Foto bij (Foto's geplaatst!) Geen kaskraker tegen Heracles Almelo voor Excelsior'31 (2-3)

Excelsior'31 - FC Lienden 2-3 (na verlenging)

Opstelling Excelsior31:
Arjan Kok,  Andreas David, John Lubbers, Maurice Bartelds, Jan Borghuis, Amanuel Isa, Dennis Rosink, Cenk Uguz, Marco Aydin, Patrick Gerritsen en Robert Willens

Excelsior’31 kan kaskraker tegen Heracles vergeten
RIJSSEN – Excelsior’31 heeft zich woensdag te vroeg rijk gerekend tegen cupfighter FC Lienden, dat bij een eerdere editie al eens BVO Vitesse uit het bekertoernooi knikkerde. Ondanks het feit dat FC Lienden het eerste kwartier qua balbezit dicteerde, waren de beste kansen voor de thuisploeg.

Excelsior’31 kwam al vrij snel in de eerste helft op een (verdiende) 2-0 voorsprong, door twee doelpunten van Cenk Uguz. De rood/witten verzuimden echter de allesbeslissende 3-0 binnen te tikken, kansen op méér waren er legio.

De aansluittreffer van good-old Romano Denneboom werkte echter als een rode lap stof, op een Weerselose druistige stier. Ineens was er het geloof op een positief resultaat weer, bij de Betuwestreekbewoners. Sterker nog, vanaf minuut 75 was FC Lienden de bovenliggende partij en zat Excelsior’31 er volledig doorheen.

Na 90 minuten stond er een score van 2-2 op het scorebord en, ondanks de invallende schemer, werd er 2x15 minuten verlengd. Reeds in de beginfase van de verlenging stelde FC Lienden orde op zaken en werd uiteindelijk Mohammed Ajiach matchwinnaar, middels een schuiver van afstand, waarop Excelsior’31 doelman Arjan Kok zich volledig verkeek, 2-3.

Lienden sloopt Excelsior'31 in bekerkraker
Bron: klik hier
Auteur: door Ron Broersma
RIJSSEN - Een veerkrachtig en conditioneel ijzersterk FC Lienden werkte woensdagavond in Rijssen een 2-0 achterstand tegen Excelsior'31 in de verlenging weg: 2-3. Voor zaterdagtopklasser Excelsior'31 leek woensdagavond alles op zijn plaats te vallen.

Met een 2-0 voorsprong in de rust tegen FC Lienden leek de tweede ronde van de KNVB-beker, én daarin een enorme kraker tegen Heracles uit het vijftien kilometer verderop gelegen Almelo, een zekerheid. De zondagtopklasser uit de Betuwe dacht daar anders over. Oud profs Romano Denneboom en John van Loenhout namen de ploeg aan de hand, zetten de schouders onder de klus en haalden in de verlenging de buit met 2-3 alsnog binnen. FC Lienden mag nu eind september op eigen veld aantreden tegen Heracles Almelo.

Excelsior'31 kwam, licht tegen de verhoudingen op het veld in, op een solide 2-0 voorsprong door twee treffers van Cenk Uguz. Na de pauze zette FC Lienden orde op zaken, nadat trainer André Paus een herschikking in zijn elftal had doorgevoerd.

Paus haalde verdediger Remco Speelziek eruit, stuurde de snelle aanvaller Mo Ajiach het veld in en dirigeerde middenvelder Oktay Özturk naar het hard van de verdediging.

Het bleek een gouden greep. Özturk heerste achterin en met Ajiach binnen de gelederen was Lienden plots veel gevaarlijker. Eerst knikte Denneboom de bal uit een hoekschop van Salim Amerzgiou binnen, daarna kaatste diezelfde Amerzgiou na een snelle rush met Denneboom om vervolgens zelf de bal in de touwen te jagen.

In de verlenging slaagde Ajiach wel in iets wat hem vlak voor tijd (alleen voor de keeper) niet lukte: het produceren van de winnende treffer. Zijn schot van afstand lifte FC Lienden naar de tweede ronde van de KNVB-beker, waarin Heracles Almelo de tegenstander wordt in Lienden.

Excelsior'31 in verlenging onderuit tegen Lienden
RIJSSEN - Excelsior'31 heeft vanavond in Rijssen het profbekerduel tegen FC Lienden met 3-2 verloren en is dus uitgeschakeld. Excelsior'31 loopt een lucratief en interessant bekerduel tegen Heracles Almelo mis.

Bij winst op Lienden had de Rijssense topklasser in de volgende ronde op 26 september de streekgenoot uit de eredivisie mogen verwelkomen. Maar dat Twentse voetbalfeestje komt er niet.

Excelsior verspeelde op De Koerbelt een 2-0 voorsprong door goals in de eerste helft van Cenk Uguz. In de slotfase van de tweede helft trok de ploeg van Andre Paus de stand gelijk, onder meer door een rake kopbal van Denneboom.

In de verlenging maakte Lienden ook nog de beslissende treffer. Ajiach profiteerde in de 93e minuut van een fout van doelman Arjan Kok, die zijn ploeg in de blessuretijd van de reguliere speeltijd nog in de race had gehouden.