Excelsior begint met winst

Bron: klik
RIJSSEN - Topklasser Excelsior'31 opende het seizoen met winst. De ploeg van Hans van Dijkhuizen was met 3-1 te sterk voor GVVV. Op het snikhete en rustige sportpark De Koerbelt opende nieuweling Patrick Gerritsen na een kwartier spelen de score. Hij was trefzeker na een knappe pass van Wilens. Excelsior speelde zonder de geblesseerde Kevin Siemelink.

Na een fout in de defensie van de Rijssenaren waren de bezoekers uit Veenendaal even later dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Kok voorkwam een doelpunt. Even later leek Kok opnieuw een treffer te voorkomen, maar ditmaal was het uit de rebound alsnog raak. Brouwer scoorde. Excelsior, sinds dit seizoen getraind door Hans van Dijkhuizen, vocht zich echter snel terug. Robert Wilens profiteerde van geblunder in de GVVV-defensie en zorgde op slag van rust voor de 2-1.

Na de pauze hield Excelsior zich staande. GVVV kreeg vrij snel na de pauze een rode kaart en kon daarna niet veel meer bolwerken. Vlak voor tijd zorgde Excelsior-invaller Ezafzafi voor de beslissing. Zijn rake schuiver betekende de 3-1. Dat was tevens de eindstand. Excelsior kende al met al een goede start van het seizoen

Kalender icoon zondag 19 augustus 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers