(samenvatting & foto's geplaatst!) Wereld op de kop voor Excelsior'31 (1-2)

Foto bij (samenvatting & foto's geplaatst!) Wereld op de kop voor Excelsior'31 (1-2)

In de sponsorruimte 'De Top' van Excelsior'31 werd - voor aanvang van het duel tegen FC Lisse - de terminaal zieke Laura Groenink in het zonnetje gezet, door Erwin Looms. Uit handen van de voorzitter van de Technische Commissie ontving Laura een door de spelers en staf gesigneerd wedstrijdshirt, een aantal kado's en een tegoedbon voor Plopsaland aangeboeden door De Vriendenkring, later een item op de site.

Voor meer informatie over de aan een stofwisselingziekte lijdende Laura, klik hier

Wereld op de kop voor Excelsior’31

RIJSSEN – Vooraf werd het duel tussen beide laagvliegers Excelsior’31 en FC Lisse bestempeld als een zgn. 6-punten duel. Excelsior’31 begon met een valse start aan het duel, toen centrumverdediger Andreas David in de 2e minuut knullig balverlies leed en het daarmee Rik Vermeulen wel erg makkelijk maakte de score te openen, voor de bezoekers (0-1).

Het duurde lang voordat de rood/witten zich enigszins konden herpakken. De noodgedwongen wissel Dylan Vosskuhler voor de geblesseerd (enkel) uitgevallen Kevin Siemelink deed uiteindelijk wonderen voor de thuisploeg.

De snelle, fragiele Vosskuhler verraste Lisse doelman Mark de Vries 5 minuten voor rust met een snoeiharde, geplaatste schuiver, 1-1. Tot het fluitsignaal, voor rust, van arbiter Serik was het nog een tweetal keren billenknijpen voor de thuisploeg. FC Lisse was in die fase akelig dicht bij een hernieuwde voorsprong.

Het moet gezegd, Excelsior’31 kwam na rust met meer venijn uit de kleedkamer, ten opzichte van de angstige en omzichtige start, van het eerste kapittel. Kansen kwamen er ook. Met name Denis Mahmudov, hij speelde z’n eerste volle 90 minuten in het shirt van Excelsior’31, was dicht bij een treffer.

Uiteindelijk mag de overwinning van FC Lisse verdiend genoemd worden en moet Excelsior’31 het voornamelijk bij zichzelf zoeken.

Coach Hans van Dijkhuizen is teveel gentleman om zich te verschuilen achter de waslijst aan blessures, bij zijn spelersgroep. De Kampenaar kan al enkele weken niet beschikken over spelers die het verschil kunnen maken, als Niek Davina, Cenk Uguz en Gerald ten Hove, daar kwam de afgelopen week nog eens Marco Aydin en Maurice Bartelds bij. Tel daar ook nog eens de vanmiddag (opnieuw) uitgevallen Kevin Siemelink. Dat is – simpelweg – teveel van het goede.

Excelsior'31 - FC Lisse 1-2 (1-1)
02. Rik Vermeulen 0-1
38. Dylan Vosskuhler 1-1
82. Koen Fokkema 1-2

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink (32. Dylan Vosskuhler), John Lubbers, Andreas David, Jan Borghuis, Dennis Rosink, Amanuel Isa, Hakim Ezafzafi, Patrick Gerritsen, Robert Wilens (80. Maarten Smit) en Denis Mahmudov

Opstelling FC Lisse:
Mark de Vries, Niels Buijs, Kevin Weijers, Tom Zoontjes, Roel de Goede (83. Raphael Supusepa), Edwin de Graaf, Mark van Marrewijk (67. Lars Rauws), Rik Vermeulen, Koen Fokkema, Richard van Heulen (70. Jeroen Dedel) en Mo Messaoud

Scheidsrechter: dhr. D. Serik
Toeschouwers: 750
Gele kaart: Amanuel Isa en Patrick Gerritsen (Excelsior’31) en Mo Messaoud (FC Lisse)
Rode kaart: geen

Bekijk hieronder de uitgebreide samenvatting (in HD) van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Leon Simons.

Excelsior op eigen veld onderuit tegen FC Lisse
Bron: klik hier
RIJSSEN – Excelsior’31 heeft het duel tussen de nummers tien en elf in de zaterdagtopklasse met 2-1 verloren. In Rijssen was de ploeg van Hans van Dijkhuizen niet minder dan tegenstander Lisse, dat in de afronding echter iets scherper was.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op achterstand. Na drie minuten voetballen ging Andreas David namens Excelsior’31 in de fout, door een bal te kort terug te spelen op zijn eigen doelman. Rik Vermeulen profiteerde daarvan en zette zijn ploeg op voorsprong. Het was aan invaller Dylan Vosskuhler (hij verving de geblesseerde Siemelink) te danken dat er met een gelijke stand gerust werd; met een diagonaal schot bracht hij de stand in evenwicht.

Na de pauze drong Excelsior’31 verder aan en kreeg het via Patrick Gerritsen en Hakim Ezafzafi mogelijkheden om afstand te nemen van Lisse, maar zij waren niet doeltreffend. Lisse was dat via Koen Fokkema wel. Acht minuten voor tijd tekende hij voor de winnende treffer.

Excelsior '31 - FC Lisse 1-2
Voetbal is ook psychologie. Rik Vermeulen en Koen Fokkema konden de afgelopen weken niet tot scoren komen. Dat gaat knagen aan dergelijke spelers en aan het team. Tegen Excelsior'31 wisten Rik en Koen wel het net te vinden. Rik en Koen er weer bovenop en FC Lisse tevreden met de 2-1 zege in Rijssen tegen het sympathieke Excelsior'31. Met zeven uit vijf is het goed toeven in de veilige moederschoot van de middenmoot in de topklasse.

FC Lisse kwam geweldig uit de startblokken. Na dertig seconden had Edwin de Graaf bijna de 0-1 op zijn schoen. Deze kwam er alsnog na drie minuten. Andreas David had een look-a-like in actie van een dag eerder Willems bij Oranje. De Turken profiteerden toen niet, Rik wel. De eerste helft was voetballend gezien niet best. In de 32ste minuut ging Kevin Siemelink geblesseerd van het veld.

Zijn vervanger Dylan Vosskuhler kreeg de geest met een knap doelpunt in de 38ste minuut. De FC werd weer op scherp gezet. Mo Messaoud deponeerde een vrije trap op het hoofd van Tom Zoontjes. De lat voor kwam de 1-2. Uit de corner kopte Mark van Marrewijk op de lat.

Vlak na de pauze ontsnapte de FC aan een pingel tegen. De actie van Niels Buijs tegenover Denis Mahmudov leek foutief. Een fluitsignaal bleef uit. Mo deponeerde dit keer de bal op het hoofd van Roel de Goede. Weer de lat. Het spel golfde op en neer. In de 82ste minuut een ouderwetse rush van Edwin. Edwin trok een paar man naar zich toe en gaf op tijd de bal aan Koen.

Toch niet weer de lat? De bal viel dit keer binnen via de lat. Jeroen Dedel en Mo waren vervolgens dichtbij meerdere FC Lisse-goals. De afspraak met JKF was echter 1-2. Het leverde hem het maximum van de punten op in het voetbalspel van de Supportersclub.