Excelsior'31 3 - DOS Kampen 2 5-0

Opstelling Excelsior'31 3:
Ruud Hofhuis, Marc Seppenwoolde (60. Frank ten Brinke), Arjan Schooten, Tom Leussink, Ninos Basoy, Jeroen Dangremond, Gerwin Immink (46. Luen Mensink), Jonathan Acis, Rutger v/d Noort, Robert Harbers (75. Matthijs Zandvoort), Anton Acis (46. Sjors van Gerresheim)

Verslag door Arjan Schooten
Vandaag stond onder prima weersomstandigheden de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Na Dos’37 vorige week, was vandaag Dos Kampen de tegenstander. Na een beetje aftasten in de eerste paar minuten was het in de 15e minuut voor het eerst raak.

Een goede voorzet van Jeroen Dangremond werd door de keeper van Dos Kampen niet goed beoordeeld, waarna Robert Harbers er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te schieten. Nog geen 7 minuten maakte Robert ook de 2-0 na goed doordekken van Rutger en een even zo goede dieptepass.

Dos Kampen kon hier aanvallen weinig tegenover stellen. Vlak voor rust ontweek Robert de buitenspelval en kon alleen door op de keeper. Koelbloedig schoot hij de 3-0 binnen en maakte daarmee een onvervalste hattrick. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd afgesproken om de eerste twintig minuten na rust vol druk te zetten, om zo Dos Kampen niet in het spel te laten komen. Dit resulteerde vijf minuten na rust meteen in de 4-0. Weer was het Robert het doelpunt maakte, na een assist van Jeroen Dangremond. Na een minuut of zeventig vond trainer Harry het tijd om man of the match Robert zijn publiekswissel te geven.

Matthijs Zandvoort kwam voor hem in de ploeg. Ook hij bewees zijn waarde voor Excelsior 3. In de 85e minuut schoot hij na goed doorjagen de 5-0 tegen de touwen. Dos Kampen kon niet meer en wij hoefden niet meer en zo werd de wedstrijd rustig uit gevoetbald. 2 wedstrijden, 6 punten. Al met al een prima begin van de competitie.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen v.v. Den Ham 2. Hopen dat we het goede begin ook weer een goed vervolg kunnen geven.