Excelsior'31 3 scoort er lustig op los in Vriezenveen (3-9)

Foto bij  Excelsior'31 3 scoort er lustig op los in Vriezenveen (3-9)

Verslag door Robert Harbers
Gisteravond stond er weer een bekerduel op het programma. Deze keer was het tegen een bekende van vorig seizoen, namelijk Deto 3. Vorig seizoen wonnen wij thuis nog ruim van Deto 3 net als de rest van de teams uit de competitie. Na een half seizoen in de 1e klasse kozen zij eieren voor hun geld en stapten uit de competitie met een puntenaantal van -2.

De temperatuur was deze keer een stuk aangenamer en dat was ook te merken aan het spel. Toch kenmerkte het eerste half uur zich door onzorgvuldigheid en onrustigheid. De eerste paar kansjes waren dan ook voor Deto 3 dat gedeeltelijk met gastspelers speelde. In de 29e minuut was er dan toch een doorbraak. Robert Harbers stuurde Rutger van de Noort weg met een steekbal. Hij werd in de zestien gevloerd en kreeg zo een strafschop mee. Deze werd door Robert Harbers binnen geschoten.

Vanaf dat moment ging het hard! Vijf minuten later werd Laurens Harbers langs de zijlijn de diepte ingestuurd. Hij sprintte zijn directe tegenstander eruit en gaf de bal voor op de bij de eerste paal inlopende Jonathan (of Anton) Acis. Hij schoot de bal knap in het doel en zo stond het binnen 5 minuten al 0-2.

Even later wist Jonathan (of Anton) Acis zich ook te ontdoen van zijn directe tegenstander. Waar er dit keer geen afspeelmogelijkheid was probeerde hij het met succes zelf. 0-3. De laatste 5 minuten van de eerste helft waren de rollen omgedraaid. Deto 3 gaf gas en wij zakten terug. De 1-3 kon dan ook niet uitblijven. Deze viel in de 41e minuut.

De 2e helft werd er vier keer gewisseld aan onze zijde. Met deze frisse krachten pakten wij de draad weer goed op en zetten de tegenstander nog meer onder druk. Dit resulteerde in de 52e minuut in een afgeslagen bal op zo'n 25 meter die door Tom Leusink fantastisch in de kruising werd geschoten. Tien minuten later passeerde Rutger van den Noort zijn directe tegenstander en schoot de bal een-op-een met de keeper netjes binnen. De stand was hiermee na 65 minuten voetballen 1-5.

Twee minuten later stond het zelfs al 1-6. Robert Harbers krijgt een steekbal van Luen Mensink goed in de loop mee en gaat ook een-op-een op de keeper af. Ook hij faalt dit keer niet in de afronding. In de 70e minuut stuurt Frank ten Brinke Robert Harbers nogmaals diep. Hij schiet de bal rustig langs de uitkomende keeper. 1-7 en nog 20 minuten te gaan.

Toen mocht Deto 3 wat terug doen. Een van de weinig uitbraken van Deto 3 werd verzilverd door de middenvelder van Deto. Wij raakten hiervan niet van de wijs en gingen door met aanvallen. Anton Acis komt goed over links door de zestien binnen, behoudt goed het overzicht, en ziet Rutger van den Noort vrij staan. Hij brengt de stand van dichtbij op 2-8.

De laatste tien minuten werd de bal veel rondgespeeld. Na een vloeiende aanval werd de bal teruggelegd op de inkomende Tom Leusink die de bal goed raakt en vanaf ongeveer zestien meter aan de goede kant in het zijnet schiet. Hij brengt met dit doelpunt de eindstand op 2-9.

Positief punt van de avond was toch dat we deze keer de kansen goed wisten te benutten. Dit lukt ons afgelopen zaterdag niet.

Zaterdag wacht ons de bekerwedstrijd tegen De Tukkers 2 uit Albergen. Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 17:00 op de accommodatie van De Tukkers.