Excelsior'31 2 maakt indruk bij seizoenopener (4-0)

Foto bij Excelsior'31 2 maakt indruk bij seizoenopener (4-0)

Excelsior’31 2 geeft alleen bloemen weg, niet de punten…
Verslag door Jelte van der Berg
Zaterdag 1 september was het dan zo ver, de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen.  Na een redelijke voorbereiding (Drienerlo 2-2 en Reunie 1-2 verlies), de bekerwedstrijden (Deto 9-1 winst en De Zweef 3-1 winst) begonnen we met een goed vertrouwen aan de wedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar: AZSV 2.

Opstelling: Patrick Loohuis, Robin Schär, Gert-Jan Schultink, Johan Wessels, Marco Hopman, Reno Timmerman, Orshein Eilyo, Yorick Calkhoven, Marco ten Bolscher, Jelte van der Berg, Maarten Smit
Wissels: Niek Bakker, Ninos Baysoy, Stephen Jansen, Mohamed Ali Joughlaf

Eindstand 4-0 (2-0)
Toeschouwers: 87

Voor aanvang feliciteeerden wij de jongens van AZSV 2 – met hun behaalde kampioenschap van vorig jaar en waar zij in de halve finale tegen de uiteindelijke kampioen (RKVV Westlandia) ten onder gingen in de strijd om het algeheel landskampioenschap van nederland voor reserve teams. Een bloemetje was het enige wat wij vandaag zouden weggeven…

Het begin was een beetje aftasten voor beide ploegen. AZSV moest nog wennen aan het nieuwe kunstgras en wij hadden het lastig de wedstrijd volledig onder controle te krijgen. Het spelbeeld oogde dan ook niet heel verzorgd en er deden zich dan ook weinig kansen voor.

De 1-0 kwam van de voet van Marco ten Bolscher, na goed voorbereidend werk van Maarten Smit met een individuele actie vanaf de linkerflank trok hij naar binnen en legde de bal terug op randje 16. Robin Schär opende het schot welke via de paal terug het veld in kwam, Marco ronde beheerst af.  Voor de AZSV'ers was er welgeteld één kleine mogelijkheid de eerste helft maar onze vaste doelman Patrick Loohuis bleek vandaag onaantastbaar. Vlak voor rust prikte Orshein Eilyo na wat gefrommel de bal met buitenkant-punt in de linkerhoek.

Rust 2-0

In het tweede helft kregen we meer controle op de wedstrijd en de gasten kregen dan ook geen enkele kans meer. Voor ons was het zaak de wedstrijd snel in het slot te gooien en de 3-0 te scoren. Deze viel vrij snel in het tweede helft, Yorick Calkhoven dribbelde vanaf rechts naar binnen terwijl Marco ten Bolscher diagonaal wegliep bij z’n verdedigers, een simpel steekballetje volgde waarna Marc met rechts hard uithaalde. De keeper stompte de bal weer het veld in en de meegelopen Jelte van der Berg tikte de bal vervolgens linea recta terug in de goal, 3 -0!

Wedstrijd gelopen, de eerste punten waren binnen. Uiteindelijk werd de eindstand op 4-0 gezet door wederom Orshein Eilyo. Een werkelijk oogstrelende ‘vanenburg’ tussen twee man door met een schot in de lange hoek.

Indien u dit hoogstandje wilt terugzien dan verwijs ik u graag door naar de beelden, gefilmd en gemonteerd door Jan Nijkamp. Waarvoor onze dank Jan!

Ook Jan Sanderman bedankt voor de mooie foto’s!

Volgende week spelen we uit tegen SDC Putten, aanvang 12.30 uur.

Alle supporters bedankt voor het komen, dit wordt enorm gewaardeerd binnen de groep.