Ruud Hofhuis (k), Reno Timmerman, Gertjan Schultink, Johan Wessels, Kevin Troost, Remco Gombert, Jelte van der Berg, Orshein Eilyo, Yorick Calkhoven, Marco ten Bolscher en Gertjan Wilbers
Wissels: Robin Schär, Ninos Baysoy, Mo Ali, Michel Goosen en Stephen Jansen

1-1 Johan Wessels, assist Gertjan Wilbers
2-1 Gertjan Wilbers,  assist Remco Gombert
 3-2 Marco ten Bolscher

4-2 Yorick Calkhoven, assist Robin Schär
4-3 DZC’68

Verslag door Johan Wessels

We begonnen niet echt sterk aan de wedstrijd. Dat werd binnen een paar minuten al afgestraft 0-1. De bal werd op hele fraaie wijze binnen geschoten. Na een goede voorzet van de linksbuiten werd de bal in een keer op de pantoffel genomen door de rechtsbuiten die daarmee Ruud in de korte hoek verraste.

Na de snelle achterstand werd er wat feller gevoetbald. Dat resulteerde in een paar kleine kansjes die vaak om zeep werden geholpen door een voet of teen van DZC. Na een minuut of 30 kregen we een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Die door Gertjan Wilbers werd genomen. Deze vrije trap werd op mooi wijze binnen gekopt door Johan Wessels 1-1. Hij kopte de bal diagonaal binnen en verraste daarmee de keeper die niet veel anders kon doen dan toekijken hoe de bal in het netje belandde.

Met deze stand gingen we rusten 1-1.

In de tweede helft kwamen we fel uit de kleedkamers. Dat leverde meteen al een grote kans op en een vrije trap vlak naast de 16 meter van de DZC. Deze werd goed genomen door Remco Gombert die de bal de bal op knie hoogte voor gaf waar Gertjan alleen maar zen voetje tegen aan hoefde te zetten en daarmee Excelsior 2 op een verdiende voorsprong zette 2-1.

De 2-2 kwam uit een makkelijk gegeven vrije trap die knap in de kruising werd geschoten en daarmee Ruud wederom kansloos liet. De 3-2 werd gemaakt door Marco ten Bolscher die de bal goed binnen schoot.

De 4-2 werd gemaakt door Yorick Calkhoven die na een voorzet van Robin Schär de bal bijna vanaf de achterlijn tussen de keeper en de doelpaal plaats. En die daarmee zijn eerste doelpunt in de competitie maakt.

Na de 4-2 maken we het onszelf erg lastig en lieten we DZC nog terug komen tot 4-3. Maar het leverde verder niet echt grote kansen.